Autors Tēma: Funkcionāls veļas mazgāšanas līdzeklis – kas un kur?  (Lasīts 3078 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Funkcionāls veļas mazgāšanas līdzeklis – kas un kur?
« : 2025. gada 15. jūlijs, 23:52:07 »
Nu nemazgā, maita...

Es, protams, saprotu, ka normāli cilvēki tā vēsi novelk: "Nu, mēs parasti vedam no Ālandu salām...". Šim avotam man nav pieejas.
Tāpēc jautājums – kur var nopirkt veļas pulveri vai šķidro līdzekli, kas Mazgā, bet Nesmird? Ariel un Persil neskaitās – tie manā izpratnē Smird Pa Gabalu.

Jau pasen esmu pārgājusi uz šķidrajiem (Kastanis, Perwoll, Kas-nu-trāpās), bet pēdējā laikā (var pat teikt – pēdējos gados) sāk kretinēt problēma, ka veļa mazgājas slikti – paliek pleķi, īpaši tauku. Un pēc mazgāšanas jāizžauj Momentā, jo pēc stundas drēbes jau ož. Dažas drēbes pēc pelēm, dažas pēc lietussargiem...
Veļasmašīnas divas dažādas, rezultāts vienāds. Tā kā kādreiz, kad izmazgā no rīta, vakarā vai otrā dienā atceries un izkar, un viss kārtībā, vienkārši vairs nav.

Iespējams, ūdens štruntīgs, bet cita nebūs. Par daudz bundžā nesabāžu, drīzāk par maz. Mīkstinātāju nelietoju...

Bet. Pieklīda man kaut kāda pulvera atliekas. Pārbēru burkā, maisu izmetu, un tikai pēc tam atklāju, ka šis Mazgā, un peļu smakas, šķiet, arī nav. Bet kas tas bija un no kurienes – to es nekad neuzzināšu.

Nu un tāpēc jautājums – ar ko jūs mazgājat veļu un kur jūs To dabūjat?
Tāda kā aptauja, no kā pamēģināšu izsecināt kaut ko sev noderīgu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

Atb: Funkcionāls veļas mazgāšanas līdzeklis – kas un kur?
« Atbilde #1 : 2025. gada 16. jūlijs, 00:28:59 »
Igauņu Mayeri ir bez smarž un krāsvielām, ar ūdens mīkstināšanas funkciju, antialerģisks. Ir drogās, ir mājaslapa.
Par peļu smaku nezinu, nemēdz palikt neizžauta.
Par tādu baigi pleķainu un sašmucētu īsti pieredzes nav, kad bērni bija mazi, tādus baisos pleķus mēdzu iepriekš apstrādāt, iemērkt pirms mazgāšanas vešenā.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 16. jūlijs, 00:34:43 no tuk »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2025. gada 16. jūlijs, 07:26:20 »
Es tikai pārliecinājos, ka veļasmašīnu pašu arī vismaz reizi pāri mēnešos jātīra - jāizlaiž uz 60-90 grādiem tukšs cikls ar veļasmašīnu tīrāmo.
Veļas mazgāšani izmantoju Frosch.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2025. gada 16. jūlijs, 10:10:24 »
Par pulveri, diemžēl nepateikšu, jo Ariel un Persil aromāts netraucē. Mazgājot vienmēr pievienoju papildus skalošanas reizi un veļa ir bez mazgāšanas līdzekļa "smakas". Gultas veļu un dvieļus mazgāju 60, bet bieži vien 90 grādos. Izņemu momentāli. Tauku pleķus ar vanišu vai vislabāk - veļas ziepēm apstrādāju un tikai tad lieku mazgāties. Parasti izmazgājas. Dažkārt ar šķidro Perwoll neizmazgājas pavisam vieglajā režīmā.
Lietoju gan pulveri, gan šķidro, gan želejas kapsulas. Želejas kapsulas gan ļoti bieži neizskalojas. Paliek želejas pikuči.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2025. gada 16. jūlijs, 10:11:22 »
man vešene pati pieprasa Drum clean un tad pati ar tur izvārās. Bet mazgājamie - jā, manas piesmirdušās sporta drēbes arī ne visi ņem. Tie šķidrie vispār ir mēsti, tos var mest pret kaimiņa sienu. Pēdējais, kas mazgāja, bija Ariel pulveris. Kastaņa pulveris ir tā uz robežas starp mazgāšanu un nemazgāšanu... (mana pieredze)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2025. gada 16. jūlijs, 11:22:35 »
Lietoju šķidro Frosch un, jā, palaikam jāpalaiž karstais režīms

Baigo pleķu nav, bet agrāk Vanish visu ņēma. Vai, kā Pifs teica, iepriekš paberž ar parastajām veļas ziepēm

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2025. gada 16. jūlijs, 12:20:06 »
kur Tu Eiropā izrausi vecās veļas ziepes????  :alt:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2025. gada 16. jūlijs, 12:54:29 »
Oj, krievu veikalā ir vecā padsavienība. Djegtjarnije, hozjaistvennije, piščevaja soda, gematogen

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #8 : 2025. gada 16. jūlijs, 12:55:29 »
kur Tu Eiropā izrausi vecās veļas ziepes????  :alt:

Veikalos  (Maxima, Rimi, ir arī Drogās) ar nosaukumu - "saimniecības ziepes 72%"

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #9 : 2025. gada 16. jūlijs, 12:59:00 »
Bija tā. Nebija nekāda mazgājamā līdzekļa. Pāris t krekli un bikses, nesasmērēti, vienkārši 3 dienas valkātas bikses un 2 dienas valkāti krekli.
Tad mu izmantoju roku mazgājamās šķidrās ziepes.Un nekāda vaina!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2025. gada 16. jūlijs, 13:00:47 »
Ir arī tās "veļas ziepes" pulverī. Atcerējos, ka darba cimdus ar to pulveri mazgāju. Un welledai ir žults ziepes, pleķus ļoti labi izņem. Par pašas vešenes izmazgāšanu 100% piekrītu, tā smaka var "dzīvot" vešenē.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2025. gada 16. jūlijs, 13:13:39 »
Kaut kā neiespringstu, kas patrāpās, to nopērku, lielajos iepakojumos. Tiesa, Arielu gan nē, tas aromāts gāž no kājām. Agrāk pulveri bija, tagad šķidrā bondzele kaut kāda. To mikluma smaku, ja normāli izžauju, arī neesmu jutusi. Man mazapgriezienu centrifūga, veļa diezgan mitra nāk ārā, jāpiedomā pie izžaušanas, nevar biezās drēbes vienu uz otras sakraut, jāizretina. Tādām delikātākām mantām man stāv Frosch ar citronu smaržu, tā neliekas traucējoša.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2025. gada 16. jūlijs, 16:13:21 »
Bija tā. Nebija nekāda mazgājamā līdzekļa. Pāris t krekli un bikses, nesasmērēti, vienkārši 3 dienas valkātas bikses un 2 dienas valkāti krekli.
Tad mu izmantoju roku mazgājamās šķidrās ziepes.Un nekāda vaina!

Lai, ceļojot mazāk mantu stieptu līdzi, viesnīcās mēdzu izmazgāt pa apakšveļas gabalam, T-kreklam vai zeķēm. Protams, ar tàm pašām roku ziepēm vai dušas želejām. Kāda vaina ?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #13 : 2025. gada 16. jūlijs, 16:52:50 »
Tādu smalkāku apakšveļu vispār mazgāju ar šampūnu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2025. gada 16. jūlijs, 17:08:24 »
Dabīgā zīda šalles, lakatus utml es arī ar matu šampūnu.
Tauku pleķus var vispirms pamazgāt ar trauku mazgāšanas līdzekli, kādu feirī, pirms likt vešenē, tie labi šķīdina taukus.