Nu nemazgā, maita...
Es, protams, saprotu, ka normāli cilvēki tā vēsi novelk: "Nu, mēs parasti vedam no Ālandu salām...". Šim avotam man nav pieejas.
Tāpēc jautājums – kur var nopirkt veļas pulveri vai šķidro līdzekli, kas Mazgā, bet Nesmird? Ariel un Persil neskaitās – tie manā izpratnē Smird Pa Gabalu.
Jau pasen esmu pārgājusi uz šķidrajiem (Kastanis, Perwoll, Kas-nu-trāpās), bet pēdējā laikā (var pat teikt – pēdējos gados) sāk kretinēt problēma, ka veļa mazgājas slikti – paliek pleķi, īpaši tauku. Un pēc mazgāšanas jāizžauj Momentā, jo pēc stundas drēbes jau ož. Dažas drēbes pēc pelēm, dažas pēc lietussargiem...
Veļasmašīnas divas dažādas, rezultāts vienāds. Tā kā kādreiz, kad izmazgā no rīta, vakarā vai otrā dienā atceries un izkar, un viss kārtībā, vienkārši vairs nav.
Iespējams, ūdens štruntīgs, bet cita nebūs. Par daudz bundžā nesabāžu, drīzāk par maz. Mīkstinātāju nelietoju...
Bet. Pieklīda man kaut kāda pulvera atliekas. Pārbēru burkā, maisu izmetu, un tikai pēc tam atklāju, ka šis Mazgā, un peļu smakas, šķiet, arī nav. Bet kas tas bija un no kurienes – to es nekad neuzzināšu.
Nu un tāpēc jautājums – ar ko jūs mazgājat veļu un kur jūs To dabūjat?
Tāda kā aptauja, no kā pamēģināšu izsecināt kaut ko sev noderīgu.