Autors Tēma: Ģimenes galva  (Lasīts 4277 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Ģimenes galva
« : 2025. gada 28. jūlijs, 13:56:15 »
Pieļauju, ka jau esmu jautājusi.
Kas ir/bija ģimenes galva jūsu ģimenē?

Atslēdzies Pifs

Atb: Ģimenes galva
« Atbilde #1 : 2025. gada 28. jūlijs, 14:13:44 »
Varbūt pastāsti kāpēc tā jautā? Kāpēc tāda interese?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2025. gada 28. jūlijs, 14:21:27 »
Brīvdienās bija saruna. Un man pārliecinoši teica, ka pārsvarā galva ir vīrietis, sieva - kakls, kas to galvu groza. Man ļoooti nepatīk šis teiciens. Tāpat kā - vīrietim mīlestība iet caur vēderu.

Tad sāku pati prātot. Manu paziņu vidū pārsvarā galvas tiešām ir sievietes. Uzreiz varēju nosaukt 3 pārus. Viens no tiem - mana ģene. Man vismaz tā gribētos domāt.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2025. gada 28. jūlijs, 14:31:57 »
"Kakls kas to galvu groza", neatkarīgi no dzimuma, ir perfekts manipulators.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2025. gada 28. jūlijs, 14:33:06 »
Vai mūsdienās tāds "ģimenes galvas" jēdziens vēl maz eksistē? Kad sieviete arī strādā un pelna, ir izglītota un nekāds apgādātājs un noteicējs nav nepieciešams?  :?: 

Mūsu ģimenē nav, ir jautājumi kuros kompetentāks viens, ir kur zinošāks otrs. Visiem, bērnus ieskaitot, ir iespējas izteikties un pieņemt savus lēmumus. Tāpat tiek meklēti kompromisi ja viedokļi atšķiras... pelnām arī +\- vienādi... nu kādas tur vēl ģimenes galvas, priekš kam tādām būtu jābūt.  :?:  ko tāda galva dos, kāds no tās galvas labums  :?: 

Bija tāds vecs joks - pie kura tv pults, tas arī galva... bet mums teļļuka sen kā vairs nav, tad nu nav arī tās galvas  :mrgr: 

p.s. vēl padomāju, tās galvas varētu būt raksturīgas autoritāros ģimenes modeļos vai tādos kuri vērsti cīņai par varu nevis uz sadarbību... :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 28. jūlijs, 14:53:53 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2025. gada 28. jūlijs, 15:16:00 »
Nav mums nekādas galvas. Demokrātija, strīdēšanās  un pārliecināšana.

Pat ja kāds bagātais cukurtētiņš apprec jaunu skuķi, i tad viņai ir paņēmieni, kā manipulēt

Droši vien tas pārliecinošais teicējs bija kāds onkulis resnu vēderu. Vai viņa sieva -manipulētāja. Man liekas, ka jauni cilvēki šo jautājumu vispār nesaprastu

'Ģimenes galva varētu būt tādā nozīmē, kas pasaka kādu kopīgu ģimenes lēmumu

« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 28. jūlijs, 15:22:48 no reno »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2025. gada 28. jūlijs, 15:24:50 »
gan jau, ka katrs grib sevi par galvu uzskatīt. Ja ne oficiālo, tad slepeno noteikti

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2025. gada 28. jūlijs, 15:41:32 »
Gan jau eksistē arī tādi, kuri nevēlas paši pieņemt lēmumus, izdarīt izvēles, uzņemties atbildību... tad tāds galva vai kakls ģimenes modelī varētu būt tīri noderīgs...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #8 : 2025. gada 28. jūlijs, 15:51:31 »
Es neesmu kusla dorša, bet vienmēr esmu vēlējusies, lai lielo, galīgo lēmumu pieņem vīrs. Tas nenozīmē, ka nav kašķu, tas nenozīmē, ka pati neko nepieņemu. Bet vienmēr paticis, ja vīrietis gudrāks, mana aizmugure.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2025. gada 28. jūlijs, 16:28:10 »
Interesanti... Lai pieņem lēmumu pat ja kādā jomā nekompetents, ja tu konkrēto jomu pārzini labāk? Diezgan nežēlīgi izklausās... Tiešām ar nepareiza lēmuma pieņemšanu vīrietis tavās acīs kļūs gudrāks un tava aizmugure?
Ja vīrs kādu jomu nepārzin, bet man tā zināma, absolūti tādēļ neuzkatīšu ka nav gudrs un nevaru uz viņu paļauties... informēšu par savu izvēli un argumentēšu pieņemto lēmumu, tas arī viss. Tieši tāpat tas darbosies pretējā virzienā, ja es neko no nepieciešamā nesapratīšu. Un tādēļ jau nekļūšu dumjāka vai mazāk uzticama.

Oi, atcerējos  :rofl:  Sen, kad māju būvējām, bija jāatrisina viena vieta, vīram galīgi tobrīd nebija laika un sarunājām, ka es izurbšu to tēmu pirms meistars atbrauc, lai daudzmaz kas un kā. Atbrauc meistars, runā vienīgi ar vīru, tukkungs noņurd ka viņam uz darbu un lai runā ar mani. Nu varianti vairāki, izlemju kā tad un domāju, ka meistars ķersies pie darba. Šis tur suinās, knosās neko lāga un tā līdz vakaram kamēr vīrs pārbrauc. Vīrs jautā, kādēļ darbs nav sākts, meistars - es jūs gaidīju, tad kuru variantu? Vīrs - sieva taču pateica kuru... Meistars - sieva teica, bet jūs nē...  :rofl:
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 28. jūlijs, 17:18:59 no tuk »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2025. gada 28. jūlijs, 16:40:26 »
tuk, nu nē taču. Tev tikai balts un melns. Ja galva, tad pieņem visus lēmumus - no zupas un tualetes papīra līdz mājas pirkšanai. Taču nē. Globālās lietās lai pieņem, lielais plānotājs. Stratēģis. Nevis diktators.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2025. gada 28. jūlijs, 17:18:31 »
Tad varbūt... ja globāli... mums nav globāli nekas jāpieņem, vien par pašu dzīvi  :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #12 : 2025. gada 28. jūlijs, 18:07:10 »
Es neesmu kusla dorša, bet vienmēr esmu vēlējusies, lai lielo, galīgo lēmumu pieņem vīrs. Tas nenozīmē, ka nav kašķu, tas nenozīmē, ka pati neko nepieņemu. Bet vienmēr paticis, ja vīrietis gudrāks, mana aizmugure.

Neapgalvoju, ka Tu tā dari, bet šāds modelis ir izdevīgs tiem, kuri paši nevēlas uzņemties atbildību+ ir lielisks iemesls to otrpusi "pazāģēt", ja kaut kas neizdodas kā plānots.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2025. gada 28. jūlijs, 18:15:55 »
Jebkura joma var skaitīties globāla tam, kurš tajā neorientējas. Man vrb ar ekektrību saistītas lietas, vīrietim - augļkopība vai virtuve :?: Kā paskatās - abas pietiekami svarīgas un stratēģiju paģērošas. Katrs ir galva un noteicējs tajà, kurā ir kompetentāks. Otrs to respektē. Viss

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2025. gada 28. jūlijs, 18:20:46 »
Divgalvainais pūķis.  :smej: