Autors Tēma: “Mūžīgās ķimikālijas”  (Lasīts 7099 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: “Mūžīgās ķimikālijas”
« Atbilde #15 : 2025. gada 16. oktobris, 08:40:00 »
Tas jau sen tiek skandināts, ka cepti ēdieni vispār nav veselīgi, bet nu ja kāds to vien dara kā cep vienlaicīgi n-tajās pannās, tad labāk tomēr to nedarīt uz teflona tipa pārklājumu pannām... bija kāds pētījums, kur visi tie tēmā minētie mošķi sieviešu asinsritē atklājās vairāk kā vīriešu. Vīrieši gar tām pannām grābstās laikam mazāk...
tas ir pierādījums tam, ka sievietes pa kluso pieēdas un tad sten, ka nevar ievērot slaido līniju pat ēdot tikai lapu salātiņus :rofl:

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2025. gada 16. oktobris, 08:51:21 »
manas pannu domas ir vienīgi -pierauj vai nepierauj :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2025. gada 16. oktobris, 12:58:12 »
Dzīvot vispār ir nāvīgi. Un par tiem "sen jau pierādītajiem" neveselīgajiem ēdieniem – lai atceramies kaut vai olas. Vienubrīd gandrīz vai indīgas, jo tajās čum un mudž ļaunais holesterīns, pēc laika tie paši zinātnieki atzīst, ka olas ir lieliskas, ēdiet tik uz veselību un neskaitiet to vienu olu nedēļā.

Daudz kaitīgāk ir augstprātīgi mācīt citus dzīvot. :D Lepnība, kā zināms, ir viens no nāves grēkiem. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2025. gada 16. oktobris, 13:12:47 »
Nu nezinu... Lai izvairītos no visa par kaitīgu atzītā, tad helsisms jāpadara par dzīvesveidu. Es uz to neesmu spējīga.  Tad nu sanāk, kā sanāk - no kaut kā viena izvairos, bet par daudziem citiem faktoriem neliekos zinis. Nu, garšo man tie ceptie kartupeļi, un ēdu viņus, par spīti tam, ka 1)cepti, ka 2)kalorijām pārbagāti, ka 3)uz teflona pannas  :mrgr:  Toties nepierauj klāt, kā uz vecās neteflona  :mrgr:    Papīra kafijas glāzītes kaitīgas? Bet cik veselīga ir kafija vispār, un tā ielas automātu kafija konkrēti? Papīra glāzīte kaitīga, bet kafija + cigarete vai veips un enerģijas dzēriens ir ok?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2025. gada 16. oktobris, 13:29:20 »
Neviens nevienu jau nemāca dzīvot, drīzāk tā ieliktā tēma ir informatīva, vismaz es to tā uztveru... Protams, no visa ļaunuma jau neizbēgsi, bet iespēja mazināt riskus tomēr pastāv... ja kāds vēlas, protams.  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2025. gada 16. oktobris, 14:19:52 »
Protams, neviens tak neko uzmācīgi neuzspiež. Vēl jau tīri finansiālais faktors -vai panna maksā 15 vai 150 eur. Un tomāti 1,50 veikalā vai 5 tirgū. Un tā tālāk. Var jau ņemties, bet tas prasa laiku un naudu. Par bērnu piedomātu, bet man pašai? Manā vecumā? Baigi jau nu dzīvildzi ietekmētu tā super duper ekoloģiskā ēšana

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2025. gada 16. oktobris, 21:16:17 »

Par bērnu piedomātu, bet man pašai? Manā vecumā? Baigi jau nu dzīvildzi ietekmētu tā super duper ekoloģiskā ēšana

Ja bērni, tad pats par sevi saprotama tā piedomāšana. Bet piedomāšana par sevi, jau tāpat uz tiem bērniem attiecas, vai tad ne? Kurš tad vāķīsies ar tām senču veseselības problēmām, tak jau tie paši bērni...  :?: 
Par tiem Kvadras "kalorijām pārbagātajiem" ceptajiem kartupeļiem uz teflona pannas vispār nesaprotu - teflons taukvielu vietā pasargā no piedegšanas, tā? Tad kur ceptos kartupeļos rodas tās pārbagātās kalorijas? :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 16. oktobris, 21:21:42 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2025. gada 16. oktobris, 23:35:50 »
  Tā tāda urbānā teika, ka zaļi cepti kartupeļi ir drausmīgi kaitīgi

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2025. gada 17. oktobris, 12:20:17 »
Par tiem Kvadras "kalorijām pārbagātajiem" ceptajiem kartupeļiem uz teflona pannas vispār nesaprotu - teflons taukvielu vietā pasargā no piedegšanas, tā? Tad kur ceptos kartupeļos rodas tās pārbagātās kalorijas? :?:

Neviens necep plikus kartupeļus. Cep ar žāvētu speķīti vai cauraudzīti – citādi tas vispār nav ēdiens. Kartupeli bez taukvielām izcept nevar principā, ja neskaita ierušinātus oglēs.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2025. gada 17. oktobris, 12:36:19 »
Neviens necep plikus kartupeļus. Cep ar žāvētu speķīti vai cauraudzīti – citādi tas vispār nav ēdiens. Kartupeli bez taukvielām izcept nevar principā, ja neskaita ierušinātus oglēs.
Nu patiesībā es cepu "plikus" zaļus kartupeļus, bez kādas gaļas. Man tādi, pliki, patīk vislabāk. Bet ne jau sausā pannā, diezgan daudz eļļas klāt. 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2025. gada 17. oktobris, 13:07:18 »
Ar daudz eļļas jau teflona panna nav nepieciešama, mierīgi var izcept parastā. Arī ar ne tik daudz eļļas. Tas teflona pārklājums jau lai minimizētu taukvielu daudzumu...

Trix, nu nav tā ka "neviens necep plikus kartupeļus" , gan jau viens cep gan. Studiju gados tā arī cepām, labi ja bija kāds sīpols vai kāda vēl garšviela bez sāls ko virsū uzkaisīt...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2025. gada 17. oktobris, 13:07:38 »
Ar eļļu tak nav pliki! :D
Vai nu eļļa vai speķis. Bet ne jau sausi. Un taukvielas kāreizi dod tās kalorijas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2025. gada 17. oktobris, 13:12:34 »
Ar eļļu cepot jau nevajag teflonu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2025. gada 17. oktobris, 14:49:06 »

Tā tāda urbānā teika, ka zaļi cepti kartupeļi ir drausmīgi kaitīgi

zaļi (krāsa) tiešām tādi ir, dēl solanīna!  :talking:  Kartupeļu ogas - vispār inde!!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2025. gada 17. oktobris, 15:11:45 »
Par to reno "zaļi" arī aizdomājos... kā tad būtu teikt pareizi?  :scratch: Svaigi? Nevārīti? Tak ne jau jēli... Mūsmājās tad vienkārši saka - uzcept kartupeļus. Ja jāuzcep iepriekš vārītie - uzcept vārītos kartupeļus. Vai - vakardienas kartupeļus...  :rofl: