Autors Tēma: Otrā ģimene (laulība)  (Lasīts 8577 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Otrā ģimene (laulība)
« Atbilde #60 : 2026. gada 28. maijs, 11:48:59 »
Motivācija bija vēl kādreiz mūžā ģimene (adopcija), abiem gribējās audzināt kopā cilvēku, sakopt vidi un teritoriju; izdarīt noteiktas kopīgas lietas.. Arī kaut kāda saderība dzīves izjūtā, vērtībās, komunikācijas veidā, hobijos. Abi likāmies tādi savējie.

Un tagad vīrieša atkarību dēļ tā "motivācija" vairs nerullē? Pareizi saprotu?
Nu ja nav kazai piena, tad nav... ko tur mocīt kazu un mocīties pašai... Verbāli jau var piekrist un māt ar galvu par visādiem plāniem - sakopt vidi, iestādīt koku, nosist čūsku, bet jāskatās jau uz darbiem.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #61 : 2026. gada 28. maijs, 18:05:21 »
Iepriekšējo sievu pazīsti un zini viņas versiju par šķiršanās iemesliem?

Ja ne, tad stāsts par "slikto bijušo – manipulatori" var izrādīties ļoti vienpusējs un tendenciozs viedoklis. Tikpat labi bijusī pateiks to pašu - maita un manipulators.

Cilvēku ar atkarībām nepārtaisīt.
Manās acīs kategorisks "nē". Principā, jebkura atkarība – alkohols, smēķēšana, narkotikas, azartspēles un dajebkas destruktīvs – manā uztverē ir tāds sarkanais karogs, ka nē. Nafig man vajag sev uzkraut svešas problēmas, kas ātri vien kļūs par manējām.
Un ja šis zirgs sāk nobeigties dabiskā nāvē – jo attiecības jau ir jāattīsta un jāuzlabo, tātad ir lielas problēmas – tad ir jākāpj nost.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Dadzz_

« Atbilde #62 : 2026. gada 28. maijs, 18:30:51 »

Pag, pag...nu neko vairs nesaprotu: Jauno attiecību vīrietim ir atkarības??!! Un vēl bijusī sieva - manipulatore? (Tā sapratu no autores sākuma textiem). Sāpināti  un aizvainoti bērni?  Te ne foruma pļāpas, bet sertificēts pāru terapeits nepieciešams (manas domas).
Atkarība ir.Sieva manipulatore ir. Nu.. Viņas šķiršanās versija mani interesē, bet tieku uzskatīta par zemcilvēku.
Bērns droši vien, ka sāpināts arī ir ticis. Ok, tur tieku galā. Laikam profesionālā pieredze, skolotāja.Psihoterapeits man ir, vismaz vēl pagaidām.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #63 : 2026. gada 28. maijs, 19:04:12 »
Mìļo stundiņ!!!! Kam Tev to murgu vajag??!!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #64 : 2026. gada 28. maijs, 19:12:06 »
Tur tieku galā... varbūt tad definē problēmu, kur tad netiec galā, kas tieši ne tā tajās jūsu attiecībās? Kas konkrēti neapmierina? Mini kādu piemēru vismaz...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #65 : 2026. gada 28. maijs, 19:18:14 »
Emocionàli pieaugušas, nobriedušas personìbas nesirgst ar atkarìbàm. Ar vińàm nevar arì manipulèt.

Atslēdzies Dadzz_

« Atbilde #66 : 2026. gada 28. maijs, 19:34:55 »
Par sievu. Zinu, jo a) "paziņu-paziņu" kontakti, b) vīrieša dzimtas stāsti un tie ir gana objektīvi, respektīvi, vini akli savējo brāli/dēlu neaizstāv. Tiesa, pirms šī romāna nezināju.
Tas, ko sapratu – sieva apprecējās koledžas pēdējā kursā, mērķtiecīgi noskatīja toreizēja talantu šova dalībniekus, jo gribēja ieprecēties stiprā latviskā dzimtā, principā plots izdevās. Viņa ir 11 gadus jaunāka, bija ambicioza un kompleksaina vienlaikus. Ļoti gribēja izveidot dzīvi atbilstoši Anastasijas neopagāniskā kulta priekšrakstiem, čaļa ģimene it kā tam atbilda, jo paši bija vieni no eko-hipijiem ar sapni par ekociematu laukos.Problēma bija, ka viņai vēl tikko pēc koledžas nebija izveidota/izveidojusies identitāte, viņa nezināja, ko grib, bet bija milzu ambīcijas par to ideālo dzīvi, kas nāca komplektā ar perfekti detalizētiem noteikumiem...Un, kad čalis sāka modelēt tīri praktiski – nu, no sērijas, māju var celt zemes gabalā x, jo tur jēdzīgs reljefs un gruntsūdeņi, tad nostājās pozā, ka grāmatā tā nebij rakstīts. Viņa uzskatīja sevi par izredzētu, ar kuru būt kopā ir pagodinājums, kurai kalpot ir tikai dabisks stāvoklis. Viens nelāgs pagrieziena punkts varētu būt tāds, ka viņi nepamēģināja nekādu kopdzīvi pirms laulību noslēgšanas, tas bija krass meitenes ultimāts. Apprecējās aptuveni 3-4 mēnešus pēc iepazīšanās. Un drīz pēc kopdzīves sākšanas viņa bija gaidībās. Un tas bija vīrietim super svarīgs moments, tas, ka sieviete viņam devusi dēlu. Plus tas, ka pārējiem brāļiem, māsām bija salīdzinoši saskanīgas ģimenes.Pēc laikam 4 gadiem sieviete iemīlējās citā vīrietī, bērnības draugā un paziņoja vīram, ka šķiras, bet prom nekur neies, jo ir dēla māte un viņai pienākas tur dzīvot, plus principā vīrietis varētu sev uzcelt citu māju, jo vecākiem taču ir zeme, vai noīrēt viņai un dēlam dzīvokli, kur šad tad varētu atnākt ar viņu pārgulēt, ja nebūs radies vēlamāks partneris.Nu, tur bija riktīga sāga, viņi sadalījās pa mājas daļām, sieviete turpināja nestrādāt, nestudēt, teica, lai vīrietis meklē citas attiecības, bet, kad atrada, viņu mobingoja. Vīrs atgriezās, bet viņa turpināja to pašu naratīvu – mūsu laiks ir beidzies, mums ģimenes vairs nebūs. Nu un tā tas arī vilkās. Viņš "skrēja pakaļ" sievietei, bet nekad nebija pietiekami labs. Sieviete to izmantoja, negribēja arī uzturēt māju kaut cik tīru..principā gribēja būt stāvokļa noteicēja, izvēlēties, ko un kad darīt, jo zināja savu priviliģēto statusu un zināja, kā "vilkt otru striķītī", manipulējot ar emocionālas/fiziskas tuvības solīšanu. Kaimiņi arī stāstījuši – redzējuši, kā viņa viņam klūp krāgā par ne perfekti izdarītiem darbiem, redzējuši aizaugušo māju. Pirms laulības dzēra pāris reižu mēnesī piektdienas vakaros (dzīvoja ar radu vienā dzīvoklī, info no turienes), kad sieva "izšķīrās" – tas kļuva par izteiktu atkarību.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #67 : 2026. gada 28. maijs, 19:45:00 »
Labi, pagātne ir pagātne.
Kas ar tām atkarībām, labāk precizēt, kas.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #68 : 2026. gada 28. maijs, 19:46:46 »
Izvèlies ko vèlies un dzívo ar to ko izvèlèjies.
Retorisks jautàjums: tiešàm vairs nav adekvàtu vìriešu pèc 40?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #69 : 2026. gada 28. maijs, 19:50:19 »
Labi, pagātne ir pagātne.
Kas ar tām atkarībām, labāk precizēt, kas.
Autores garà teksta pèdèjais teikums. Ja pareizi sapratu.

Atslēdzies Dadzz_

« Atbilde #70 : 2026. gada 28. maijs, 19:55:02 »
Kāpēc motivācija vēl turpinās.
1. Es nezinu, vai teicu, gan jau, ka ne. Ar bijušo nevis vnk šķīros, bet viņa gaslaitošanas dēļ zaudēju darbaspējas uz visu vasaru, un šajā periodā viņš mani cītīgi izņirdza. Turklāt viņam biologa izglītība ļāva rafinētāk argumentēt. OK, man nepabeigta medicīniskā, arī ar pliku roku ikdienā ņemama nebiju, bet tajā situācijā.. kad biju slimnīcā un nācās aiziet no vienas darbavietas, biju arī ievainojamāka un taču gribējās cilvēkam ticēt.. Šis vīrietis ļoti gribēja palīdzēt un to arī darīja. Es vēlējos viņam atlīdzināt. OK. Tas bija līdzatkarīgi – pats ar savu dzīvi galā netika, tad gribēja pašcieņu iegūt, lāpot citu. Bet viņš deva daudz resursu un no sirds, un tas tiešäm bija vajadzīgs.
2. Man tie 4 melu gadi sagrāva pašapziņu. Nevis par vīriešu ķeršanu, bet par to, ka esmu kopdzīves partnera pozīcijas, sadarbības, uzticēšanās vērta. Un gribējās iemācīties sadarboties galu galā..Viņam ir līdzīgi. Jā, tas saista, "trauma bond" varbūt.
3. Diezgan lielā procentā gadījumu spējam runāt atklāti. Bez tā būtu prom.4. Ir arī viņš gana daudz strādājis ar sevi un to, kā sadarbojamies. 5. Negribas zaudēt draugu, ar kuru labajos brīžos ir jauki piedzīvot dzīvi. empātisks, izpalīdzīgs (visi mājas darbi), sirsnīgs. Atbalsta viņa ģimene, (labi, viņiem ir izdevīgi, ka kāds to vējapistoli "pieskata")..

Atslēdzies Dadzz_

« Atbilde #71 : 2026. gada 28. maijs, 19:57:39 »
Izvèlies ko vèlies un dzívo ar to ko izvèlèjies.
Retorisks jautàjums: tiešàm vairs nav adekvàtu vìriešu pèc 40?
Atbilde. Novērojumi – 30gadnieki caurmērā jēdzīgāki, veselības trendi..Bet kas būtiskāk – pati biju sadzīvojusi tādus kompleksus, ka jēdzīgam partnerim nederēju un arī tagad esmu tikai ceļā uz veselīgāku pašapziņu.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #72 : 2026. gada 28. maijs, 20:33:06 »
...., ka jēdzīgam partnerim nederēju un arī tagad esmu tikai ceļā uz veselīgāku pašapziņu.
Kamèr esi ceļà uz veselìgu pašapziņu, netèrè savu laiku un dzìvi degradèjošàm, iznìcinošàm attiecìbàm. Vèlèjies tehnisku statiatiku, tad statistika ir tàda, ka nemàkulim glàbijot slìcèju, pàrsvarà aiziet bojà pats glàbèjs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #73 : 2026. gada 28. maijs, 20:46:03 »
Ko atkal nesaprotu... rakstīji ka esat vienaudži, vīrietis apprecējās jauns un piedzima dēls... kuram nu vien 10 gadi  :?:

Bet tad jau tomēr plāksteratiecības ja jau viens otru stutējat...
Tā jau mēdz būt ar to alkoholismu, no sākuma reti, vēlāk jau ikdienā.
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 28. maijs, 21:04:53 no tuk »

Atslēdzies Dadzz_

« Atbilde #74 : 2026. gada 28. maijs, 21:09:22 »
Izvèlies, ko vèlies un dzívo ar to, ko izvèlèjies.
Principā tā arī ir. Vells ir detaļās droši vien un tajā, kā tieši šis princips tiek īstenots, izvērsts reālā laikā, dzīvē.