Hi, hi, atkal biodiversitāte. 😆
Somu es mašīnā neatstāju nekad. Ja nākas, tad bagāžniekā zem maisiem un lupatām. Tāpat kā neatstāju neko uz sēdekļa, pat avīzi ne.
Man ir viena soma, kuru nēsāju, kamēr noplīst līdz nesalabošanai, tad sameklēju nākamo. Ar mokām var iedabūt A4 mapi. Parasti bez mapes. Iekšas pāršuvu divos nodalījumos ar papildu kabatām. Elementārais komplekts: maks, suka, pāris maisiņu, rezerves tablete, košļene, atslēgas, šķērītes, drošības adaras un vēl visāda figņa. Mēdz būt arī skrūvgriezis, nolaužamais nazis un pildspalvas. Vienmēr komplektā - ja soma ir, tātad maks ar dokumentiem būs. Labprāt sabāztu pa kabatām, bet tad tās kabatas vajag pusspaiņa lielumā makam un telefonam vien. Vasarā mazliet besī. Bet ja maisiņi izgājuši, var ietūcīt somā a:rī pāris pakas piena, maizi un vēl šo to.
Ir viena teātra somiņa, kur ieiet maks, mikrosuka un telefons. Tā vispār ir mūžīga, pat neatceros, kad ieviesu, pirms gadiem 35 varētu būt.
Un viena parasta mugursoma, kur var datoru ar pričendāļiem ielikt, nemokoties iemest A4 mapes un pārcelt no pamatsomas vismaz maku.
Somu lieku uz viena pleca. Pa gadiem pleci ir mainījušies, kad kreisais, kad labais..., tagad nofinišējis uz labā. Bet ja trāpās aktivitātes, kad jāliecas un nav lāgā to šļūkošo objektu ķerstīt, lai kaut kur neievendzelējas, tad pārmetu šķērsām. Tad parasti soma ir uz muguras, jo tā netraucē, bet katru reizi iedomājos par to un piedomāju, vai kāds nespiežas virsū un vai tas ir droši.
Mugursoma, protams, defoltā ir aizmugurē, bet uzmesta uz viena pleca, ne uz abiem. Tieši tāpat - lai ātri var noņemt.
Somu bauda mani ir apgājusi ar līkumu. Galvenais, lai funkcionē un man patīk. To kaifu par brenda somu tūkstošos es nesaprotu. Manās acīs gandrīz visas tās dārgās un "stilīgās" ir neglītas.
Noskatīties no malas uz somiņu un apģērbu saskaņotā stilā - ir savs prieks kā no mākslas. Tikai dzīvē reti redzu. Galvenokārt jau apģērba stila nav. Un tur, kur ir apģērba stils, tur nav manis. 😆
Somiņa kā aksesuārs visos laikos ir bijis Maslova piramīdas augšgalā. Apakšgalā - funkcionāla tarba, jo tur ir citas prioritātes..