Autors Tēma: par rokassomiņām  (Lasīts 1332 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

par rokassomiņām
« : 2026. gada 31. maijs, 12:53:59 »
https://www.jurmala.lv/lv/notikums/kulturvesturiska-izstade-sieviesu-pavadone-rokassomina?date=0

Aspazijas muzejā (Dubulti) Jūrmalā.
    Arī Tīdemaņa izstāde, turpat netālu, ļoti interesanta. Viņa gleznotajām dāmām varētu būt tādas. Un biogrāfija vispār unikāla, īsts avantūrists. Tur uz vietas ir grāmata, biogrāfiju var izlasīt. Atvērta darba dienās, 11-18.
                    Kultūrtelpas un vides dizaina centrā Pils ielā 1
[size=78%] [/size]
Par somiņām.      
   Es ikdienā (vienmēr)  valkāju  mazu, šķērsām pāri plecam, lai rokas brīvas. Iekšā naudas maks, telefons, ķemme, rakstāmais, salocīts iepirkumu maisiņš. Varu iebāzt arī maku ar saules brillēm. Draudzenēm, māsai tās tašas krietni lielākas. Bet tāpat, pēc skata, pustukšas. Nu jā, salocītu lietussargu tur varētu ielikt. Kā jūs? Vēl dīvainas tās vīriešu somiņas, (pideraskas?). Bet, kopš nevalkā žaketes, nav jau tos makus u.c. kur likt.

Atslēdzies tuk

Atb: par rokassomiņām
« Atbilde #1 : 2026. gada 31. maijs, 14:35:16 »
Man ļoti patīk Tīdemaņa glezniecība, vēl aizvien izskatās mūsdienīgi.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #2 : 2026. gada 01. jūnijs, 09:19:19 »
Šķērsām pār plecu, lai rokas brīvas. Uz pleca uzkarināmās vnk neturās. Man šaurie slīpie pleci. Somai jābūt tik lielai lai ietilptu: naudas maks, telefons, atslēgas, lietussargs, pirmās nepieciešamības medikamenti (pretsāpju utt.), briļļu maks, vasaras laikā -lai var jaciņu ielocīt un, protams, - lai ir vietas  vismaz vienai vīna pudelei :P .
Ceļojumos: pār plecu karināma - maza, kurā ir vairāki nodalījumi skaidrai naudai, pasei, telefonam.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2026. gada 01. jūnijs, 10:54:26 »
dāmas jau vienmēr stiepj līdzi visādas lietas a'la jau nu ievajagas un kā lai sevi sakopj... Večiem ir vairāk kabatu un lielākas iespējas minimizēt līdzi stiepjamo. Man parasti parādās problēma tikai vasarā, tūrisma reizēs, kad nav mugursoma. Ir kaut kādas pāris šķērsām rumpim liekamās. Nepatīk, liekas tizli, kā tūrista zīmogs pierē, bet ir vajadzība. Mājās ir visādas lielākas, mazākas, pleca vai mugursomas. Lietoju reti, bet dažreiz vajag

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2026. gada 01. jūnijs, 14:15:08 »
Tāda, ko nosaukt par rokassomiņu, man ir tikai uz teātri utml. pasākumiem. Ja nebraucu ar mašīnu, tad līdzi ir soma, kurā var ielikt arī ko vairāk par matu suku. Bet tajā somā nekad nebūs maka, tas man ir tikai kabatā. Tāpat telefons, izņemot varbūt vasarā, kad trūkst kabatu, kur to paprāvo telefonu iebāzt.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2026. gada 01. jūnijs, 15:11:41 »
Tāpat kā kvadrai - rokassomiņa uz teātri, pasākumiem, viesībām. Ikdienā mugursoma. Maka nav nekur. Ne somā, ne mugursomā. Viss kabatā. Vai kaut kādā somas nodalījumā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2026. gada 01. jūnijs, 18:58:09 »
Ja par somām, tad dažādas, skatoties kāda stila apģērbs, dodos ar auto vai kājām un uz kurieni... Ir dažādas, gan mazas par plecu kur vien telefons, maks, lūpu krāsa&pūderis, gan lielas kur var ielikt iepirkumus jo nemīlu špacierēt ar iepirkumu maisiņiem apkrāvusies tālāk par auto bagāžnieku. Ir somas dažāda izmēra un krāsu visām dzīves vajadzībām vajadzībām... Pārsvarā dabīgās ādas, dažas tekstila vasarai un samta vakara iziešanai. Ir pāris mugursomas, lielāka un mazāka, tās parasti riteņojot noder. Ir arī ratiņsoma, kuru māte noraidīja, bet tukkungs, kad dodas iepirkties uz tirgu, novērtē kā ērtu kamēr tiek līdz auto ar visiem pirkumiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2026. gada 01. jūnijs, 19:33:11 »
Cik atšķirīgi. Man kabatā vienīgi mašīnas atslēga.
Bet patiesībā jau nekur daudz nestaigāju. Iepērkos piebraucot ar mašīnu. Maisiņi gan sarullējami un rokassomā, gan audekla, kā somas. Mugursomu pamēģināju -tizli, kā kaut kas vajadzīgs, tā čakarējies. Nūjojot tāda plāna kulīte kā mugursoma -tur gan ūdens pudele, novilktās drēbes, kurpes, briļļu maks, dvielis. Naudasmaku ar visiem dokumentiem atstāju mašīnā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2026. gada 02. jūnijs, 00:06:40 »
Hi, hi, atkal biodiversitāte. 😆

Somu es mašīnā neatstāju nekad. Ja nākas, tad bagāžniekā zem maisiem un lupatām. Tāpat kā neatstāju neko uz sēdekļa, pat avīzi ne.

Man ir viena soma, kuru nēsāju, kamēr noplīst līdz nesalabošanai, tad sameklēju nākamo. Ar mokām var iedabūt A4 mapi. Parasti bez mapes. Iekšas pāršuvu divos nodalījumos ar papildu kabatām. Elementārais komplekts: maks, suka, pāris maisiņu, rezerves tablete, košļene, atslēgas, šķērītes, drošības adaras un vēl visāda figņa. Mēdz būt arī skrūvgriezis, nolaužamais nazis un pildspalvas. Vienmēr komplektā - ja soma ir, tātad maks ar dokumentiem būs. Labprāt sabāztu pa kabatām, bet tad tās kabatas vajag pusspaiņa lielumā makam un telefonam vien. Vasarā mazliet besī. Bet ja maisiņi izgājuši, var ietūcīt somā a:rī pāris pakas piena, maizi un vēl šo to.

Ir viena teātra somiņa, kur ieiet maks, mikrosuka un telefons. Tā vispār ir mūžīga, pat neatceros, kad ieviesu, pirms gadiem 35 varētu būt.

Un viena parasta mugursoma, kur var datoru ar pričendāļiem ielikt, nemokoties iemest A4 mapes un pārcelt no pamatsomas vismaz maku.

Somu lieku uz viena pleca. Pa gadiem pleci ir mainījušies, kad kreisais, kad labais..., tagad nofinišējis uz labā. Bet ja trāpās aktivitātes, kad jāliecas un nav lāgā to šļūkošo objektu ķerstīt, lai kaut kur neievendzelējas, tad pārmetu šķērsām. Tad parasti soma ir uz muguras, jo tā netraucē, bet katru reizi iedomājos par to un piedomāju, vai kāds nespiežas virsū un vai tas ir droši.

Mugursoma, protams, defoltā ir aizmugurē, bet uzmesta uz viena pleca, ne uz abiem. Tieši tāpat - lai ātri var noņemt.

Somu bauda mani ir apgājusi ar līkumu. Galvenais, lai funkcionē un man patīk. To kaifu par brenda somu tūkstošos es nesaprotu. Manās acīs gandrīz visas tās dārgās un "stilīgās" ir neglītas.
Noskatīties no malas uz somiņu un apģērbu saskaņotā stilā - ir savs prieks kā no mākslas. Tikai dzīvē reti redzu. Galvenokārt jau apģērba stila nav. Un tur, kur ir apģērba stils, tur nav manis. 😆

Somiņa kā aksesuārs visos laikos ir bijis Maslova piramīdas augšgalā. Apakšgalā - funkcionāla tarba, jo tur ir citas prioritātes..
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 02. jūnijs, 00:11:45 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2026. gada 02. jūnijs, 08:48:59 »
Jā, tiešām interesanta biodiversitāte  :mrgr:   Man mašīnā uz pakaļējā sēdekļa konstanti vizinās lērums apģērba visādiem laikapstākļiem un vajadzībām. Un bagāžniekā arī kādi darba apavi un pričendāļi. Tas gan saistīts ar darbu un dzīvesveidu. Ne velti esmu notonējusi mašīnas aizmuguri ar vistumšāko iespējamo plēvi. Tur iespējams viss - pārģērbties kaut apakšveļu ieskaitot, atstāt mantas, ieklāt piepūšamo matraci un nakšņot, paliekot neredzamai. Attiecīgi visā tajā jūklī var būt nobāzta arī soma, kas tobrīd nav nepieciešama līdzi staipīšanai. Varu, piemēram, paņemt iepirkumu tašu un aizdoties uz  veikalu ar maku un telefonu kabatā. Parasti tā tas arī notiek.
Jā, soma man ir kaut kas funkcionāls. Nevis kosmosu maksājošs aksesuārs. Tāpat kā apģērbs.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2026. gada 02. jūnijs, 08:51:42 »
Nu  pareizi -kādreiz valkāju  somas, kur obligāti A4 ielien. Kopš viss elektroniski, vairs nebija aktuāli
Vēl senāk -grāmata, ko vilcienā lasīt