Autors Tēma: Ak, no vecākiem slēpjamie dati...  (Lasīts 2475 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Ak, no vecākiem slēpjamie dati...
« : 2026. gada 26. jūnijs, 09:51:57 »
Nu sapisušies ar savu datu aizsardzību un bērnu tiesībām pilnībā.
Man ir bērna eksāmenu rezultāti jāievada ģimnāzijas pieteikšanās vientē. Bet skuju - tos rezultātus oficiālajā Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmas portālā es kā nepilngadīga bērna likumīgais pārstāvis redzēt nedrīkstu. Jo tos var redzēt tikai pats bērns. Skat. bildi.

Un tagad tāds piecpadsmitgadīgs sīkais ir atbildīgs par to, lai pēc 9. klases viņš vispār kaut kur iestātos?

Bļin, nu ar kuru galu pie mums domā???

Par medicīnu jau šausminājos, ka vecāki, kas ir atbildīgi par bērnu, nedrīkst uzzināt par bērna veselību, ja viņš "negrib". Tas man, par laimi, nav trāpījies acīs.

OOOO, un Latvija.lv man ir 40 minūtes jāsēž un jāskatās ekrānā, lai uzzinātu eksāmenu rezultātus?
Un šo sūdu organizētāji grib, lai no nākamā gada izglītības dokumenti ir TIKAI elektroniskā formā??????
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

Atb: Ak, no vecākiem slēpjamie dati...
« Atbilde #1 : 2026. gada 26. jūnijs, 10:01:24 »
Un arī sīkais tur iekšā netiek...

Bļāāāā, un tās ir sistēmas par miljoniem...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2026. gada 26. jūnijs, 10:50:33 »
Bļāāā vēlreiz.
Sagaidīju Latvija.lv. Eksāmenu rezultāti tur ir.
Skola prasa "Centralizētā eksāmena sertifikāts matemātikā" – pievienot failu.
Failu ar sertifikātu var dabūt nākamajā rindā. Vēl pēc 40 minūtēm.

Da jopt...

Kāda "tikai elektroniskie dokumenti par izglītību"??? Tie ir neaizsniedzami!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2026. gada 26. jūnijs, 11:00:11 »
Ja IT sistēmās kaut ko iespējams sačakarēt, tad Latvijā to obligāti izdarīs :(

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2026. gada 26. jūnijs, 11:02:24 »
Kad to IT stulbeņu mafiju atšķetinās :f-palm:
Lai mafijo, bet ja kaut viena sistēma normāli strādātu... tikai CSDD

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #5 : 2026. gada 26. jūnijs, 11:07:52 »
Cik zinu, CSDD - uzturēja IBM (vismaz tā bija agrāk), Latvija.lv - Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2026. gada 26. jūnijs, 11:09:54 »
30 minūtes pagājušas, vairs pat nerāda gaidīšanas ilgumu, bet tikai 11%...

Un man jālasa "Jūs joprojām esiet rindā!"
jūs esIEt!!!!!  :banhead:  Maķ peremaķ!

Ak! Nu jau tikai 44 minūtes!
45...
Pēc 45 minūtēm man ir jābūt mašīņā uz ceļa. Šis pasākums būs aizņēmis 2+ stundas un tā arī netiks pabeigts.
...Ierakstīt eksāmenu rezultātus pieteikšanās formā...
Tāds sīkums. Ērti taču – viss elektroniski...  :sarcasm:

Pirms brīža stājos intīmās attiecībās ar pilsētas lapu. Tur arī programmētāji mudaki.
Man jāsameklē "Mani pakalpojumi" (to, kas jāmeklē, es kaut kur skolas lapā atradu...). Izlasu visu lapu – nav tādu. Tātad atliek klikšķināt visu pēc kārtas. Izrādās, tur ir "Mans profils". Nu, tas ir cerīgi. O! Zem "Mans profils" ir "Mani pakalpojumi". Nospiežu. Lapa paraustās, bet nekas nenotiek. Paspaidu, paspaidu... Aizrullējos līdz lapas augšai... Un izrādās, ka "Mani pakalpojumi" atver šauru josliņu ekrāna augšā, bet tā kā esmu aizskrollējusies līdz apakšai, man tā josliņa paliek slēpta. Nu, bļin... Un kur tādus programmētājus māca? Man, ar Klaudi programmējot, tādi sūdi programmās nenotiek.

___
Vēl 49 minūtes jāgaida... Sāku gaidīt pirms vairāk nekā stundas ar 44 minūtēm.
Nu forši padir$ta priekšpusdiena...

Atkārtosim eksperimentu vakarā...
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 26. jūnijs, 12:11:58 no Trix »

Atslēdzies kvadra

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2026. gada 26. jūnijs, 21:43:56 »
Tajā NRA ziņā gan par citu – ka ceturtdien kļūdas pēc bija priekšlaicīgi pieejami sertifikāti. Manējais arī bija trāpījis, jo matemātikas sertifikāts viņam jau bija atvilkts.
Par to, ka šodien nekas negāja, ziņa bija kaut kur citur.

Jā, to es izlasīju pēc tam. Gļuks gan jau tāpēc, ka tā pavairāk devītklasnieku līda skatīties savas eksāmenu atzīmes. Tāpat kā VID, kad jānodod gada deklarācijas.

Nez kāpēc gļuki vienmēr ir tad, kad tā pavairāk ļaužu reizē mēģina ieskatīties. It kā tas būtu kaut kāds neplānojamais brīnums. Nu skaidrs tak, ka serveru jaudai ir jābūt tādai, lai reizē visi devītklasnieki tur var ieiet. Bet, kā parasti, tas skaidrs ir tikai man, bet tiem, kas šo sūdu plāno un realizē, tie ir brīnumi.

Un, galu galā, ir tak jābūt kādam, kas to sistēmu uzrauga. Un būtu jābūt gataviem, ka būs pieplūdums. Un ja ir gļuks, tad izkārt ziņu - sorī, gļuks, pienāciet pēc stundas. A nevis čakarēt cilvēkus.

Vēlāk puikam izdevās ieiet no telefona tajā eksāmenu lapā. Latvija.lv es tā ari nemēģināju vairs iet.

Posta sākums bija par to, ka vecākiem ir liegts uzzināt bērnu rezultātus, tas nekas, ka vecāki ir par tiem bērniem atbildīgi. Kā parasti – tiesību nekādu, bet atbildība par visu.
Bet neplānoti beidzās ar Latvijas murgainamām miljonu izmaksājušajām elektroniskajām sistēmām.