Autors Tēma: hipnotizētājs/ šībrīža veiksme  (Lasīts 2257 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

hipnotizētājs/ šībrīža veiksme
« : 2014. gada 09. decembris, 19:30:10 »
Es arī esmu sakombinējusi 2 nosaukumus kopā

"Hipnotizētājs" -pārsteidzoši labs krimiķis, kārtējais skandināvs, šoreiz zviedru pāris ar kopīgu pseidonīmu  Lārss Keplers. Noteikti iesaku.

"Šībrīža veiksme" -amerikānis Metjū Kviks, The Silver Lining Playbook autors. Amerikāniska tajā ziņā, ka laimīgas beigas. Emocionāla, aizkustinoša, ar pietiekami daudz pārsteiguma momentiem

Atslēdzies Džesika

Re: hipnotizētājs/ šībrīža veiksme
« Atbilde #1 : 2014. gada 09. decembris, 19:35:26 »
Klau! Atveram atsevišķu tēmu: krimiķi jeb detektīvliteratūra. Man arī būtu, ko padalīties. Un informācija nepazustu. Bendes meitu, starp citu, izlasīju. Man patika.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2014. gada 09. decembris, 19:51:15 »
Labi -var jau šo pārrakstīt, un vēl dažas atcerēties

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2014. gada 10. decembris, 09:12:26 »
:)  pārmācīji mani:)
Kad pats sakabina divus nosaukumus, tad liekas - nu tur jau viss skaidrs, es tagad par divām lietām stāstīšu, bet - kad cits, tad viennozīmīgi, tagad saprotu Minn-i, kura pārprata manas tēmas virsrakstu:) 

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2014. gada 10. decembris, 10:38:37 »
Man ar likās, ka reno pie kādas veiksmīgas grāmatas vai veiksmīgi tikusi. :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #5 : 2014. gada 10. decembris, 12:06:17 »
Ar krimiķiem es varētu padalīties- esmu sapirkusi, bet tās nav gluži tāda tipa grāmatas, kuras tur plauktā mūžīgi un regulāri pārlasa. It sevišķi ar tiem, kas lasa krieviski. Tās grāmatas tagad ir tik nežēlīgi dārgas, ka gribas, lai viņas apiet pēc iespējas plašāku lasītaju loku :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2015. gada 30. oktobris, 13:19:23 »
Par spīti brīdinājuma ziņojumam ierakstīšu atsauksmi šeit, jo tēma par konkrēto grāmatu, bet varu pielikt arī detektīvu tēmai...

Grūti rakstīt atsauksmi par detektīvu, neuzrakstot kādu spoileri, kas lasīšanas prieku varētu samaitāt citiem.

Kārtējo reizi pārliecinājos, ka man labāk, lūdzu, tīru detektīvu, nevis trilleri, bet tā nav romāna vaina - tas pieteikts kā krimināltrilleris un šim žanram pilnībā atbilst. Taču interesantāk šķiet, ja noziegums tiek šķetināts lēnām, piemēram, kā Meitenē ar pūķa tetovējumu – pētot fotogrāfijas.

Sajūsmā neesmu. Lasīt bija aizraujoši, tomēr diezgan daudz lietu nelīmējās kopā  - neticās, ka smagi savainots cilvēks, kas knapi izdzīvojis, pēc dažām dienām jau spējīgs staigāt apkārt; ka ārsts nav pilnībā informēts par pacienta slimības vēsturi; ka komā esošs cilvēks, kuram nešaubīgi tiek prognozēts dārzeņa liktenis kaut kādu zāļu iedarbībā nāk pie sajēgas un spēj pateikt pēdējās telefonsarunas saturu...

Protams, atkal vainīgajam ir psihiskas novirzes. Nez... kaut kā šķiet tad autoram nav vairs jāpiepūlas izdomāt nozieguma motivāciju, loģiski pamatot noziedznieka rīcību – ko trakam padarīsi. Un šajā romānā trako, teiksim tā, bija liku likām...

Un, vēl – kad ļoti vajag, nevienu nevar sazvanīt... Tas krita acīs.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies nakata kngs

Atb: hipnotizētājs/ šībrīža veiksme
« Atbilde #7 : 2022. gada 29. jūlijs, 11:10:59 »
Šo tēmu reno iesāka par Larsa Keplera "Hipnotizētāju", ir vēlēšanās paturpināt, lai saprastu tā izmeklētāja Jona Linnas gaitām pēc kārtas pa grāmatām.   
Cik sapratu, tad "Hipnotizētājs" bija pirmā, un šo esmu lasījis.   
"Paganīni līgums" ir nr.2 /nav lasīta/   
...un šos romānus ir izdevis "Mansards", vēl lasīju šo autoru "Rotaļlaukumu", bet tas nav par Jonu Linnu.   
Tagad bibliotēkā man iedeva "Lācaru", kurš ir jau septītais romāns par šo izmeklētāju, bet izdevusi  "Zvaigzne".     
Tad vēl internetā ir atrodami
"Stalkers", "Trušu mednieks" (nr.6), "Uguns liecinieks", "Smilšu vīrs"...   
Kāds var sarindot pēc kārtas?

« Atbilde #8 : 2022. gada 29. jūlijs, 11:30:29 »
Re ku būs
https://www.howtoread.me/lars-kepler-books-in-order/
Tev paveicās, ka man, kafiju dzerot pie datora, labpatikās pameklēt :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #9 : 2022. gada 29. jūlijs, 11:38:09 »
Paldies Samostrākes Nīke! :)     
...hmm, kā var mainīt grāmatas nosaukumu tulkojot no " The Nightmare" uz "Paganini līgums" ? :scratch:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #10 : 2022. gada 29. jūlijs, 12:57:21 »
Tāpēc, ka tā to sauc oriģinālā :
Paganinikontraktet (2010) (English: The Nightmare)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2022. gada 29. jūlijs, 12:57:55 »
Es pašlaik trušu mednieku sāku

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #12 : 2022. gada 08. augusts, 10:48:22 »
Par Larsu Kepleru "Lācaru" rakstīšu šeit, jo tēma iesākta par Kepleru un romāns nav detektīvs, bet trilleris...slepkava zināms jau sākumā....nu, un tad grāmatas darbība - bēgšana, ķeršana, slepkavošana....līķu ļooti daudz un šķiet autoriem pašiem ir pataloģiskas novirzes, sīki un smalki aprakstot ,kā nu tur kurš kurais tiek piebeigts ar vissmalkākajām detaļām...atcerējos no "Rotaļlaukuma", kuru lasīju pirms 4 gadiem, ka nevēlos šos sadistus/rakstniekus lasīt, bet bija piemirsies un pat patīkami, ka esmu izlaidis no šīs sērijas 5 grāmatas....diez vai tās lasīšu, bet ja nu demence un pēc gadiem 4 būšu aizmirsis? :scratch:
p.s.   
...un šķiet arī plaģiāts no Lārsona/Lāšona meitenes ar pūķi viena romāna centrālā tēla izveidē...   

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2022. gada 08. augusts, 15:49:13 »
Kepleram patīk pa detaļām zarnas šķetināt. Es tās lappuses vnk nelasu