Autors Tēma: Vai drīkst mazgāt, ja nedrīkst?  (Lasīts 3850 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

ēvele

• Viesi
Vai drīkst mazgāt, ja nedrīkst?
« : 2014. gada 11. decembris, 21:37:19 »
Man ir 2 svārki - no ārpuses tā kā mēteļaudums, apakšā odere. Šiltē zīmēts, ka mazgāt nedrīkst, drīkst tikai ķīmiski tīrīt. Kolēģe saka, ka tās ir muļķības - ka var likt adījumu vai roku režīmā vai mazgāt ar rokām. Nav jau netīri, bet nevar tak gadierm nemazgāt. Ko sakāt - tiešām jānes uz ķīmisko?

Atslēdzies Džesika

Re: Vai drīkst mazgāt, ja nedrīkst?
« Atbilde #1 : 2014. gada 11. decembris, 21:48:16 »
Es daudz ko it kā tikai ķīmiski tīrāmu mazgāju veļasmašīnā vai ar rokām. Nekad nav bijis problēmu.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2014. gada 11. decembris, 21:48:28 »
nu es laikam nemazgātu... mēteli tak ar tu nemazgā, pat ne ar rokām?...

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #3 : 2014. gada 11. decembris, 21:50:08 »
Starp citu, es pat mēteļus (gan ne siltinātos) mazgāju.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 11. decembris, 21:51:54 »
Nekad pat nav ienācis prātā mēteli(no mēteļauduma) mazgāt veļas mašīnā. Vai žaketi. Vai tad tas ir iespējams?

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #5 : 2014. gada 11. decembris, 21:52:44 »
Bez mulsuma.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #6 : 2014. gada 11. decembris, 22:06:23 »
Ja tiem brunčiem ir tikai virsdrāna un odere un nav visādu izlīmētu detaļu, un drāna ir tiešām vilnas, tad džemperu režīmā var. Mēteļiem un žaketēm var atlīmēties līmdrāna, viss kļūs burbuļots...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #7 : 2014. gada 11. decembris, 22:13:00 »
Oi! Paldies par brīdinājumu. Tādas smalkākas lietas jau es arī nemazgāju veļasmašīnā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2014. gada 11. decembris, 22:57:37 »
izmazgāt var visu, izgludināt grūti

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #9 : 2014. gada 11. decembris, 23:00:39 »

Tā nu tas ir, pat ar lietām, kuras it kā drīkst mazgāt... Ir viens tāds plašķītis - mazgāt drīkst, bet kā to pēc tam kārtīgi izgludināt nesaprotu. Ja vēl būtu materiāls ar pēc skata organisku burzījumu... bet nē - prasās būt izgludināts.  :banhead:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #10 : 2014. gada 12. decembris, 10:16:49 »

Tā nu tas ir, pat ar lietām, kuras it kā drīkst mazgāt... Ir viens tāds plašķītis - mazgāt drīkst, bet kā to pēc tam kārtīgi izgludināt nesaprotu. Ja vēl būtu materiāls ar pēc skata organisku burzījumu... bet nē - prasās būt izgludināts.  :banhead:

Tad var aiznest tīru tikai gludināt uz ķīmisko tīrītavu. Lai izpūš uz tvaika manekena :)
Mūsmājās ir viens šitāds krekls. Smuks un glauns - izmazgāt vēl var, izgludināt figa!
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2014. gada 12. decembris, 10:33:46 »
Man tas ir būtiski - pie drēbju pirkšanas parasti skatos, vai var mazgāt veļasmašīnā. Pufaikveidīgos mēteļus mazgāt ir viens vienīgs prieks - ātri izžūst un nav jāgludina. Vilnas auduma mēteļus gan nesu uz ķīmisko tīrītavu.
Svārkus mazgātu 30 grādos saudzīgajā režīmā. Tad nekam sliktam nevajadzētu notikt.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2014. gada 12. decembris, 12:27:35 »
Ar mētēļu audumu ir tāda figņa, - tur lielākas prasības siltum noturība, un izturība pret berzi. Tātad tas audums parasti salikts no šķiedrām ar ļoti atšķīrīgām īpašībām. Mazgājot katrai no šķiedras  varbūt neparedzama reakcija.  Vilnas audums, pie karstuma var zaudēt mīkstumu, vai tā savilksies, ka apģērbs būs pāris izmēru mazāks, tā sintētika , kas stiprumam, arī savādāk noreaģēs var palikt kokaina, vai vispār zaudēs stiprumu.  No kā veidots(austs) audums nekad nevar zināt , tāpēc rezultāts ir baigā lotereja... Ķīmiskā tīrītavā, ieliekot  šo visu kolandra veic sauso tīrīšanu. -Nosmidzina ar tīrāmo līdzekli  stratēģiski  svarīgās vietas un tad tai bundulī ielaiž reagentu, kas nostrādā. Līdz ar to materiāla struktūra necieš. Tad uzmauc uz manekena un izlaiž cauri tvaiku, kas  visas saburznītas vietas nolīdzina.  Līdz ar to, audums netiek piededzināts arī ar gludekli.  :blushing:  (es reiz sadzīvniekos strādāju, baudīju kvalitāti visās nozarēs, tāpēc biju spiesta to zināt)
Mazgājot mājā mēs vienmēr riskējam.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #13 : 2014. gada 12. decembris, 12:40:43 »
Jā, nez cik reizes agrāk gadījās "saraudināt"drēbes. Tagad esmu uzmanīga ar dārgāku apģērbu mazgāšanu, bet ar lētām riskēju. Tāpat nepērku baltu apģērbu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2014. gada 12. decembris, 12:48:52 »
o jā  baltais tagad ir praktiski 100%  vienreizējai lietošanai. Tā kā pārsvarā tā ir sintētika, kurai diegi ir spešeli apstrādāta ar  pastiprinošu "balto"efektu. Kā tikai tāds brīnums ir termiski noskalots, viņš paliek netīri pelēks Izbalināt to praktiski nevar, jo viņš jau ir pelēks pa meitu. Tāpēc visa  glaunā apakšveļa pēc pāris mazgāšanām no vešiņas "īpašiem gadijumiem" :blushing: tiek pievienota ikdienas lietošanai paredzētai kaudzei.