Situācija: mums viesības, aicināti vairāki draugu pāri. Izrādās, ka 1 draugu pāris kļuvuši par veģetāriešiem un daudzu produktu neēdājiem.
Cienasts bija gatavots, protams, pēc manas gaumes un iespējām - siltajā ar maltu gaļu pildīti veseli vārīti kartupeļi, klāt marinēti pipargurķīši, bietes. Vēl grauzdiņu salāti, lašmaizes. Saldajā - drumstalkūka ar saldējumu.
Otro, protams, viņi neēda, pipargurķus, bietes arī ne, jo tur etiķis, salatus ne, jo tur majonēze un siers, lasi ne, jo tas kūpināts, saldo ne, jo drumstalkūka trekna (sviesta dēļ). Nebūtu man bijis grūti kaut ko arī viņiem spešelī paredzēt, bet vai man bija jāizdabā ciemiņu untumiem un jāpielāgojas viņu kaut kā neēšanai, ja šie izdomājuši veģetārismam pievērsties?
Viesībās jau gluži neēduši nepalika, ievedu dāmu virtuvē, parādīju ledusskapja saturu, lai sataisa sev un kungam sev pieņemamu ēdamo.
Vakara gaitā rezultātā viss grozījās ap to viņu ēšanas/neēšanas padarīšanu, pat likās, ka viņi tiešām izbauda situāciju, šito ne, to ne un kāpēc ne, brrrrrr..... vakara naglas.......
Nu vot, kā tad būt - gatavot to, ko esmu paredzējusi, vai lauzīt galvu, ko lai taisa Īpašajam veģetāriešu pārim?