Autors Tēma: Vai izdabāt tiem, kas kaut ko neēd/nedzer?  (Lasīts 5329 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Vai izdabāt tiem, kas kaut ko neēd/nedzer?
« : 2014. gada 14. decembris, 19:14:36 »
Situācija: mums viesības, aicināti vairāki draugu pāri. Izrādās, ka 1 draugu pāris kļuvuši par veģetāriešiem un daudzu produktu neēdājiem.
Cienasts bija gatavots, protams, pēc manas gaumes un iespējām - siltajā ar maltu gaļu pildīti veseli vārīti kartupeļi, klāt marinēti pipargurķīši, bietes. Vēl grauzdiņu salāti, lašmaizes. Saldajā - drumstalkūka ar saldējumu.
Otro, protams, viņi neēda, pipargurķus, bietes arī ne, jo tur etiķis, salatus ne, jo tur majonēze un siers, lasi ne, jo tas kūpināts, saldo ne, jo drumstalkūka trekna (sviesta dēļ). Nebūtu man bijis grūti kaut ko arī viņiem spešelī paredzēt, bet vai man bija jāizdabā ciemiņu untumiem un jāpielāgojas viņu kaut kā neēšanai, ja šie izdomājuši veģetārismam pievērsties?
Viesībās jau gluži neēduši nepalika, ievedu dāmu virtuvē, parādīju ledusskapja saturu, lai sataisa sev un kungam sev pieņemamu ēdamo.
Vakara gaitā rezultātā viss grozījās ap to viņu ēšanas/neēšanas padarīšanu, pat likās, ka viņi tiešām izbauda situāciju, šito ne, to ne un kāpēc ne, brrrrrr..... vakara naglas.......
Nu vot, kā tad būt - gatavot to, ko esmu paredzējusi, vai lauzīt galvu, ko lai taisa Īpašajam veģetāriešu pārim?

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Vai izdabāt tiem, kas kaut ko neēd/nedzer?
« Atbilde #1 : 2014. gada 14. decembris, 19:18:11 »
Nu mēs pat darbā, zinot, ka kāds %darbinieku, neēd gaļu, ēdamo paredzam arī viņiem - bez gaļas. Sīkāk -trekns/liess/olas/majonēze neskatamies.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2014. gada 14. decembris, 19:21:20 »
Man patika Tava pieeja jeb vinju izeja - paraadiit ledusskapja durvis.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #3 : 2014. gada 14. decembris, 19:33:34 »
es laikam izvēlētos variantu, lai 1-2 ēdieni būtu, ko ēd. Ja nu tas viss pārāk specifiski gatavojams, tad laikam nākošajā reizē teiktu, lai nāk ar savu groziņu... Ja viss aizietu lūdz tam, ko ēst, kā ēst un tā tālāk un tā joprojām, tad laikam apsvērtu pat domu par iespēju pārtraukt attiecības, bet ne jau veģetārism, bet gan veģetāriešu fanātisma dēļ.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 14. decembris, 19:35:16 »
Nee, neizdabaat, ja ieprieksh nav briidinaajushi un pashi piedaavaajushi savu izeju, piemeeram, pateikushi kaadus produktus eediis, tad tos iegaadaat un lai kombinee, vai arii pashi jau panjem to salaatbljodu sev liidz. Laba izeja bija paraadiit ledusskapi. Nevajadzeeja izdabaat arii ar runaashanu liidz, vareetu padomaat, ka shie pasaules centrs. Es arii kaados dziives periodos esmu kaut ko needusi vai bijusi kaadas dieetas ietvaros, bet nekad viesiibaas neesmu nevienu apgruutinaajusi ar saviem murgiem, vienkaarshi eedusi to, ko atzinusi par labu esam vai arii nemanaami atstaajusi uz shkjiivja, bet nevienam nav bijis jaaklausaas, ka to es nedriikstu, tas man negarsho, tas shausmigi trekns un neveseliigs utt.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #5 : 2014. gada 14. decembris, 19:49:17 »
Nu lai ņem ēdamo līdzi!
Varbūt kādu vienu ēdienu pagatavotu un par to pabrīdinātu, lai domā paši.
Un noteikti visu vakaru neļautu par to vien runāt :( 
Nākošreiz, lai šamie tup mājās un ēd ko grib.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #6 : 2014. gada 14. decembris, 20:10:08 »
Man patika Tava pieeja jeb vinju izeja - paraadiit ledusskapja durvis.
nu, laimīgā kārtā man tur vienmēr kāds gurķis, tomāts un salāti mētājas.  :happy: Svešāku kundzīti jau nu nebūtu vis pie sava ledusskapja laidusi, bet nu šie gadiem zināmi cilvēki, jācer, ka ļaunā neņēma. Es gan, ja godīgi, tā dīvaini jūtos, it kā vainīga, ka tā sanāca, un it kā pukojos par situāciju kā tādu.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #7 : 2014. gada 14. decembris, 20:12:09 »
 omg,tak tiem cilvjiem savu problēmu jūrja,un Tu vēl to visu gribi izsmelt?
 Laipni-sava ledskapja durves(es gan to nepiedāvātu)
 Es-betonģīmi-Mans Nams,Mana Pils,negribi ,neēd!

Nenāc Manā Baznīcā ar savu dziesmugrāmatu!

Īstenībā-mesidžs ir par to,ka Taviem draugiem kkas ir galīgi d.rsā ar apkārtējo atziņas saņemšanu,i vot vipendronējas,kā māk.

Ja nu Tāda Diēta,tad pierijies mājās,un ej ciemos Satikt Draugus.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 14. decembris, 20:13:45 »
Bet vinji tak tevi ieprieksh nebija briidinaajushi, ka mainiijushi "orientaaciju"?

Atslēdzies diddly

« Atbilde #9 : 2014. gada 14. decembris, 20:16:24 »
 Tas tagad IR smalki? iet ciemos,un brīdināt,ka neēdu to,un tasiepriekšējais nedrīxt būt ne tuvumā tam citam?   :fryingpan: :wtf:

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #10 : 2014. gada 14. decembris, 20:20:57 »
Nebrīdināja, neko neteica arī tad, kad aicinājām.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #11 : 2014. gada 14. decembris, 20:23:34 »
Nezinu, gan jau ka tagad smalki ir ierasties viesiibaas un nokritizeet visu menu, tad likt saimniecei sanervozeeties un mekleet eedmanju smalkajiem viesiem.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #12 : 2014. gada 14. decembris, 20:31:15 »
Taa interesanti, ko ta shie beigaas eeda? Vai grauza kaadu burkaanu vai salaatlapu? Un alkohols jau arii nepiesstaav pie tik smalka dziivesveida, taatad ne dzeera, ne piipoja, ne eeda laaga.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2014. gada 14. decembris, 20:38:01 »
... izbesiija saimnieci, savaaca uzmaniibu un aizgaaja. vakars izdevies :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2014. gada 14. decembris, 20:45:55 »
Tas mani uzjautrināja! Šos fruktus pazīstu, ir bijuši starp vīramates draugiem. Un tad vēl pie galda smalki par pumpām, aknu darbību un vēdera izejas izmaiņām patērzēs. Kā arī apkārtējiem ieteikumus un diagnozes piebārstīs.
Var tikai apbrīnot šo cilvēku mazvērtības kompleksus. Nolikt mājasmāti līdz ar grīdlīsti - nu to vajag īpaši gribēt. Es tādus otrreiz neaicinu un arī pirmajā reizē noliktu pie vietas. Tikai nesaki, ka tagad nejūties kā apspļaudīta.... 
Visus sakost!