Autors Tēma: Vai izdabāt tiem, kas kaut ko neēd/nedzer?  (Lasīts 5318 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Vai izdabāt tiem, kas kaut ko neēd/nedzer?
« Atbilde #30 : 2014. gada 14. decembris, 23:40:18 »
Jā, no otras puses - man nepatīk arī pārvarīgi uzmācīgas namamātes, kas uzskata par savu misiju ciemiņu piebarot kā zosi uz kaušanu, nemitīgi mudina ēst un atteikšanos no kāda ēdiena uztver tīri vai par personisku apvainojumu. Tādā situācijā cilvēkam ir kādiem īpašiem ēšanas paradumiem var klāties sevišķi grūti...  Tāpēc es par brīvāku atmosfēru, bez pierunāšanas - visi lieli cilvēki, lai katrs izvēlas pats, ko un cik grib.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #31 : 2014. gada 14. decembris, 23:54:39 »
Tieši tāpēc nepatīk iet ciemos pie cilvēkiem, kas pārņemti ar to ēsttaisīšanu un ēšanu un apvainojas, ka neēd. Tā vietā, lai liktu mierā un nekā nereaģētu, sākas lielā ņemšanās - ko tad tu ēd utt.

Vai tik autorei ar saviem viesiem nebija tāpat, ka pati sāka to uztraukumu un ņemšanos ap ēdienu? Piedod, tikai pieņeēmums no pieredzes.
Nu, es noteikti neesmu no tām, kas apvainotos, ka kāds kaut ko neēd. Bet situācija bija tāda, nu, hm, jokaina - visi salikuši šķīvjos manus pildītos kartupeļus ar piedevām, a šie pie tukšiem šķīvjiem. Nu, skaidrs, ka sākās jautājumi un arī atbildes - to mēs nē, un šo arī nē. Un jā, īpaši veģetārisku ēdienu nebiju paredzējusi.

METAXA

• Viesi
« Atbilde #32 : 2014. gada 15. decembris, 00:01:40 »
Man jau liekas tā, ka pie mūsdienu situācijas ar visādām alerģijām, nepanesībām un simtiem jaunmodīgu uztura teoriju tādi īsteni latviski ēdieni ir... nu, kā lai saka, pašā saknē problemātiski.
Rososlveidīgie salāti ar daudzām smagām sastāvdaļām, kartupeļi jau samiksēti kopā ar gaļu, svaigie salāti ar krējumu...
Man nav gadījusies īpaši traumatiska pieredze nedz ar savām, nedz citu ēšanas kaprīzēm, bet vienkārši tas, ko redzu, lasu un dzirdu apkārt, no visbrīvākās gribas licis manīt tos latviskos ēšanas paradumus. Galvenie principi: pēc iespējas daudzveidīgi un mazāk miksēt kopā, lai būtu max iespējas kombinēt. Pamatēdiens jau var būt arī gaļa ar kartupeļiem, bet lai ir kādi priekšēdieni, lai pieejami svaigi dārzeņi bez nekā. Tad īsti nekādas problēmas nevar rasties...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #33 : 2014. gada 15. decembris, 08:45:29 »
omg,tak tiem cilvjiem savu problēmu jūrja,un Tu vēl to visu gribi izsmelt?
 Laipni-sava ledskapja durves(es gan to nepiedāvātu)
 Es-betonģīmi-Mans Nams,Mana Pils,negribi ,neēd!

Nenāc Manā Baznīcā ar savu dziesmugrāmatu!

Īstenībā-mesidžs ir par to,ka Taviem draugiem kkas ir galīgi d.rsā ar apkārtējo atziņas saņemšanu,i vot vipendronējas,kā māk.

Ja nu Tāda Diēta,tad pierijies mājās,un ej ciemos Satikt Draugus.

Manu ģīmi Tu liec mierā :)  Bet vispār viedoklim piekrītu. Cilvēkiem, kas izvēlas alternatīvu dzīves stilu, jārēķinās, ka tradicionāli domājošie draugi pamazām izzudīs.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #34 : 2014. gada 15. decembris, 09:16:46 »
Vienam labam draugam dikti negaršo ķimenes.
Mūsmājās,savukārt, ķimenes tiek liktas visur, kur tās kaut nedaudz varētu iederēties. Arī konkrētajā gadījumā zināju par antipātijām, bet kaut kā piemirsās  :) Bija jau arī šis tas bez ķimenēm.
Uzlika vistu, kura arī protams nebija atstāta bez ķimenēm, ieraudzīja un smagi nopūtās. Atcerējos par pretenzijām uz izsniedzu pinceti  :rofl:

Neviens neapvainojās, paņirdzām un vakars turpinājās.
Bet jā, tādus izgājienus sapratīs tikai patiešām draugi. DRAUGI!:)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2014. gada 15. decembris, 09:48:39 »
  Cilvēkiem, kas izvēlas alternatīvu dzīves stilu, jārēķinās, ka tradicionāli domājošie draugi pamazām izzudīs.

Atkarīgs no cilvēku pašu izturēšanās. Ja neviens pats otram ar savu "reliģiju" nebāžas virsū un necenšas "par cilvēku pataisīt", var tam pieiet ar humoru un sadzīvot itin mierīgi. Nu, pasmaida, "iedod pinceti", un miers. :)  Bet no karojošajiem veģetāriešiem un vegāniem, jā, sāk izvairīties.

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2014. gada 15. decembris, 09:51:26 »
Es respektētu, ja zinātu.Tāpat  jau  cepu keksus bez rozīnēm un žāvētus augļus nemēģinu kaut kur iemānīt.

Šie draugi ir tādā sajūsmā paši par sevi, ka ciemošanās liekas kā uzrīkots teātris. Jo neviens taču neievērotu, ja gaļa būtu bijusi atsevišķi un uz viņu šķīvjiem nebūtu. Bet tagad beidzot! uzmanības centrā visu vakaru.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #37 : 2014. gada 15. decembris, 13:23:10 »
Piekrītu, ka būtiski ierobežojumi ēdienkartē ir jārespektē, ja gribam uzņemt ciemiņus, taču šai gadījumā paši vainīgi, ka laikus nepabrīdināja (nez, apzināti, lai tēlotu cietējus vai piemirsās, ka Nomade vēl nezina par dzīvesstila pārmaiņām). Nu, un pārvērst ciemošanos par lekciju "pareizajos" ēšanas paradumos vispār ir netaktiskuma kalngals.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #38 : 2014. gada 15. decembris, 13:38:37 »
Nure...saliku laikus visiem viedokljie,kuriem piekrītu un varu uzskatiit,ka arī esmu domas izteikusi  :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #39 : 2014. gada 15. decembris, 14:26:05 »
Man nekad nav gadījušies viesi, kas nāktu un neēstu pilnīgi neko no piedāvātā.
Paziņai ir bērns ar celiakiju - glutēna nepanesību. Zinu, ka ciemos ejot, viņa ņem bērnam līdzi kaut ko ēdamu, ja nu gadījumā uz galda nebūs nekas, ko bērns drīkst ēst. Katrā ziņā cilvēks negaida, kad citi viņam piemērosies.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #40 : 2014. gada 15. decembris, 15:20:31 »
Es pavasaros ievēroju gavēni, kas izpaužas gaļas izstrādājumu un alkohola nelietošanā.
Nevienam neafišēju, nereklamēju un nelielos, jo uzskatu to par intīmu lietu. Negribu arī, ka saimniecei būtu jāiespringst kaut kā īpaša priekš manis gatavošanai. Kā rāda prakse, neēdusi neesmu palikusi.
Bet reāli besī jautājumi par grūtniecību, ja atsakos kaut ko iedzert...

Man zināmie vegetārieši gatavo gaļas ēdienus i ģimenei, i ciemiņiem.

Bet šajā gadījumā ciemiņi kaut kādi neaudzināti.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #41 : 2014. gada 15. decembris, 16:19:29 »

Īstenībā-mesidžs ir par to,ka Taviem draugiem kkas ir galīgi d.rsā ar apkārtējo atziņas saņemšanu,i vot vipendronējas,kā māk.
 Ja nu Tāda Diēta,tad pierijies mājās,un ej ciemos Satikt Draugus.
+ 1 izskatās, ka trūkst uzmanības
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #42 : 2014. gada 15. decembris, 16:31:03 »

Pazīstama situācija. Kaut vai dzer, lai pierādītu, ka neesi :D

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #43 : 2014. gada 15. decembris, 17:04:50 »
Pazīstama situācija. Kaut vai dzer, lai pierādītu, ka neesi :D

Labi, ka vadu auto un nav jātaisnojas :D kāpēc nedzeru

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #44 : 2014. gada 15. decembris, 17:06:47 »
Es pavasaros ievēroju gavēni, kas izpaužas gaļas izstrādājumu un alkohola nelietošanā.
Nevienam neafišēju, nereklamēju un nelielos, jo uzskatu to par intīmu lietu.

Ja sēžu uz diētas arī nevienam neteikšu, apēdīšu mazāk no piedāvātā, izvēlēšos mazāk "kaitīgus" vai nākamā dienā uztaisīšu atslodzi.