Autors Tēma: Zivtiņas  (Lasīts 6089 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Zivtiņas
« : 2014. gada 14. decembris, 19:51:39 »
Vai kaadam ir maajaas zivtinjas akvaarijaa, kaadi ir galvenie tureeshanas principi, vai ir kaut kas sarezhgjiits? Izdomaaju, ka zivtinjas es vareetu varbuut uztureet, ja nav kaadi specifiski noteikumi. Citaadi man nekaa no dziivaas dabas nav maajaa.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 23. jūlijs, 12:41:37 no Spārka »

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Zivtinjas
« Atbilde #1 : 2014. gada 14. decembris, 19:53:32 »
2x mēnesī jātīra akvārijs. Šad tad zivis jāatjauno. var nebarot līdz 7 dienām - nemirst. Pārbaudīts.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2014. gada 14. decembris, 19:55:35 »
Var tīrīt arī retāk, pārbaudīts :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 14. decembris, 19:59:44 »
Jo mazāk gaismas, jo retāk var tīrīt. Tiešā gaismā pēc 2 ned jau zaļš viss.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 14. decembris, 20:01:01 »
Ko noziimee tiiriit akvaariju? Apmainiit uudeni? Vai arii tur kaut kaadi uudensaugi jaanomaina? Tas, ka ilgi var nebarot, to es zinu.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2014. gada 14. decembris, 20:06:31 »
Man ir zivtele (gailītis)apaļā akvārijā. Tīru akvāriju 1X2nedēļās. Ar roku noķeru savu Pēteri (tā sauc manu zivi), iemetu glāzē ar ūdeni. Akvāriju kārtīgi izmazgāju, nomazgāju akmeņus, mākslīgos augus un smalkos akmentiņus. tad salieku visu konstrukciju atpakaļ, ieleju to pašu krāna ūdeni (~25-30C), minūtes 20 nostādinu un lieku zivi atpakaļ. Viņš nemaz neprotestē pret šādu vienkāršotu kopšanu. :smile:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 14. decembris, 20:09:14 »
Tā akmeņu skalošana un mazgāšana izskatās besīgi. Bet par ~20 naudiņām noteikti, ka var kāds privātā kārtā atnākt un izpucēt. Mums gan nelej visu ūdeni nost, tikai kaut kādu 1/3.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2014. gada 14. decembris, 20:16:35 »
Man taču mazā burka - kaut kādi 8 litri. Viss darbs paprasa minūtes 7.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 14. decembris, 20:21:14 »
Nu jā, mums normālas tumbočkas izmēros.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #9 : 2014. gada 14. decembris, 21:11:35 »
Man reiz bija zelta zivtiņas. Akvārijs paprāvs. Akvāriju diezgan bieži vajadzēja tīrīt, no kā tas atkarīgs, nezinu.
Izķer zivtiņas. Izsmeļ ūdeni, 1/3 saglabā, 2/3 izlej, izņem augus, dek.elementus, visu, ko var, nomazgā/izmazgā, saliek atpakaļ, ielej saglabāto ūdeni, pielej klāt krāna ūdeni, kādu laiciņu ļauj, lai akvārijs sadzīvojas. Tad ielaiž atpakaļ zivtiņas.
Čakars ir, bet prieks par zivtiņām lielāks.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #10 : 2014. gada 14. decembris, 21:24:38 »
Mani ieinteresēja teikums - šad tad zivis jāatjauno? kāpēc?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #11 : 2014. gada 14. decembris, 21:49:23 »
Taču mirstīgas radības.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2014. gada 14. decembris, 23:57:48 »
Ja gribās ne tieši konkrēti zivtiņas, bet vispār kādu dzīvu radību mājās, varbūt labāk izvēlēties kaut ko vienkāršāk kopjamu? Kāmīti, jūrascūciņu, trusīti? Mazo papagailīti? Nav necik dārgi uzturēšanā, ir pieticīgi kopšanā un pakomunicēt arī ar šiem var vairāk kā ar zivīm.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2014. gada 15. decembris, 08:40:50 »
 Es laikam grauzējus neizvēlētos. Varbūt bruņurupuci?

Man pieredze ir tikai ar kaķi.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2014. gada 15. decembris, 08:50:40 »
Ir bijis arī kāmis. Pat vairāki. Amizantas radībiņas ar izteiktu aktivitāti, skrienot pa ratiņu. Manējam bija mājiņa otrajā stāvā, kurā bija saliktas lupatiņas migai. Kāmītis katru reizi, ejot gulēt, smuki ietinās lupatiņās, tā lai durvis un logi mājelei būtu ciet. Vēl tāda interesanta lieta - uz otro stāvu veda trepītes. Reizēm, kad gribējās pasmieties par savu zvēruli, iedevām to cepumu, kas saucās Rīgas salmiņi. Kāmelis nesa savu salmiņu uz otro stāvu, ielikt mājā, kurā glabājās pārtikas krājumi, taču ar tik garu ēdmaņu pa durtiņām netika iekšā. Neko darīt, kāmis kāpa lejā pa trepēm, apgriezās kāpa atkal augšā un mēģināja vēlreiz. Un tā daudzas reizes, kamēr sadusmojās, pārkoda salmiņu vairākās daļās, sabāza aiz vaiga un purpinādams ienesa mājā.