Autors Tēma: Jauns nodokļu iekasēšanas veids?  (Lasīts 8527 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ezme

Jauns nodokļu iekasēšanas veids?
« : 2014. gada 17. decembris, 18:56:10 »
Skatoties,klausoties nemitīgo un tagad ZSvētku laikā it sevišķi nemitīgo aicinājumu ziedot-klusībā sāku aizdomāties.Kam tik netiek aicināts ziedot-slimniekiem,mazturīgiem,senioriem,pārtikas pakām,suņiem,kaķiem,ugunsgrēkā un nelaimēs cietušiem,daudzbērnu ģimenēm,Nilam U.  un vēl un vēl.Pat ar draudiem-ja tu neziedosi-slimais bērns nedzīvos!Jau sāk likties,ka pilnīgi jebkura problēma var tikt atrisināta ar šo paņēmienu.
Valstī ir kampaņa par aplokšņu algu mazināšanu un ar to saistīto ienākumu legalizēšanu.Redzot,cik daudz cilvēki (tak lielā daļa sevi uzskata par izdzīvotājiem tikai?)spēj saziedot-tas nozīmē ka nauda ir-kam nav naudas,tam nav ko ziedot!Ja algas mazas-bet nauda ir-tātad pareizi-melnās algas!Vai valdībai tomēr nebūtu jāņem vērā ka ziedotāji pa taisno ieskaita savu  lielu artavu tajā fondā,kurš būtu jānodrošina budžetam?Kā sacīt-pa taisno ieskaita savu daļu sociālā fondā-apejot starpniekus-fonda patiesajiem lietotājiem?
Man ir tāda sajūta,ka es vairs neziedoju brīvprātīgi,bet drīz redzēšu savā algas lapiņā-obligāti brīvprātīgais ziedojums!
Kas veicina šo nu jau par lavīnu kļuvušo kampaņu?Jā protams,var pagriezt muguru un izlikties akls ,kurls un beigts,bet nu tomēr.

Atslēdzies Broms

Re: Jauns nodokļu iekasēšanas veids?
« Atbilde #1 : 2014. gada 17. decembris, 19:50:55 »
Simtnieks redz, ka problēmām, kuru risināšanai nepieciešiešami jel kādi līdzekļi sabiedrība saziedos. Protams, ja valsts līmenī tiek darīts minimums, bet cilvēkiem palīdzība ir vajadzīga nekavējoties, tad sabiedrība iespēju robežās saziedo.
Bet ja sabiedrība tiek galā ar steidzamām problēmām piem. medicīnā, tad nafig iedalīt līdzekļus, ja tā vietà var uzbliezt kārtējo projektu ar neadvekāto tāmi un uzkrāt finanšu resursus partijas un savā kabatā.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2014. gada 17. decembris, 20:01:57 »
ziedoju.
tikai bērniem. un tikai ar audzējiem.
terapijai diemžēl nē
no 10€ ko šad tad noziedoju bagātāka nepalikšu.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #3 : 2014. gada 17. decembris, 20:16:53 »
Kameer dziivoju Latvijaa, arii reizeem ziedoju. Un  varbuut kaadam likshios sliktaa tante, bet tikai cilveekiem (vienalga - beerniem vai pieaugushajiem), kuriem bija ceriiba, ka ar saziedoto naudu cilveeks reaali var atguut (vai ieguut) veseliibu. Lai arii kaa man luuztu sirds, redzot mazuljus ar iedzimtaam, smagaam diagnozeem, kur nav pilniigi nekaadu ceriibu uz to, ka mazais cilveecinjsh vareetu dziivot kaut daudz maz pilnveertiigu dziivi, savus ierobezhotos liidzekljus tomeer ziedoju tiem, kuriem ir ceriibas uz apzinaatu dziivi.
Te Itaalijaa neesmu maniijusi taadu masveida ziedojumu vaakshanu. Ir viena lieta, kam mees ar viiru ziedojam regulaari - katru gadu. Tas gan nav konkreetam cilveekam. Veezha izpeetes centram. Taa mums gjimenee juutiiga, vai kaa tagad populaari teikt - sensitiiva teema. Viirs pirms astonjiem gadiem pats ar krabiiti lielo kauju izciinijis un pietiekami daudz redzeejis - gan lielus, gan mazus, kas uz kjiimiju vai staroshanu atbraukushi. Tad nu mees kolektiivi no gjimenes budzheta ik gadu atveelam zinaamu summu, lai paliidzeetu to drankji uzveikt.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #4 : 2014. gada 17. decembris, 20:21:40 »
Atmetot uuberdaargaas vajadziibas, nu, kaa tikko Daavim 300k vajadziiba, kopumaa tiek veicinaata kkaada bezatbildiiba. Beerniem katru gadu skolas somas kaads cic sapildiis, visko saorganizees, iedos un tie cilveeki jau pierod, ka pashiem nekas nav jaacenshas savaa labaa. Dalju akciju aizliegtu kaa destruktiivas un iipash4 bezatbildiigiem piespriestu sterilizaaciju, ja pat doma7 nav pashiem par kko ruupi tureet

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #5 : 2014. gada 17. decembris, 20:31:16 »
Par skolas somaam - protams striidiigs jautaajums. Bet...... man jau skjiet, ka nav nekaads kauns, ja cilveeks par seetnieku straadaa. Svariigaak buutu, lai vinjsh par savu seetnieka algu var IZDZIIVOT. Ne shikot, net izdziivot. Paaeest, komunaalos samaksaat, apgjeerbties pa leeto. Un protams beernam skolas somu pielociit. Vai no LV seetnieka algas to var??? Diezin vai. Un taa jau ir valsts atbildiiba, ja par godiigi un apziniigi padariitu darbu (ok - zemas kvalifikaacijas)  cilveeks nevar pat elementaari izdziivot.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2014. gada 17. decembris, 20:54:23 »
Kaut kā nepatīk man, ka sētnieka amats kļuvis par sinonīmu dzīves neveiksminiekam, mazkvalificēta darba darītājam. Kādreiz sētnieks bija atbildīga amatpersona, kaut kas līdzīgs namu pārvaldniekam, bet tagad noreducēts līdz ielas slaucītājam - ar attiecīgu aldziņu... Abidno kaut kā.

P.S. Neesmu sētniece :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #7 : 2014. gada 17. decembris, 20:58:55 »
Pilnīgi piekrītu Lynx, ka cilvēkam, kurš apzinīgi strādā pilnu darba dienu ir jāspēj ar savu algu nosegt pamatvajadzības. Šobrīd minimālās algas saņēmējam bez apgādājamajiem uz rokas ir 247 eur. Pēc būtības, tam cilvēkam būtu jāiet ubagot...vai arī streikot.

Un tas ir valstij kauns, ka bērnu slimnīcas telpu remontam ir jāvāc ziedojumi.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #8 : 2014. gada 17. decembris, 21:21:57 »
Kvadra - tas, ka muusu sabiedriibaa (es domaaju Latviju)   seetnieks ir sinoniims bomzim, taa ir valsts vaina. Seetnieks, tas ir cilveeks, kas godiigi un apziniigi dara savu darbu un par to ir pelniijis attieciigu atalgojumu. ja kaads domaa, ka seetnieks ir idiots - ejiet un pameegjiniet ielas patiiriit vinja vietaa. 

Atslēdzies diddly

« Atbilde #9 : 2014. gada 17. decembris, 21:39:41 »
pa manam seetnieks nav nekam sinoniims. driizaak apsargus gan par kompleksainiem luuzerieem vareetu. apziimeet

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2014. gada 17. decembris, 21:49:05 »
Kaa tad ne? Skolotaaji skolaa draudeeja - nemaacies, nemaacies, straadaasi par seetnieku, slauciisi ielas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2014. gada 17. decembris, 22:29:03 »
Tā kā es TV neskatos un radio tikpat kā neklausos un internetā visam, kas netīk vai ne visai interesē, pārtinu pāri, tad nemanu tādas masveidīgas kampaņas, izņemot Dāvi, kas bija visās 1. lapās. Un jā, IMO, ja ES nevar nodrošināt ārstēšanu un ne-ES var un viņam ir reālas izredzes uz normālu turpmāko dzīvi, tad bērnam tas bija jāapmaksā valstij.

Tā kā es nodokļus un visādas apdrošināšanas maksāju, mājdzīvniekus no dzīvokļa ārā nemetu u.t.t., tad neuzskatu, ka man ir kkas lieks vai ka kādam kko būtu parādā. T.i. mierīgi ignorēju.
Un kopumā pievienojos ineshukam, ka daļa to kampaņu veicina bezatbildību un labāk būtu, ja tādu vispār nebūtu.
Ja nav, par ko bērnu uzturēt, tad nevajadzēja vairoties. Citādi - kāpēc ne, gan jau citi atraus saviem un sametīsies...

Arī tie kas prasa savu un radienieku "dzīvības glābšanai" kkādus dažus va ipārdesmit tūkstošus, IMO, lai tiek dabiskajai izlasei, ja tiešām nekā nav - da kaut pārdodiet kādu no saviem dzīvokļiem vai auto... par sava dārgā radinieka dzīvību, kāpēc ne? Ja kaudze radu nevar samesties, tad kāpēc, lai citiem rūpētu? Nez kāpēc 50K par dzīvokli un 20K par auto nav žēl, bet kad slimajam tik ļoti mīļotajam, reizi gadā redzētajam radam vajag, tad lai citi...

Manuprāt, kārtējais biznesa veids, kur cilvēki par lieko kapeiku mēģina nopirkt ja ne laimi, tad kkādu labsajūtu (kāds es labs un kā nu es te kādam palīdzēju) , kuras pašiem nez kāpēc nav no savas dzīves... Un ja jau ir pieprasījums (un laikam tak arī peļņa, vai vismaz vēl lielāka labsajūta), tad ir arī piedāvājums...

Un jā, daļai tautas atkal saradušās kaudzes ar lieku kapeiku... nez, no kurienes? Krīzes laikā kampaņu droši vien īpaši nebija, jo nebija ko un no kā vākt... Tagad atkal parādījušies sirdsmiera un labsajūtas pircēji ar brīviem līdzekļiem. Kad nebija pašiem, ko ēst un komunālos samaksāt, tad šādas ekstras nebija prioritāšu augšgalā.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 17. decembris, 22:35:50 no tex »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2014. gada 17. decembris, 23:44:53 »
tex, labāk šādi neizsakies. Jo Dievs/Liktenis/Dzīve (sauc kā gribi) mēdz piespēlēt cilvēkam pašam attiecīgo situāciju - audzināšanas nolūkos... Lai "nekad neteiktu "nekad""...
Nopietni.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #13 : 2014. gada 18. decembris, 08:22:44 »
tex, labāk šādi neizsakies. Jo Dievs/Liktenis/Dzīve (sauc kā gribi) mēdz piespēlēt cilvēkam pašam attiecīgo situāciju - audzināšanas nolūkos... Lai "nekad neteiktu "nekad""...
Nopietni.

Un kā vēl piespēlē...

Es kādā periodā vairākas reizes ne visai labi izteicos par kādu cilvēku. Tipa, nesaprotu kāpēc viņš rīkojas tā, bet ne šitā. Šitā rīkojoties tak būtu labāk. Un vispār viņam tak tik daudz variantu.....
Pavisam drīz dzīve nolika mani tādā pašā pozā, tb, situācija identiska. Nu, vecīt, tak zinot kā vajag un kā nedarīt....
Vairāki gadi pagāja, kamēr izkārpījos. Brīžiem likās, ka tūlīt pacelšu rokas un iešu pa burbuli. Paldies ģimenei un draugiem, kas pagrieza plecu atbalstam. Citàdi hvz kā tas beigtos. Katrā ziņā ne visai labi...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #14 : 2014. gada 18. decembris, 09:48:46 »
Labrīt!
Situācijas dzīvē gadās visādas,un ja zinātu uz priekšu-varētu avārijas spilvenu nolikt.Runa ne jau par to-ziedot vai neziedot.Bet gan par to-kas šo procesu(ziedojumu prasīšanu) tik ļoti ir paplašinājis?Kas izkropļo ziedojumu ideju-lūgt tikai un vienīgi tad,ja ūdens smeļas jau mutē?Kas prasa ziedojumus,ja situācija vienalga nav atrisināma?
Te tex minēja par sirdsapziņas nomierināšanu.Diez vai daudzi domā tā-drīzāk jau cenšas iedomāties sevi lūdzēja lomā,un tas strādā.Labi strādā.
Ziedojumu lūgšana ir pilnīgi visvieglākais ienākumu gūšanas ceļš,kur nauda  nav jāatdod,kurš neuzliek pienākumus obligāti atskaitīties,vai nauda ir palīdzējusi situāciju atrisināt jeb izsviesta vējā.
Vai to veicina un popularizē no valsts iestāzu puses?Tā aizlīmējot caurumus budžetā?Jeb kā ?