Autors Tēma: 12 krēsli JRT  (Lasīts 5769 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

12 krēsli JRT
« : 2014. gada 18. decembris, 10:25:36 »
 Tātad - 12 krēsli. Droši vien tiem, kas nav skatījušies, bet plāno to darīt – nevajag lasīt. Kaut gan no otras puses – nekādas slepkavības un intrigas tur nav, neko diži priekšā jau nepateiksim. :)
Kopiespaids – man bija interesanti visas izrādes garumā. Bet vairāk ne kā aizgrābtam un emocionāli iespaidotam skatītājam, bet kā cilvēkam, kurš zin sižetu un tā`pec interesanti redzēt, kā to pārceļ uz skatuves.
Un šo pārcelšanu vertēju uz 5, desmit ballu sistēmā. Trīs kundzītes ir laba ideja, krēslu īpašnieku skaita noīsināšana- loģiska, pārebrejiskošana un anekdošu iekļaušana – nu tā vidēji... bet vajadzēja vēl un vēl īsināt.  Sevišķi tēva Fjodora vēstuli un inženiera skatu.
Scenogrāfija – zinot, ka viņiem jāpamet telpas, tad šāds risinājums ir gana labs.
Aktieri.. Keišs izcils Benders, absolūti viņu pieņēmu. Kisa gan tāds drusku pārspīlēti ķēmojošs un šausmīgi klusi runājošs. No vecenītēm ļoti patika Elita- nepārspīlēta un „dabīgi veca”, Gunas večiņa, protams, izcila savā ekstravagancē, bet – ne tik dabīga. Ārkārtīgi patika garīdznieksJ neesmu redzējusi Tumsas Varu, kur it kā arī esot līdzīgs vecītis, tā`pec man ļoooti patika šisJ Un tie plīvojošie mati – tas bija vienīgais tēls, kurš šķita izkāpis no filmas. Un tieši labi, ka tikai viens šāds filmas tēls, bet ka ir! Inženieris Ščukins bija burvīgsJ  tikai – viņa epizode `pec kāda laika sāka kļūt par garu. Vēl no mazajiem epizodistiem man Stroda sētnieks un sazvērnieks patika.

Latviskojums – tagad šķirstu „Pirmo necenzēto izdevumu”, šķiet, viņu teksti ir no tā. Kopumā latviski skanēja diezgan labi (līdz šim nebiju latviski lasījusi), vienīgā vieta, pret ko pretenzijas – Elločka Ļudojedka. Un vēl slikti izrunātas, viņas dažas frāzes likās neriktīgas.
Par zāli – ar milzīgu prieku konstatēju, ka zāles beigās ir normāli nekarsts un labs gaiss!

« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 18. decembris, 10:26:40 no Piafa »

Atslēdzies Narcise

Re: 12 krēsli JRT
« Atbilde #1 : 2014. gada 18. decembris, 16:03:40 »
Nu man jāsaka tā. Klusītēm atzīšos, ka ņemot vērā ka JRT un pie tam vēl Harmaņa izrāde-biju gaidījusi vairāk. Ipretī Latviešu mīlestībai, kurā 4,5 stundas paiet kā nemanot, šī, kas īsāka pēc formāta, brīžiem likās izstiepta, īpaši 1.cēlienā. Bija jāpierdo pie Keiša, kaut neapstrīdu, ka Benders labs un pamazām iepatikās šī tēla interpretācija Hermaņa autorībā un Keiša izpildījumā. Par Kisu- Āboliņu jāsaka -ļoti cienu un mīlu šo aktieri, bet ja objektīvi, tad šajā lomā viņš štampoja  - jau dzirdētas intonācijas un mīmika - sākot ar Revidentu, beidzot ar Kabalas noslēpumiem... Tas skumdina, kaut gan tāpēc neesmu pazaudējusi cieņu pret viņu. (Par Keišu varu teikt, ka viņš bija absolūti citāds šoreiz un neštampoja nemaz). 3 vecenītes it kā patika, bet likās par daudz (tas ir-par biežu), Guna bija izcila kā vienmēr, Broka arī patika, mazāk šoreiz Kļaviņa.  Ģ.Krūmiņš mācītāja tēva Fjodora lomā ļoti labs, viņu vispār pieskaitu JRT labākajam vīriešu aktieru trijniekam..  Ivars Krasts likās žilbinošs-īpaši alkaša lomā -jābiebilst, ka epizodē ar viņu es smējos visvairāk visā izrādē, jo par nožēlu jāteic, ka smējos es šajā izrādē reti -gribējās biežāk.. Dekorācijas so-so, īpaši tāpēc, ka JRT mūs ir pieradinājis pie autentiskām dekorācijām daudzās savās izrādēs, dievinu tādas, ar visiem smalkajiem rekvizītiem, ieskaitot (kā piem.Stikla zvērnīcā, Garajā dzīvē, Oblomovā, un daudzās citās). Kaut kad transformācijas ar bīdāmajām kastēm noteikti daudziem liekas mūsdienīgas, īpašu funkcionalitāti tās tomēr nepildīja -vairāk likās kā pašmērķis, nevis līdzeklis... Kopumā par šo izrādi 10 ballu skalā lieku 7+, tas nav maz, jo vairāk, ka režisora uzdevums bija ļoti grūts - izveidot no šīs populārās klasikas kaut ko jaunu un "svaigu" ko viņš arī paveica.. (Starp citu, labprāt apskatītos šo izrādi mainītās lomās -Krūmiņš kā Kisa un Āboliņš kā tēvs Fjodors).

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 18. decembris, 16:40:12 »
Es te pajautaashu, nopirku biljetes internetaa. Kaa tur ir, man ar izprinteetu papiiru jaaiet tik iekshaa, vai arii veel kaadas citas proceduuras jaaveic?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2014. gada 18. decembris, 16:49:56 »
Habibi - tev jaizprintē tas papīrs, kas ir E-BIĻETE, nevis rēkins. UN , redzamā vietā ir QR kods . Neseburzīts :) Ja studentu vai pensionāru biļete- noteikti līdzi apliecību! :)

Muha - jā , būtu ļoti interesanti Krūmiņu kā Kisu un Āboliņu kā garīdznieku!
PAr scenogrāfiju - par pašmērķīgu varu nosaukt tikai tādā ziņā, ka pašmērķis bija - lai viegli var pārvest uz Tabakas fabriku ( žēl tikai, ka viņiem jau pāris gadus iestudējumiem ir šāds mērķis - ar ceību, ka tūlīt tūlīt būs jāvācas. Bet kā nē, tā nē...
St.citu - man tās beigas likās kolosāli piemērotas, par jauno kultūras namu/jauno teātri.  Es tikai nebiju piefiksējusi no savas 16.rindas, ka aktieri tēlo novecošanu un beigās it kā nokrīt beigti, kamēr mums apstāsta jaunā KN labumus. To es tikai recenzijā izlasīju, ka tā esot. Nu, ja tuvākajās rindās tas nolasījās, tad apsveicama ideja!

ēvele

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 18. decembris, 20:02:00 »
Liels paldies par recenzijām! Vēl palasīju pagājušajā KD. Tad nu neiešu uz krēsliem, lasītā šaubas par iet vaiu neiet pazuda. Došu biļeti citasm gribētājam.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2014. gada 22. decembris, 09:37:45 »
ēvele, nemaz jau TIK slikti nebija! Īstenībā - tas jau nebija sliktums vai haltūra un - no sociālantropoloģiskā viedokļa pat ļoti interesanti vērot , kā strādājuši ar materiālu.

p.s. stāsts izklaidei :)
Pēc izrādes eju mājup, nogriežos pa tērbatas ielu un pie Humanas veikala sstingstu priekā! Ļudojedka Elločka! Meh igraet na solnce!
Forša sagadīšanās šo skatlogu ieraudzīt pēc izrādes:)   bet, ja nopietni - tas ir patiešām viens no foršākajiem skatlogiem, kur veikala saturs sakombinēts ar Zsvētku motīvu, nav nekādas ekskluzīvās bumbas un gaismas, nē, viss tieši pareizā līmenī un jokā!

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 07. februāris, 14:47:56 »
Man bija tā laime vakar noskatīties. Ļoti patika. Un visvairāk tas, ka aktieriem pašiem patīk šī izrāde un režisora "atkalmājās" arī nolasījās. Zālē valdīja tāda gaisotne, kādu jrt nebiju redzējusi, visi tādi priecīgi, atvērti, nevienu snobu nejutu, pat sevi. :D Un tie jestrie mirkļi, kad Keišs ar Āboliņu paši apsmējās, zāle lauza krēslus vēl skaļāk. Tāda mijiedarbība, vareni.

Tā, tagad pa nopietno. 1) nebiju piefiksējusi, ka būs stāstu tematikā. Trāpīts desmitniekā, jo lasījusi neesmu, filmu redzējusi arī nē, priekš manis ideāli. 3 večiņas kā stāstnieki super. 2) Benders ir Keiša otra labākā loma aiz Otello. Novēlu nomināciju un balvu.
Patika kā scenogrāfija mijiedarbojās ar horeogrāfiju un pašiem tēliem. Mākslinieki izveidojuši izcilu ansambli.
No sirds novēlu izrādei panākumus.

Ak, jā, man beigas bija šoks. Es biju izfantazējusi, ka Benders sāks slepkavot tās tantiņas krēslu dēļ. Gaidu, gaidu, nu, nekas tāds nenotiek. Un tad, bāc...
Un Hermanis nebūtu Hermanis, ja nebūtu noslēguma. Tā jau viņa atpazīšanas zīme. :D

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 09. februāris, 00:37:40 »
Vēl gribētu paslavēt gaismas. Parasti no lētās zonas viss rādās pustumsā un ļoti slikti redzamas sejas un mīmika, bet šajā izrādē viss redzams kā sēžot pirmajās rindās.

Un, sēžot durvju pusē, ir vēss, es pat nosalu, otrā pusē ir diezgan silti, citiem pat karsti.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 09. februāris, 09:18:50 »
ja tu tā saki par gaismām , tad patiesi, tā ir!  Es arī no savas ~17.rindas sejas redzēju un patiesi - nebiju piefiksējusi, ka patiešām, citreiz tā nav.
Par siltumu - es sēdēju "iekšas" pusē, bet nebija karsts, kā jau teicu, pat džemperi atvilku atpakaļ.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #9 : 2015. gada 09. februāris, 19:12:20 »
Attiecībā uz Mango komentu Februāris 07, 2015, 14:47:56  -acīmredzot izrāde "iespēlējusies" - kā jau tam pakāpeniski jānotiek, jo sākumā noteikti nebija tā atraisījušies ne aktrieri, ne līdz ar to - arī skatītāji.  Hermanis un JRT trupa paši tik augstu uzcēluši to latiņu, ka ja arī ir labi, tad skatītājam gribas, lai ir izcili. Un par konkr.izrādi toreiz es to nevarēju teikt. Būs vien jāiet vēl kkad.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #10 : 2015. gada 31. marts, 17:07:14 »
Āboliņu dublēs Znotiņš.
Rakstīts no jūnija.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2015. gada 01. aprīlis, 09:58:47 »
Bija jau publicēta info?

Njā, man tagad, pēc Āboliņa redzēšanas tik ļoti gribās ar Znotiņu redzēt:) un pēc Jago , ko nupat tv rādīja:)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:28:19 »
Tviterī JRT bij ielicis.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #13 : 2015. gada 01. aprīlis, 15:43:47 »
Runājot par OStapu Benderu - te mazs video no Pusnakts šova ar jāni Skuteli, viesos Andris Keišs

pēdēja minūte - aktieris ieiet tēlā. UZ šo šovu biju, sēdēju balkonā, varu aplieciņat klātbūtnes maģiju - pat no balkona bija redzams, ka te Keišs un te pēkšņi - pāriet Benderā,, Un es pat gara acīm redzu parūku un tos matus pāri acīm :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #14 : 2015. gada 01. aprīlis, 22:25:27 »
Intervija man nelikās interesanta, izņemot to īso brītiņu, kad Keišs beigās noparodēja Benderu. Iespējams, ka vaina ir Skutelī, kurš varēja uzdot humorīgākus jautājumus.