Katoļi ar pāvestu priekšgalā varētu ņemt ļaunā 
Par shito vareetu striideeties.
Vispirms taapeec, ka daudzaas (ne visaas protams) religjijaas, arii pagaaniskajaas, prieseriem un priesterieneem jaabuut nevainiigiem, vai labaakajaa gadiijumaa miesasprieki jaanoliedz. Taa nu veesturiski sanaacis
Par katolicismu konkreeti runaajot. Es, kaut arii dziivoju Itaalijaa un esmu preceeta ar itaali (ne religjiskaa ceremonijaa), veel joprojaam nespeeju ar sajuusmu pienjemt jaunaakaas zinjas no Vatikaana. Ok. jaunais paavests ir tieshaam forsh vechuks - no visiem peedeejaa laika papiem visforshaakais. Bet.... visi tie Vatikaana melnie kraukjlji man uzdzen shermuljus. No taa secinu, ka Vatikaans muusdienaas vairs nav religjisks centrs, bet liels, liels biznes.... Un tieshi taapeec, lai visas pasaules katoljticiigo uzmaniibu no iistaas probleemas noveerstu, tika aizdziits Benedikts un ieveeleets absoluuti miiljais, jaukais un muusdieniigais Franchesko.
Bet opar kraaninjteemu runaajot - pat, ja tieshaam tie vatikaana priesteri visus miesas priekus izsleegushi, vinji ir radiijushi bagaatu un neaizskaramu impeeriju, kurai visi uzbraucieni ir kaa begemotam spljaaviens.