Autors Tēma: Jaunais ārsts, Grāmatas un koncerts DT  (Lasīts 4150 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Jaunais ārsts, Grāmatas un koncerts DT
« : 2014. gada 30. decembris, 21:56:21 »
Varat droši lasīt - svinīgi apsolu neko nepateikt priekšā!

tātad - 24 stundu laikā man bija tā laime redzēt divus šīgada emocionālākos (manā uztverē) un patiesākos jauniestudējumus. BEIDZOT šosezon kaut kas ir radīts priekš mana nerva:) Kaut arī , pārskatot sarakstu, kur būts, gribu atzīmēt Eirovīziju, kas bija trāpīga, izklaidējoša un superīga, Blakti, kur bija 2 burvīgi aktieri, un Vaņa (Ģertrūdes ielas teātris) - lai arī variācija par tēmu, bet mani uzrunāja.

Visas viņas grāmatas - tiešām, kā jau teicu iepriekš, nelasiet nedrošus avotus - ja nezin sižetu, tas daudz vairāk emocionāli ietekmē... izrādes beigās acīs bija asaras vai vismaz miklums ne tikai aktieriem, bet lielai daļai skatītāju. Prieks par partnerību - Ermale/Grūbe - tik noticami un patiesi.

Jaunā ārsta piezīmes - Bulgakova stāstu veiksmīgs dramatizējums, manu divu mīļo aktieru režijā un veiksmīga aktieru komanda ( nenoliegšu, arī visi mīļi:) ), bet galv varoņa ārsta tēlotājs - tas bija (priekš manis) pietiekami reāli- par atkarībām, par vientulību, par sevi.. Un es domāju - pēc iespēlēšanās viņam izdosies vēl spēcīgāk . St.citu - aktieri gatavošanās procesā ar mediķiem daudz runājuši, skatījušies, nezinu, ka tie vērtē, bet man - parastajam pacientam, viss likās gluži kā vajag. (šī ir tā izrāde, kurai meklēja štrumentus)

DT vecgada koncerts - bija vietas, kas likās stieptas, par daudz teksta, bet - tā info bija noderīga jaunākai paaudzei, kas nezin tādu Mikrofonu, bija nūģīgas vietas, bet dziesmas bija labas izvēlētas un daži momenti bija izcili. UN - jau otro gadu pēc kārtas Grāvelis ir tas, kurš sagādā vislielāko iespaidu. Šogad sākot ar Zilo, cauri citām dziesmām - nobeidzot ar Dzimto valodu...  zālei skudriņas skrēja.  Pagājšgada koncerta Lielais Moments bija viņa stāsts par dažādā lomām, kuras viņš raksturoja katru ar vienu vārdu, gan no Vējiem līdzi, gan vēl tur to un šo, un beidzot Kaligulas kliedziens NICINĀĀĀJUUUUMS !!!!!

Vārdsakot - nezinu, par ko bija koncerta turpinājums:):) it kā skatījos, bet neredzēju:) Kā Radzobe rakstīja - ceru, ka GG labi drīz tiks novērtēts un saņems spēcīgas lomas. Šobrīd viņam vienīgā ir Nakts vēl nav galā.

Atslēdzies fiasko

Re: Jaunais ārsts, Grāmatas un koncerts DT
« Atbilde #1 : 2014. gada 30. decembris, 23:26:57 »
Šīs abas teātra izrādes man jau bija padomā kā tādas, ko vajadzētu redzēt. Bet nu uz DT nez kā nu būs ar biļešu dabūšanu pēc visām slavinošajām atsauksmēm.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #2 : 2014. gada 31. decembris, 14:39:17 »
DT Vecgada koncertu neredzēju, toties redzēju Gadu mijas koncertu NT. Ļoti patika -brīnišķīgas dziesmas, enerģētiski un ļoti labi dziedoši aktieri, skaisti un gaumīgi Patmalnieces tērpi, un pārējais.
Vienīgais mīnuss -koncertam bija "mazuma piegarša", jo abas daļas kopā, neskaitot starpbrīdi, nepārsniedza 1,5 st.
Visiem laimīgu Jauno gadu!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2014. gada 31. decembris, 15:03:32 »
Paldies, hm@, par kaarteejo interesanto ieskatu teaatrii. Tas ir tas, kas man te stipri pietruukst.

Veiksmiigu Jauno gadu!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2014. gada 31. decembris, 21:43:48 »

Veiksmiigu Jauno gadu!

Paldies!
Un - ja tu, Minn-e, zini, kad brauksi uz Rīgu, tad- dod ziņu un varu tev palīdzētsaķert biļetes, tikai - tu jau saproti - laicīgi vajag zināt:)  janvārī tūlīt sāks uz martu pārdot abos DT un NT. Un vēl, ja nu tev piemirsie - šajos abos teātros un visos citos arī , kurus tirgo Biļešu paradīze un ir numurētas vietas, tur var norezervēt  uz pāris nedēļām tās vietas un izpirkt pēc tam - un tad tev tomr būs jau skaidrs, vai pēc mēneša varēsi tikt tai vakarā vai nē (tomēr labāk, nekā pirkt 2 mēnešus uz priekšu)

Fiasko - jā, uzreiz pēc labajām atauksmēm biļetes izpirka momentāni. Bet - ja vien tev ir vēlēšanās, tu zini, kam prasīt, lai uzvaktē :)

muha - par NT konc dažādas atsauksmes dzirdētas, priecājos, ka tev patika!

ēvele

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 01. janvāris, 11:39:28 »
NT koncertam bija gan īsuma garša, piekrītu. Par DT koncertu atsauksmes tikai labākās, sevišķi par Grāveļa beigu dziesmu. Tiešām ļaudis cēlās kājās un vai viņš pārspēja Bērziņu?
Paldies par aprakstu, par Jaunā ārsta piezīmēm arī domāju, bet man pagaidām janvārī paredzēts Doktors Živago, bet februārī Bovarī kundze.
To nezināju, ka vietas var biļešu paradīzē norezervēt!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 02. janvāris, 09:41:24 »
BP var norezervēt, ja zvana pa telefonu - bet tas ir maksas pakalpojums.

Ēvele - par kura Bērziņa/-as pārspēšanu tu jautā? Marijas? Tad tas būtu jāvērtē kaut kādā kopvērtējumā, bet GG nebija tāda caurviju loma, viņam bija daži labie uznācieni un kulminācija Dzimtajā valodā. Un jā - bija reizes, kad piecēlās VISA zāle kājās. Nezinu, vai kādā no koncertiem cēlās jau pašas dziesmas laiķa, bet varu teikt par savu reizi - man dziesmas laikā galīgi negribējās celties, un šķiet - arī visiem citiem nē, jo tas bija tāds intīms iekšējs pārdzīvojums. pēc dziesmas aplausi pāris minūšu garumā - un uz aplausiem dažos koncertos piecēlās zāle.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 02. janvāris, 12:50:30 »
Man laikam sajuka info - likās, ka Grāvelis dziedāja to Andra Bērziņa bieži dziedāto dziesmu, pēkšņi aizmirsu :( , kuru...to, kur viņš mēdza asaru nobirdināt, par tēvu zemīti vai kkā tā.
Par BP mani kaitina, ka, pērkot netā, jāpiemaksā. Pa telefonu - maksas?  VDTgan, telefoniski rezervējot, ir par brīvu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. janvāris, 14:21:38 »
VDT tu zvani uz kasi, tāpēc tas ir par brīvu. Tāpat JRT tu sazinies ar kasi, ja zvani, bet - BP ir lielais pārdevējs un tie, tāpat kā visādi 1188, ir maksas zvani. Nē, to, ka telefonoskas uzziņas un rezervācija ir par maksu, to es saprotu un nenosodu. Bet to, ka internetā biļešu tirdzniecība ir par papildmaksu, to gan - visiem BP, BServ un JRT biļešniekiem...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2015. gada 02. janvāris, 14:33:04 »
hm@, paldies par infu un piedaavaajumu! Diemzheel lielaakoties LV ieskrienu vasaraas bet, kas zin..

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2015. gada 07. janvāris, 15:00:29 »
Runājot par Daiels Vecgada koncertu - tā kā ir publikas pieprasījums, tas taps nedaudz pārtaisīts ( vismaz es tā domāju, ka pārtaisīs drusku) un spēlēts vēl aprīlī ar drusku citu nosaukumu - Jubilejas snoforkiM (resp, Mikrofons).
Biļetes jau pārdošanā!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2015. gada 13. janvāris, 10:45:37 »
Mango, gaidu, kad tev būs brītiņš laika uzrakstīt!!! Un nebaidies teikt, ja arī nepatika. Es jau apzinos, ka es izrādi skatījos CITĀDĀKĀM acīm kā lielākā daļa skatītāju. Tieši tāpēc es gribētu dzirdēt, kas tur varēja nepatikt! :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 13. janvāris, 11:26:28 »
Viss bija labi, iekams viņi nesāka dzert. :D
Tāds ir mans secinājums. Pirmais cēliens patika, otrais ne visai.
Varbūt tāpēc, ka darbu neesmu lasījusi, man ir tikai nojausma.
Taču šo to es biju iztēlojusies un tas attaisnojās.
Piemēram, ka tādam jābūt ārstam, jaunais, ne jaunais aktieris, bet es neesmu viņu redzējusi iepriekš, bija tāds.
Vide, notikumi (man gan blakus sēdēja senioru pāris, nezinu, ārsti vai, bet visu laiku komentēja, ka tolaik taču tā nebija u.tml.).
Burkovska un Kareļins, labi.

Un tad sākās daļa, ko es nesapratu. Ārija no citas operas.
Tas tusiņš ar iedzeršanu pilnīgi citā stilā. No kurienes, kādā sakarā. Nesapratu. :(

Patika lasījumi.

(Rešetina debiju es vērtēju augstāk, lai gan man pret viņu siltu jūtu nav, ko nevar teikt par šiem abiem.)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #13 : 2015. gada 13. janvāris, 11:56:03 »
ā, jā, par to balles ainu- biju piemirsusi, ka viņa ir TIK gara. tai brīdī es jau biju "aizpeldējusi" savās emocijās un tik ar pusaci/ausi baudīju Kļavinski un ārstu, pārējos pat nemanot. Tā aina laikam ir no cita stāsta piekabināta. Pēc izrādes izlasīju JĀP un Morfiju un ļoti, ļoti priecājos par dramatizējumu, kur abi stāsti sapludināti, visādi sīki teikumi , kas stāstos ķa garāmskrejot, izrādē spilgti palikuši prātā , vietām pat nedaudz citā situācijā, bet paspilgtinoši ( piemēram, kur ārsts no vannas izrauts , brauc pie kāziniekiem un skaita, kas viņam mugurā, vai viss paņemts līdzi, Bulgakovam tas notiek citā brīdī, veselajam ārstam, bet te - pārnests uz morfīnistu, bet tik spilgti!!! ) (Balles aina šajos divos stāstos nav vispār)

Ceru, ka tev tie ārsti nebesīja par daudz- lai sēž un māja ar galvām vai purina tās, bet lai sēž klusu! :)

Jaunais ārsts.. atzīšos, es visu laiku acu priekšā redzēju Zv., kustības, intonācijas... droši vien tas man tikai māžojās...  BEt studentu mēģa sarunās viņi runāja par atkarību no profesijas, no mīlestības, kā cenšās sasniegt virsotnes un dot to labāko,  kā dzīvē bieži , kā lai saka, nenovērtē cilvēkus, ārstus, aktierus, nepasaka paldies..  Man pēc studentnieka to pārstāstīja un es to visu varēju saskatīt arī izrādē...

Par režiju kā tādu man nav ko teikt, neko profesionālu es nezinu. Rešetinam bija vieglāk tādā ziņā, ka skauvei  tika pārlikts jau esošs scenārijs, filma precīzās noskaņās, pat Ķuzule līdzīga filmas aktrisei( ā, atcerējos , NVNG scenārijs arī bija uzlabots, atceros, ka man izrāde likās labāka par filmu). 

p.s. tās lasījumu balsis aizskatuvē....  tirpiņas...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #14 : 2015. gada 13. janvāris, 12:14:58 »
Ārsta saruna ar Kļavinski jau bija mazumiņš tajā visā.
Piemēram, nesapratu kabarē dejotajas stāstu vispār, nekā man tas neierakstījās sižetā. Kā arī nesapratu, kas tas vispār bija, tā kā kāzinieki, tā kā bārs.

Patiesībā man ļoti traucēja sajūta, ka tas ir personiski... ka es kko zinu, nojaušu u.tml.

Vnk šie divi piegājuši vairāk mākslinieciski, I.R. - pragmatiski.