Autors Tēma: tiesības smieties  (Lasīts 6814 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Re: tiesības smieties
« Atbilde #45 : 2015. gada 08. janvāris, 14:17:01 »
Man taads jautaajums, vai kaads redzeeja taas karikatuuras un vai tur bija kaut kas dizhi izsmiets. Kristieshi var atteelot visaadus kristiigaas religjijas paarstaavjus, arii pravieshus, ziimeet karikatuuras un pasmieties par to. Musulmanju religjijaa pravieti atteelot nedriikst un viss, tas tacu ir zinaams, ne pirmo reizi draud nogalinaat par to, un tas ir vaajpraats, es neriskeetu ne ziimeet, ne veidot filmu, zinot sho te.
Un ar vinjiem sarunaajoties kontoleeju sevi, ja runa ir par ticiibas jautaajumiem. Bet taapat jau meele niez man izteikties, tachu ne aizvainojoshi, kaut reizeem gribas ar mietu bliezt.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #46 : 2015. gada 08. janvāris, 14:19:11 »
Mēs aizmirstam, ka tās sistēmas jau neeksistē izolēti. " Viņi" tā reaģē uz " mums" ciešā saistībā ar to, kā mēs reaģējam uz viņiem. Protams, ka karikatūras nav noziegums, bet sistemātiska necieņas izrādīšana var provocēt noziegumus (atcerieties Norvēģijas šāvēju- ne tikai no musulmaņu puses), un tāpēc tā darīt nav cēli un nav arī gudri. Un dabā ir tā iekārtots, ka tiesības nāk komplektā ar atbildību. Научи дурака молиться- он и лоб себе расшибет :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #47 : 2015. gada 08. janvāris, 14:19:32 »
Taas visas aarishkjiibas - lakati un paltraki gan mani neuztrauc, lai staigaa kaa grib.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #48 : 2015. gada 08. janvāris, 14:21:23 »
Oi, ja par necienju, tad no kaa puses taa ir? Cik daudz iemeslu vinji pashi dod, bet mees jau taadi toleranti.

« Atbilde #49 : 2015. gada 08. janvāris, 15:29:31 »
Man taads jautaajums, vai kaads redzeeja taas karikatuuras un vai tur bija kaut kas dizhi izsmiets..

Šite dažas ir ieliktas
http://www.tvnet.lv/izklaide/jocigi/542560-pieci_spilgtakie_charlie_hebdo_vaki_par_to_izradas_nogalina

Man reāli smieklīga likās viena (ar Elvisu), reāli aizvainojoša arī viena, un viena reāli stulba - pārējās īsti nesapratu, varbūt kaut kas ar tulkojumu no franču valodas nav izdevies.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #50 : 2015. gada 08. janvāris, 15:32:15 »
Citāts
Musulmanju religjijaa pravieti atteelot nedriikst un viss

Bet, daddy, ja es neesmu ne musulmanis, nedzīvoju islamticīgo valstī, kā to vispār var attiecināt uz mani?
Atnāks un nogalinās - nav arguments.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

daddy

• Viesi
« Atbilde #51 : 2015. gada 08. janvāris, 15:46:57 »
da viss tas ir aiz matiem pievilkts, tas reliģiskais fanātisms. Palasiet ziņas, tie bračkas ir "mazticīgie" musulmaņi, toties riktīgi zeki...   

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #52 : 2015. gada 08. janvāris, 16:49:43 »
Ar trakajiem pa labam. Sargaajiet pashi sevi, jo jaaapzinaas, ka dariishanas ar nezveeriem. Ar ticiibu tam nav sakara, to grupeejumu orgnizatori visus shos teroraktus riiko vinjiem saprotamu iemeslu deelj, ne jau lai aizstaaveetu savus religjiskos uzskatus. Izpildiitaaji ir mazizgliitoti ljaudis, nozombeeti ar propogandu, iespeejams narkotisku vielu iespaidaa, nu tie, kas pashi uzspridzinaas.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #53 : 2015. gada 08. janvāris, 16:53:14 »
Piemeeram, Pakistaanaa skolaa taa drausmiigaa beernu slepkaviiba, vai to var izdariit normaali vienalga kaadas religjijas, bet tomeer ticiigi cilveeki?

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #54 : 2015. gada 08. janvāris, 17:20:55 »
Man smieklīga nelikās neviena...rupjas un prastas. Ceru, ka vismaz kādam liekas, ka tas bija to vērts :(

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #55 : 2015. gada 08. janvāris, 17:28:51 »
Iespeejams, taa bija provokaacija, kaads pasuutiija taas karikatuuras, lai buutu iemesls shiim izdariibaam, tie cilveeki pat nezinaaja, uz ko parakstaas.
Smiekliigi vai nee, kaada starpiiba. Nav attaisnojuma slepkavaam tik un taa.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #56 : 2015. gada 08. janvāris, 17:29:04 »
Konkrētajā gadījumā ir vairākas lietas kopā savijušās - religija, politika, atšķirīgas kultūras, terorisms.
Karikatūras likās neasprātīgas , viena vienkārši pretīga un stulba (ar pliko sievieti), skatoties pat caur rietumu kultūras prizmu.

Bet vispārīgi runājot - domāju, ka nevar divas kultūras vienā zemē/teritorijā mierīgi līdzās pastāvēt. Kas vienai tabu - otrai atļauts, kas vienai labs - otrai slikts. Runa ir par attiecību - ja ir teiksim 2% citas kultūras , tas vēl tāds viesu statuss, bet 5-10-15-20-50%? Agri vai vēlu būs pūles pārtaisīt vidi pēc savas ģīmja un līdzības. Mūsu ir daudz, mēs esam spēks, mums arī ir tiesības, mēs šeit maksājam nodokļus, mūs diskriminē....

Bet piemēram Stendzeniekam "pietrūkst Rīgā Berlīnes multikulturālās vides"  (no intervijas)  Varbūt tad jāpārvācas uz Berlīni, nevis Rīga jāpārveido?...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #57 : 2015. gada 09. janvāris, 09:39:27 »
Man šķiet, ka ir neprātīgi iedzert ciankāliju un cerēt, ka tu būsi 1no1000 000 0000 0000 0000, kuriem tas neskādē. Tas par tiem zīmētājiem. Precedenti taču ir bijuši. Un tās redakcijas darbiniekiem varētu ieteikt savākt savas pendeles kartona kastē un diebt prom ilgi un neatskatoties.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #58 : 2015. gada 12. janvāris, 12:17:12 »
Varbuut te var atrast dazhas atbildes. Man likaas interesanti.

http://satori.lv/raksts/8510/Paplasinat_brivibas_iespejas

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #59 : 2015. gada 12. janvāris, 13:55:18 »
Labi, saprotam vēsturiskās saknes. Un tomēr: vai tavs nodarījums ir smags, vai nē, par to nav jāspriež tev, bet tam, kuram tu to nodari. Viņiem likās, ka ņirgāties par reliģiju nav nekas liels. Tiem citiem- ka nošaut dažus zaimotājus nav liela bēda. Nu, ko tagad? Pieaugušiem cilvēkiem jāapzinās savas rīcības sekas, pat, ja viņi ir pašnāvnieki savā sirdī- ir cietuši cilvēki, kuriem ar šo visu nebija nekāda sakara.