Man līdzīgi kā daudziem riebjas, nebaidos šā vārda, tādi pārdevēji, ka metas klāt, kad neesmu vēl veikala slieksni godīgi pārkāpusi, un velkas pakaļ, mēģinot iesmērēt ikvienu preci, kam vien uzmetu skatienu. Pārdevējam IMHO ir jābūt neuzkrītošam un atbildēt gatavam, bet tikai tad, ja viņam ko prasa.
Šajā ziņā man vislabākā pieredze ir ar tiem tūrisma/ekstrēmo sporta veidu ekipējuma veikalu pārdevējiem gan Latvijā, gan ārzemēs, kas paši aizraujas ar kādu no šīm lietām. Tie vienmēr zina, ka jāļauj pircējam lēnā garā pašam aplūrēt mantas un jāiesaistās tikai tad, ja tiek uzbilsti. Zinu, ka šajās bodēs man vienā mierā ļaus izložņāt visus pakšus kaut divu stundu garumā, izcilāt visus pribambasus un nemēģinās visu laiku noskaidrot, ko man īsti vajag, un piedāvāt visādas figņas. Toties uz konkrētiem jautājumiem vienmēr saņemšu izsmeļošas un draudzīgas atbildes.
Un kašķīgi pircēji arī man nepatīk. Ja kāds tāds pirms manis rindā izpildās (un kā likums šitādi parasti izpildās uz klusiem, neciliem pārdevējiem), tad mēdzu pēc tam pateikt pārdevējam kaut ko uzmundrinošu un ar humoru vai vismaz uzsmaidīt, jo zinu, cik nejauki šādas lietas var aizķert.
Un jā - nez kāpēc man gandrīz nekad nav nācies uzrauties uz nepieklājīgiem, nelaipniem pārdevējiem, ārstiem un iestāžu darbiniekiem. Gandrīz visi vienmēr ir visu paskaidrojuši, palīdzējuši, nokārtojuši un izdarījuši uz to labāko. Laikam tāpēc, ka nekad neesmu pret šiem cilvēkiem izturējusies tā, kā negribu, lai izturas pret mani. Vienmēr atceros, ka cilvēks man pretī tikai dara savu darbu, nevis ir mans vergs un kalps un dzīvo šai pasaulē tikai manis dēļ.