Autors Tēma: par kaitinošiem pārdevējiem  (Lasīts 12780 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: par kaitinošiem pārdevējiem
« Atbilde #30 : 2015. gada 08. janvāris, 19:46:13 »
Nu ziniet, pircēji jau arī nav nekādas dievgosniņas. Neko daudz, bet dažus mēnešus savā mūžā esmu aiz letes nostāvējusi - atceros kā murgu. Dažs labs jau ierodas uzskrūvējies un tikai meklē jebkādu ieganstu savu noskaņojumu izgāzt, un pārdevējs šim mērķim ir ļoti pateicīgs objekts, jo nevar atļauties ar to pašu atbildēt, viņam, redz, jāsaglabā pieklājība, jo "klientam vienmēr taisnība". Ta ņifiga nav vienmēr taisnība, bet pārdevējam tas viss jānorij. Un, ja pircēju daudz apgrozās, tad dienas laikā, ziniet, cik to krupju salasās, ko norīt?! Sprūst jau. Un tad sanāk, ka esi ne tik laipni atbildējis kādam, kas to tiešām nebija pelnījis...  Smags darbs tas ir.  Domāju, ja mēs, pircēji, paši izturētos laipnāk, cilvēcīgāk un ne-snobiskāk, labāku attieksmi arī pretī saņemtu. Kā tai tautasdziesmiņā "Visi manim labi bija, ja es pati laba biju"...

Kas nepatīk man kā pircējai, ir pārlieka uzbāzība, kad ar trīsreizēju "nē, paldies, pati paskatīšos" ir par maz, un piedāvājums vēl kaut ko parādīt/palīdzēt atskan vēl ceturto reizi...

Atslēdzies Mina

« Atbilde #31 : 2015. gada 08. janvāris, 20:14:05 »
Man līdzīgi kā daudziem riebjas, nebaidos šā vārda, tādi pārdevēji, ka metas klāt, kad neesmu vēl veikala slieksni godīgi pārkāpusi, un velkas pakaļ, mēģinot iesmērēt ikvienu preci, kam vien uzmetu skatienu. Pārdevējam IMHO ir jābūt neuzkrītošam un atbildēt gatavam, bet tikai tad, ja viņam ko prasa.
Šajā ziņā man vislabākā pieredze ir ar tiem tūrisma/ekstrēmo sporta veidu ekipējuma veikalu pārdevējiem gan Latvijā, gan ārzemēs, kas paši aizraujas ar kādu no šīm lietām. Tie vienmēr zina, ka jāļauj pircējam lēnā garā pašam aplūrēt mantas un jāiesaistās tikai tad, ja tiek uzbilsti. Zinu, ka šajās bodēs man vienā mierā ļaus izložņāt visus pakšus kaut divu stundu garumā, izcilāt visus pribambasus un nemēģinās visu laiku noskaidrot, ko man īsti vajag, un piedāvāt visādas figņas. Toties uz konkrētiem jautājumiem vienmēr saņemšu izsmeļošas un draudzīgas atbildes.

Un kašķīgi pircēji arī man nepatīk. Ja kāds tāds pirms manis rindā izpildās (un kā likums šitādi parasti izpildās uz klusiem, neciliem pārdevējiem), tad mēdzu pēc tam pateikt pārdevējam kaut ko uzmundrinošu un ar humoru vai vismaz uzsmaidīt, jo zinu, cik nejauki šādas lietas var aizķert.

Un jā - nez kāpēc man gandrīz nekad nav nācies uzrauties uz nepieklājīgiem, nelaipniem pārdevējiem, ārstiem un iestāžu darbiniekiem. Gandrīz visi vienmēr ir visu paskaidrojuši, palīdzējuši, nokārtojuši un izdarījuši uz to labāko. Laikam tāpēc, ka nekad neesmu pret šiem cilvēkiem izturējusies tā, kā negribu, lai izturas pret mani. Vienmēr atceros, ka cilvēks man pretī tikai dara savu darbu, nevis ir mans vergs un kalps un dzīvo šai pasaulē tikai manis dēļ.
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2015. gada 08. janvāris, 20:22:21 »
Domāju, ja mēs, pircēji, paši izturētos laipnāk, cilvēcīgāk un ne-snobiskāk, labāku attieksmi arī pretī saņemtu. Kā tai tautasdziesmiņā "Visi manim labi bija, ja es pati laba biju"...

Nu domā, domā... Es par šo naivo postulātu klaji ņirdzu. Pati gana bieži atraujos no aizcietušamies īgņām, kas sen nav kašķējušās, lai gan defoltā esmu gana labā garastāvoklī, ja vispār ieeju veikalā, (tas process man diezgan riebj). Pasveicinu, pasmaidu... Bet tas subjekts aiz letes rēc pretī kā nedabūjusi lauvu māte. Tāpat visādās medicīnas iestādēs. Nu eju es visur ar smaidu un labdien, vai vismaz pieklājīgu labdien, ja pārgurums tāds, ka nejēdzu, kur debesis, kur zeme. Bet atrēkšana "kur lien" un "ko te iedomājas" kaut kā tā ļoti dabiski tam pretī stāvētājam sanāk. Vienkārši ir imūnāki personāži, kam uzrēkšana izraisa tikai "ak, es jau pati vainīga".

Protams, ir meitenes, kas atsmaida uz manu patieso smaidu līdz ausīm, atrodot pilnīgi tukšu kasi, kad blakus 3-4 ļauži rindu taisa, un tekstu "o! skatos, jums garlaicīgi, neviens neizklaidē, visi drūzmējas tur blakus' vai kaut ko tamlīdzīgu, un pasmejas, ka galīgi nejūtas par šādu garlaicību apvainojušās.

Kašķīgus pircējus gan redzu proporcionāli krietni mazāk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #33 : 2015. gada 08. janvāris, 22:05:15 »
Loģiski, ka kašķīgus pircējus sanāk mazāk satikt, jo ar tiem sakaru mazāk kā ar pārdevējām/-iem. Nu vismaz man tā ir. Ir gadījies satikt netīkamus pārdevējus, ir gadījies arī pašai izlikt nejauko omu uz pārdevēju... Bet visā visumā reti sanāk tā - feini, ja tāds paīgns pārdevējs, kas jau pārguris visu dienu preces pa lentu bīdot un naudu skaitot, uz manis padotu labvakaru pārsteigts atbild ar smaidu.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #34 : 2015. gada 08. janvāris, 22:18:13 »
esot LV, kašķīgi, neapmierināti utt pārdevēji man gadās ik uz soļa, ne tikai pārdevēji, bet arī dažādu iestāžu darbinieki utml.  dzīvojot neLatvijā, ir pierasts, ka apkalpojošā sfērā strādājošie ir laipni, izpalīdzīgi, neuzbāžas lieki. savukārt esot LV, tā ir kā auksta duša, kad kāds kārtējo reizi ir neapmierināts, kad kaut ko pajautāju. mans novērojums, ka vislabāk iedarbojas un apmulsina šitādus kadrus tas, ka es neuzvelkos, bet smaidu un esmu pati laipnība, bet protams līdz zināmai robežai.
vienmēr sasveicinos ar pārdevējām veikalos, ar starppilsētu šoferiem, cenšos izturēties laipni, jo tika minēts, ka viņiem maza alga, garas darba stundas, bet tas tomēr nekādā ziņā nav mana, kā klienta problēma.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

ēvele

• Viesi
« Atbilde #35 : 2015. gada 08. janvāris, 22:23:00 »
Tas tiesa- tā ir LV īpatnība. Es tomēr sveros uz to, ka te maz maksā un tāpēc visi tādi. Kaut gan ne visi. Es arī bieži saku - kā maksā, tā strādāju, bet nu, ja godīgi, tad pirmskrīzē maksāja daudz vairāk, bet strādāju tieši tāpat :D

Atslēdzies blaumaņa iela

« Atbilde #36 : 2015. gada 08. janvāris, 22:29:35 »
true detective (labs niks, seriālam vēl nevaru saņemties), varu tev piekrist. arī es esmu bijusi letes otrā pusē, tiesa gan ārzemēs, studiju laikā, un ir gadījies pa klientam-loham, bet kopumā cilvēki pārdevēju/apkalpojošo personālu un otrādi uztver tā kam tā tas būtu jābūt - kā vienlīdzīgu, ar cieņu.

Atslēdzies Mina

« Atbilde #37 : 2015. gada 08. janvāris, 22:48:34 »
Lasot dažādos viedokļus par apkalpojošo sfēru darboņiem un viņu laipnību/nelaipnību, gribot negribot jāsecina, ka ir cilvēki, kas nez kādā veidā uzprasās uz nelaipnu attieksmi. Kā citādi izskaidrot to, ka dzīvojot vienā valstī un, pieļauju, izmantojot vienu un to pašu iestāžu un uzņēmumus pakalpojumus, vieniem viss ir OK, bet citiem - viss ir slikti.

Tas man atgādina vienu manu bijušo priekšnieci, kura mūždien gaudās par nelaipniem pārdevējiem mūsu kantora apkārtnes bodēs. Man, ejot uz tām pašām bodēm, nevienu nelaipno tā arī divu gadu laikā satikt neizdevās  :)

Tak nopietni runājot, jāsaka, ka priekšnieces likstas mani neizbrīnīja ne mazākajā mērā, jo tas nu bija cilvēks, kam visa ķermeņa valoda, balss tonis un intonācijas vienkārši provocēja uz nelaipnu attieksmi, pat tad, kad viņa smaidīja un bija pieklājīga. No viņas nāca tādi tipa "es tāpat zinu, ka jūs visi esat baigie svoloči un tūlīt būsiet nepieklājīgi pret mani" signāli...Nu, un kā zināms - kā mežā sauc, tā atskan. Un nevajag nemaz neko teikt, valoda komunikācijā sastāda nemaz ne tik lielu procentu...
Patiesība dara brīvu.

« Atbilde #38 : 2015. gada 08. janvāris, 22:58:23 »
true detective  kopumā cilvēki pārdevēju/apkalpojošo personālu un otrādi uztver tā kam tā tas būtu jābūt - kā vienlīdzīgu, ar cieņu.

bet tas jau tikai normāli, jebkura darba darītājs ir jāuztver tā, ko es cenšos arī darīt, diemžēl daudzās valstīs cilvēki tiek dalīti pēc šī principa

ps. veikalos, lai neapgrūtinātu pārdevējas vienmēr visu aiznesu tur, kur paņēmu, džemperus saloku smuki atpakaļ, pārt.veikalos plauktus nevandu....vismaz ar tādiem sīkumiem cenšos atvieglot kašķīgo, nelaipno pārdevēju ikdienu :)
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

« Atbilde #39 : 2015. gada 08. janvāris, 23:06:45 »
Lasot dažādos viedokļus par apkalpojošo sfēru darboņiem un viņu laipnību/nelaipnību, gribot negribot jāsecina, ka ir cilvēki, kas nez kādā veidā uzprasās uz nelaipnu attieksmi. Kā citādi izskaidrot to, ka dzīvojot vienā valstī un, pieļauju, izmantojot vienu un to pašu iestāžu un uzņēmumus pakalpojumus, vieniem viss ir OK, bet citiem - viss ir slikti.

piemērs, iekāpju starppilsētu autobusā, sasveicinos, iedotu naudu, saņemu atlikumu un biļeti, pasaku paldies, bet savukārt pretī netiek izdvest neviens vārds, pat ne skaņa, uzprasījos uz nelaipnību? uzskatu, ka tā ir nelaipnība pret klientu. vai šoferim mazā alga liedz man pateikt labdien un lūdzu?

Atslēdzies blaumaņa iela

« Atbilde #40 : 2015. gada 08. janvāris, 23:23:48 »

piemērs, iekāpju starppilsētu autobusā, sasveicinos, iedotu naudu, saņemu atlikumu un biļeti, pasaku paldies, bet savukārt pretī netiek izdvest neviens vārds, pat ne skaņa, uzprasījos uz nelaipnību? uzskatu, ka tā ir nelaipnība pret klientu. vai šoferim mazā alga liedz man pateikt labdien un lūdzu?

true det, man ir paņēmiens (jauns) šitā apkarošanai:

pieeju pie rimi kases:

Es: Labdien!
pārdevēja: :/ (nodūrusi galvu ignorē mani)
Es: Labdien!!!!!
Pārdeveja: wtf.. labdien (klusi, bet nedaudz šokēti noņurd)
/man izdod naudu/
Es: Paldies, visu labu!
Pārdevēja: whatever (neatbild, nepievērš man uzmanību)
Es: Paldies!!!!! Visu labu!!
Pārdevēja: wtf uzredzēšanos

bet tas visss caur maksimālu laipnību

Atslēdzies Minne

« Atbilde #41 : 2015. gada 08. janvāris, 23:24:25 »
Aarzemees arii gadaas i paaruzbaaziigi (patiesiibaa krietni biezhaak) paardeveeji, i nelaipni un neatsauciigi (jaa, krietni retaak) paardeveeji.

« Atbilde #42 : 2015. gada 08. janvāris, 23:32:40 »
Aarzemees arii gadaas i paaruzbaaziigi (patiesiibaa krietni biezhaak) paardeveeji, i nelaipni un neatsauciigi (jaa, krietni retaak) paardeveeji.

jā, gadās, bet krietni mazāk, manā mītnes zemē pa 10g varbūt pāris reizes bijis, es nekādā gadījumā negribu vispārināt un teikt, ka LV visi ir tādi, piemēram LV mazpilsētās ir diezgan smaidīgi un laipni cilvēki pie kasēm.  Somijā pārsvarā jauni cilvēki strādā veikalos, tas ir studenti utml, tad viens no iemesliem viņu smaidam un laipnībai iespējams ir tas, ka nav sagruzīti vēl ar dzīvi.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #43 : 2015. gada 08. janvāris, 23:48:38 »
Šajā gadījumā es negribētu runāt par nelaipniem pārdevējiem - tādiem, kuri nesveicinās utt (starpcitu, ja kāds pārdevējs pret mani izturās nelaipni, es ļoti pieklājīgi uzdodu jautājumu - atvainojiet, kāpēc jūs esat tik nelaipns/nepieklājīgs? Paskaidroju, ka es neesmu pieradusi sarunāties tik nepieklājīgi un jautāju, kāpēc viņš/viņa tā dara? Tas strādā.)

Bet jā, runa ir par kaitinošajiem pārdevējiem. Man, piemēram, patīk iDilles eko veicis barona centrā. Bet tur tas vīrietis/pārdevējs/īpašnieks(?) ir vienkārši tik neciešams - viņš ir kaut kāds wannabe jokupēteris, kurš neļauj normāli iepirkties, komentē pāri visam veikalam skaļi produktus, kurus apskatu, izsper nesmieklīgus jokus. Īstenībā, es izvairos no šī veikala viņa dēļ.

Kā jums ir?

Oj, un es domāju, ka mani vienu viš kaitina! Tak, ārprāc - nu tiešām iztēlo sevi par jokupēteri. Kalnciema tirdziņā jau bļauj pāri visam laukumam, kad kāds uz viņa pusi paskatās... brrr
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #44 : 2015. gada 09. janvāris, 00:01:45 »

true det, man ir paņēmiens (jauns) šitā apkarošanai:

pieeju pie rimi kases:

Es: Labdien!
pārdevēja: :/ (nodūrusi galvu ignorē mani)
Es: Labdien!!!!!
Pārdeveja: wtf.. labdien (klusi, bet nedaudz šokēti noņurd)
/man izdod naudu/
Es: Paldies, visu labu!
Pārdevēja: whatever (neatbild, nepievērš man uzmanību)
Es: Paldies!!!!! Visu labu!!
Pārdevēja: wtf uzredzēšanos

bet tas visss caur maksimālu laipnību
Un? Pašai kaut kā labāk no tā paliek?

Jā, redz cik dažādi esam... Es atkal kā padomāju, cik cilvēku iziet caur to Rimi vai Maximas kasi, pie kuras visu dienu rinda stāv... simti?tūkstoši?... un tai kasierei katram no viņiem jāpasaka tas "labdien" un "uz redzēšanos", tā man tās dežūrpieklājības frāzes simtu gadu nevajag. Priekš kam?! Priekš kam to cilvēku vēl speciāli dricelēt - nē, tu mani sveicināsi, nē tu man smaidīsi, jo tev algu maksā par to, lai tu to darītu, lai tu manā priekšā izklātos! Vai es gribētu, lai tā "audzina" mani? Nē. Tad es nedaru otram to, kas man pašai nepatiktu.
Starp citu, daudzas no viņām tiešām sveicinās, bet vai uzrunātie pircēji vienmēr atbild?

P.S. Tas par lielveikalu kasierēm. Kaut kādā, piemēram, kažoku veikalā, kur pa dienu varbūt trīs pircēji ieiet, varētu to sveicināšanos arī gaidīt kā personiski veltītu, nevis izmocītu pienākuma frāzi.