Autors Tēma: par kaitinošiem pārdevējiem  (Lasīts 12827 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies blaumaņa iela

Re: par kaitinošiem pārdevējiem
« Atbilde #45 : 2015. gada 09. janvāris, 00:34:39 »

true det, man ir paņēmiens (jauns) šitā apkarošanai:

pieeju pie rimi kases:

Es: Labdien!
pārdevēja: :/ (nodūrusi galvu ignorē mani)
Es: Labdien!!!!!
Pārdeveja: wtf.. labdien (klusi, bet nedaudz šokēti noņurd)
/man izdod naudu/
Es: Paldies, visu labu!
Pārdevēja: whatever (neatbild, nepievērš man uzmanību)
Es: Paldies!!!!! Visu labu!!
Pārdevēja: wtf uzredzēšanos

bet tas visss caur maksimālu laipnību
Un? Pašai kaut kā labāk no tā paliek?

Jā, redz cik dažādi esam... Es atkal kā padomāju, cik cilvēku iziet caur to Rimi vai Maximas kasi, pie kuras visu dienu rinda stāv... simti?tūkstoši?... un tai kasierei katram no viņiem jāpasaka tas "labdien" un "uz redzēšanos", tā man tās dežūrpieklājības frāzes simtu gadu nevajag. Priekš kam?! Priekš kam to cilvēku vēl speciāli dricelēt - nē, tu mani sveicināsi, nē tu man smaidīsi, jo tev algu maksā par to, lai tu to darītu, lai tu manā priekšā izklātos! Vai es gribētu, lai tā "audzina" mani? Nē. Tad es nedaru otram to, kas man pašai nepatiktu.
Starp citu, daudzas no viņām tiešām sveicinās, bet vai uzrunātie pircēji vienmēr atbild?

P.S. Tas par lielveikalu kasierēm. Kaut kādā, piemēram, kažoku veikalā, kur pa dienu varbūt trīs pircēji ieiet, varētu to sveicināšanos arī gaidīt kā personiski veltītu, nevis izmocītu pienākuma frāzi.

Kvadra, laikam jau paliek labāk, jā. man, personīgi, ļoti nepatīk, ja man neatņem sveicienu un ignorē, un tici vai nē, bet man tas konkrēti sabojā garīgo. es saprotu, ka pārdevējas darbs ir grūts un var būt nepatīkams (brīžiem, drošvien) un ir jāapkalpo triljons cilvēku dienā, bet es viņai neliku šo darbu izvēlēties un neesmu par to atbildīga. arī man ir lietas, kas man besī manā darbā un ko es negribu darīt, bet es tās daru, jo tas ir mans darbs, ko es esmu pati izvēlējusies.

p.s. rietumeiropā tas vispār būtu neiedomājami, ka pārdevējs/apkalpojošais personāls nesveicina klientu. turklāt viņam/ai tas ir jādara pirmajam, normāla prakse

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #46 : 2015. gada 09. janvāris, 01:10:23 »
Kā jau teicu - cik dažādi esam. Man nesagādā nekādu kaifu otru cilvēku izdricelēt tāpat vien principa pēc, jo tas ir manā varā. Slimi kaut kā  :(

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #47 : 2015. gada 09. janvāris, 01:45:12 »
Es: Labdien!
pārdevēja: :/ (nodūrusi galvu ignorē mani)
Es: Labdien!!!!!
Pārdeveja: wtf.. labdien (klusi, bet nedaudz šokēti noņurd)
/man izdod naudu/
Es: Paldies, visu labu!
Pārdevēja: whatever (neatbild, nepievērš man uzmanību)
Es: Paldies!!!!! Visu labu!!
Pārdevēja: wtf uzredzēšanos

bet tas visss caur maksimālu laipnību

Nuuu..man šitas izklausās pēc vistiešakās vilkšanas uz kašķi...un atriebšanās visiem,kas mani(pirceju) tjip neciena, jeb arī sava pārākuma izrādīšanu...
Mana vislielakā pierdze orpusletei bija darbs autoostā.OMG! tak pa gabalu bija redzami un pazistami visi klijenti..un muti vēl nebija vēruši kad bija saprotams vajadziiga palidziiba, vai tikai atnācis tvaiku nolaist:)
ja trāpies uz tadu kuram vajag tvaiku nolaist, tad galvenais dariit visu pēc protokola un gosta.... ja normālais cilvēks, tad var gan info uz lapiņas uzrakstiit, gan aiz rokas uz peronu aizvest, gan paglabāt atslēdziņu kamēr meitiņa atbrauks...:) utt.
mana pieredze gan rāda...ka tas, kads būsi pats , taadi citi...nestrādā pie milziig lielaam tautas masām....
piem. ielidojot LV uzreiz nonāc realitatee..smaidi vai nesmaidi :)) lidosta tas uzreiz ir pirmais šoks un atgadinajums,esi nonācis LV
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #48 : 2015. gada 09. janvāris, 02:10:15 »
nepabeidzās man -
atmiņā pēdejās 2 ielidošanas reizes... bija diezgan traks lidojums, bet laimiigi RIX..pasu kontrole..cieta akmens seja panjem manu &bērna pasi..bez neviena varda..luur caur pieri..paceliet bernu ! oky..man somas rokās, berns ziemas apgerbaa..tak nekāds mazais jau vairs, paceļu ,lai var apskatiit..redz kungam gruuti pieliekties lai redzeetu, kads tas bērns pār savu leti  :wtf: ..nu oky...promejot protams pateicu gan paldies gan visu labu...
taalaak divas oficieres ar suni ostītāju...mēs kaa jau pieraduši pie pozitīvas attieksmes un visiem kukainjiem draugi, mazliet pie taa sunja piebremzējam, berns vēl tā kaa kko saka ,vai stiepj rokjeli..tak  sekoja tāds brēciens - neapstajieties, nekavējiet rindu... :wtf: ,mēs bijām tur vienīgie !!!
berns pat sabijās..jo pieradis ka policisti toč smaida,runājas un izpaliidz ...es tajaa atrumaa tikvien pateicu...nesatraucies mēs esam Latvijā.
Pēdējoreiz braucu viena..atkal pasu kontrolē svina ģīmis..klusejot panjem, kluseejot atdod, nu pilniigakais Adamsu gjim loc. un tadtur tās durvis,kuras nezkadēlj neverās.. viens vīrs rausta rausta nekust, stāv,meklē blakus durvis ... bet svina ģīmis tak neko nesaka... kad es biju jau cauri ar savu dok. tad vienkarsi dusmiiga gaaju un gruudu tās durvis ar plecu.. tak atvērās... svina ģimim tik noprasiiju- vai tiešam diena bija tik gruuta?? laikam jau, jo muusu ljotene kavejās uz stundu un šamam naktii bija jatup stundu ilgak darbaa...idejiski..mēs visi cuukas kas pa nakti vazaajamies  lidostā ...
šīs lidostas sagaidiitajsejas mani pārsteidz vairak,kā pardevējas...toties pilsetaa es jau izeju bez jebkaadaam iluuzijām un sagatavota realitaatei :D
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #49 : 2015. gada 09. janvāris, 07:07:11 »
man tomēr izskatās, ka nupat atkal velk uz pārspīlējumiem, dārgie... piebremzējiet nu mazliet ar Latvijas"nolikšanu". Rīga vēl nav visa Latvija, un jā, diemžēl padomju mantojums tik ātri nepazudīs.

esmu ikdienā gan pircējs, gan pārdevējs un redzu, ka diemžēl lielākoties pieminētā nelaipnība ir no tā, ka nav cilvēki apmācīti... manā pilsētelē pat Betas kasieres ir iedresētas uz "labdien"... un jā... ja eju savās domās un pārdomās, varu arī neatbildēt uz pateikto "uz redzēšanos", pie tam skaidrs tak, ka jau tiek steigts apkalpot nākamo, unmans uzrdzēšanos te vairs nevienam nav vajadzīgs...

arī nesaprotu, kur jūs tās nelaipno pārdevēju masas satiekat... nē nu moš man prasības zemas, nezinu... :)

ja no otras puses skatos, arī mani par nelaipnu mēdz nosaukt, apmēram reizi vai divas gadā. un iespējams, ka kāda neiecietīga nots arī ieslēdzas, lai gan jūtot, ka mani terorizē, man jau automātiski ieslēdzas maigā balss  "ar slimiem pa labam". pārsvarā "nelaipna" esmu tad, ja man pieprasa nokopēt, ieskanēt, izdrukāt no fleša "nu kas jums grūti?".atvainojiet, šādus pakalpojumus nesniedzam - tā ir nelaipnība.

par lidostām... oi nu nezinu, es vēl nevienu laipnu seju nevienā paskontrolē neesmu redzējusi... :)  nu moš uz neparizajām lidostām lidoju, arī var būt...

Atslēdzies true detective

« Atbilde #50 : 2015. gada 09. janvāris, 08:20:45 »
piebremzējiet nu mazliet ar Latvijas"nolikšanu". Rīga vēl nav visa Latvija, un jā, diemžēl padomju mantojums tik ātri nepazudīs.

vēlreiz saku, ja nu kāds nedzird, ka es negribu vispārināt un teikt, ka LV visi apkalp.sfērās strādājošie ir īgni, nelaipni, nekulturāli, kā jau minēju mazpilsētās ir mazliet savādāk. arī man īpaši nevajag labdien un paldies pie milzīga pārt.veikala kases, kur zillions cilvēku stāv rindā, kaut ir pierasts sasveicināties utml., bet, ja es, kā klients sasveicinos pirmā, tad apkalp.personālam ir jāatņem sveiciens.  un, ja es kā klients kaut ko jautāju, meklēju, nezinu, tad es gaidu laipnu, izsmeļošu atbildi par tēmu....nevis tipa, kas jūs neredzat, viss ir izlikts uzvilktā, neapmierinātā tonī.....
strādāju darbā, kur ir ciešais kontakts ar cilvēkiem, nākas atbildēt uz trilliona jautājumiem, kas bieži ir vispār ir ne manā kompetencē, bet es nekad neatļaujos kādam atbildēt strupi vai nelaipni.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #51 : 2015. gada 09. janvāris, 08:52:19 »
tad jau labi, ka tu. .. :)

man arī nesen bezgala laipni, kā idiotei, skaidroja, ka neko nevar darīt, ja mani bērni ir piedeklarēti dzīvoklī, bet studē citā pilsētā, un mājās ierodās labi ja divos mēnešos reizi - jaunie noteikumi pardz, ka par atkritumu izvešanu jāmaksā no deklarēto skaita, un nekādi iesniegtie papīri (izziņas) vairs netiek ņemti vērā. Laipni. Un bezgala kaitinoši. Jo tagad man jānoņemas ar formālu izdklarēšanu ārā, un jāmeklē, kur šos piedeklarēt, jo maksāt par katru iznesto maisiņu piečuku kaut kā negribas...

jā, bija bezgala laipns, no lapiņas nolasīts teksts. kam skaidri varēja dzirdēt cauri "un neko jūs man nevarat padarīt". ko tad es gribēju? nu kzut vai ieintersētību palīdzēt parisināt šo absurdu...

patiesībā tēmas autore īpaši uzsvēra, ka gribētu parunāt par pārdevēju kaitinošajām īpašībām, kam NAV sakara ar laipnību/rupjību...

Atslēdzies danu

« Atbilde #52 : 2015. gada 09. janvāris, 09:15:32 »
Mans moto- "Sāc ar sevi!"  turpinot varētu teikt- kā mežā sauc, tā atskan!
Mēģināju atcerēties kādu izteikti negatīvu piemēru- konkrēti, pret mani vērstu nepieklājību vai rupjību- neizdevās.

Atslēdzies blaumaņa iela

« Atbilde #53 : 2015. gada 09. janvāris, 09:52:08 »
kvadra, mellene88 un citi oponenti,

visu rītu domāju par šo tēmu un jums daļēji taisnība.
tinot bildi atpakaļ, es diezgan bieži saņemu asu un nelaipnu izturēšanos no pārdevējiem, un reiz filozofēju par to, kāpēc tā ir. līdzcilvēks norādīja, ka cauri manai laipnībai izzogas kaut kāds augstprātīgs tonis. es pati to nejūtu un arī to nedomāju, kā augstprātību. tāpēc laikam jāpiekrīt danu par
Mans moto- "Sāc ar sevi!"  turpinot varētu teikt- kā mežā sauc, tā atskan!
Mēģināju atcerēties kādu izteikti negatīvu piemēru- konkrēti, pret mani vērstu nepieklājību vai rupjību- neizdevās.

man drošvien jāpadomā vēl par šo, bet kopumā - kā lai es mainu savu attieksmi? man patiešām ēd no iekšas, kad man neatņem sveicienu, tas man liekas ļoti rupji. no otras puses - es negribu izrādīt augstprātību ne pret vienu, jo es savā apziņā nejūtos labāka/pārāka utt par apkalpojošo personālu. vienkārši norīt/ignorēt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #54 : 2015. gada 09. janvāris, 10:00:53 »
Ai, es laikam pofigiste - man sen nav bijis gadījums, kad būtu tiešām nelaipna pārdevēja trāpījusies. Lielveikalu kasēs es negaidu, lai mani katru reizi sveicina, bet parasti jau sveicina un es arī atbildu uz sveicienu. Citos veikalos man mēdz panākt klāt pārdevēja ar jautājumu, vai varot ko palīdzēt, es pieklājīgi saku, ka pati tikšu galā vai arī konkrēti saku, ko man vajag palīdzēt atrast.

Par lidostām runājot - esmu lidojusi gana daudz, un visās lidostās un arī citās pasu kontroles vietās darbinieki bija sausi lietišķi un centās ātrāk paveikt savu darbību ar manu pasi nevis gari sasveicināties un atsveicināties. Drošības kontroles darbinieki arī nevienā lidostā nav sveicinājušies, bet darīja savu darbu. Man par to apvainoties? Nu ne tak.

Atslēdzies tex

« Atbilde #55 : 2015. gada 09. janvāris, 10:15:09 »

p.s. rietumeiropā tas vispār būtu neiedomājami, ka pārdevējs/apkalpojošais personāls nesveicina klientu. turklāt viņam/ai tas ir jādara pirmajam, normāla prakse
Tiešām? Man kkā nešķiet, ka mni sveicinātu Lidlā vai Smarketā... (supernetto ekvivalenti)

Atslēdzies true detective

« Atbilde #56 : 2015. gada 09. janvāris, 10:16:08 »
[quote author=Emīlija link=topic=1279.msg19234#msg19234 date=1420786339
patiesībā tēmas autore īpaši uzsvēra, ka gribētu parunāt par pārdevēju kaitinošajām īpašībām, kam NAV sakara ar laipnību/rupjību...

nelaipnība, īgnums, rupjība nevietā ir diezgan kaitinošas īpašības.

izturos ar cieņu pret jebkura darba darītāju bez augtsprātības, vīzdegunības utml un gaidu, lai pret mani izturas tieši tāpat. arī mans darbs nav medus maize, mēdz būt fiziski un garīgi smagi brīžiem, bet tas nevar būt attaisnojums sliktai attieksmei vienam pret otru bez vajadzības.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #57 : 2015. gada 09. janvāris, 10:24:20 »
man drošvien jāpadomā vēl par šo, bet kopumā - kā lai es mainu savu attieksmi? man patiešām ēd no iekšas, kad man neatņem sveicienu, tas man liekas ļoti rupji. no otras puses - es negribu izrādīt augstprātību ne pret vienu, jo es savā apziņā nejūtos labāka/pārāka utt par apkalpojošo personālu. vienkārši norīt/ignorēt?

Audzē pofiga līmeni :) Es neierakstīju, bet man arī citētais gadījums ar Rimi pārdevējas "audzināšanu" likās augstprātības demonstrācija. Ja tā sāpina, ka pārdevēji neatņem sveicienu - nu nesveicini pirmā! Un problēma atrisinās pati no sevis. Un, manuprāt, ja ieejot veikalā vai iestādē koncentrējas uz tur dabūjamo preci vai pakalpojumu, tad paliek mazāk vietas apcerēt apkalpojošo personālu (izņemot galējus gadījumus, par kādiem arī ir šī tēma - kad nevar ignorēt rupjību vai pārlieku uzbāzību).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #58 : 2015. gada 09. janvāris, 10:26:21 »
Loģiski, ka kašķīgus pircējus sanāk mazāk satikt, jo ar tiem sakaru mazāk kā ar pārdevējām/-iem.

Neloģiski. Stāvot pie kases, ir viena kasiere un priekšā vismaz 3-6cilvēki. Novērojamo pircēju skaits ir daudzkārt lielāks.

Lasot dažādos viedokļus par apkalpojošo sfēru darboņiem un viņu laipnību/nelaipnību, gribot negribot jāsecina, ka ir cilvēki, kas nez kādā veidā uzprasās uz nelaipnu attieksmi. Kā citādi izskaidrot to, ka dzīvojot vienā valstī un, pieļauju, izmantojot vienu un to pašu iestāžu un uzņēmumus pakalpojumus, vieniem viss ir OK, bet citiem - viss ir slikti.

Par šo fenomenu es arī domāju, lidz sapratu atšķirību. Tie, kas "neredz" nelaipnību, to uzskata par normu vai "pati izprovocēju, ka man skarbāk pateica". Tur arī visa sāls.

Man jau pasen ir niķis ar pārdevējām pamuldēt - mirklī, kad viņa neskaita naudu, protams, Pasveicināt, pasmaidīt un runāt kā ar draudzīgiem cilvēkiem.  Vienmēr nolikšu preces uz lentas, lai var viegli paņemt, lai nekas neķeras, negāžas. Nepakautrējos ievērotai kasierei pateikt, ka prieks trāpīt viņas kasē, jo viņa ātri un labi strādā, patīkami iepirkties... Jo man pašai ir prieks, ka tas nomocītais kases meituks uz brīdi pasmaida (no sirds, nevis saviebjas, jo tā liek), saknosās un apsēžas taisnāk. Un ļoti daudzi mazliet atplaukst no normālas komunikācijas.

Bet. Es rudenī kāreiz iekomentēju līdzīgā tēmā, atkārtošos.
Labā garastāvoklī iegāju vienā veikalā [krietni ārpus Rigas, saulains rīts], smaidot pasveicināju abas pārdevējas, un nevis formāli noburkšķēju. Abas kā stangu norijušas, ne labrīt, ne sveiki. Pārlaidu acis vitrīnai, plauktam, secināju, ka ir tas, ko man vajag, par ko arī nepakautrējos nopriecāties, sak, super! Tieši tas, ko meklēju. Man vajadzētu X objektus, bet man ir skaidrā Y eiras, vai tas būtu savietojams?
Klusējot ne vislielākie, bet X objekti ietilpa Y eirās un Z centos, ko vēl atradu pa kabatām. Bez pieckārtējas pārsvēršanas, ar viena objekta nomaiņu pret mazāku pietika. Rindu nekāvēju ar kapeiku meklēšanu, jo neviena cita nebija. "Milzīgs paldies! Jums gan labs acumērs!", pārskaitījām eiras (Pēdējā eira "zelta" monētās un pēdējie 15 centi "melnajās", no kā 2x pa 5 centiem - tas tā, atskaitei, lai man nelej virsū par melno kapeiku kilogramu skaitīšanu).
"Paldies" un "laimīgi!"...

Īgnajā feisā nepakustējās ne skropsta.

Tur nav jāapkalpo 10 pircēji minūtē, tur nebija vakara nogurums pēc 12 stundām uz kājām, tur vienkārši bija riebums pret visiem, kas ievelkas veikalā traucēt. Nu nav pircēja problēma, ka tev sūdīgs darbadevējs.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #59 : 2015. gada 09. janvāris, 10:41:04 »

Par šo fenomenu es arī domāju, lidz sapratu atšķirību. Tie, kas "neredz" nelaipnību, to uzskata par normu vai "pati izprovocēju, ka man skarbāk pateica". Tur arī visa sāls.

Man jau pasen ir niķis ar pārdevējām pamuldēt - mirklī, kad viņa neskaita naudu, protams, Pasveicināt, pasmaidīt un runāt kā ar draudzīgiem cilvēkiem.  Vienmēr nolikšu preces uz lentas, lai var viegli paņemt, lai nekas neķeras, negāžas. Nepakautrējos ievērotai kasierei pateikt, ka prieks trāpīt viņas kasē, jo viņa ātri un labi strādā, patīkami iepirkties... Jo man pašai ir prieks, ka tas nomocītais kases meituks uz brīdi pasmaida (no sirds, nevis saviebjas, jo tā liek), saknosās un apsēžas taisnāk. Un ļoti daudzi mazliet atplaukst no normālas komunikācijas.

Bet. Es rudenī kāreiz iekomentēju līdzīgā tēmā, atkārtošos.
Labā garastāvoklī iegāju vienā veikalā [krietni ārpus Rigas, saulains rīts], smaidot pasveicināju abas pārdevējas, un nevis formāli noburkšķēju. Abas kā stangu norijušas, ne labrīt, ne sveiki. Pārlaidu acis vitrīnai, plauktam, secināju, ka ir tas, ko man vajag, par ko arī nepakautrējos nopriecāties, sak, super! Tieši tas, ko meklēju. Man vajadzētu X objektus, bet man ir skaidrā Y eiras, vai tas būtu savietojams?
Klusējot ne vislielākie, bet X objekti ietilpa Y eirās un Z centos, ko vēl atradu pa kabatām. Bez pieckārtējas pārsvēršanas, ar viena objekta nomaiņu pret mazāku pietika. Rindu nekāvēju ar kapeiku meklēšanu, jo neviena cita nebija. "Milzīgs paldies! Jums gan labs acumērs!", pārskaitījām eiras (Pēdējā eira "zelta" monētās un pēdējie 15 centi "melnajās", no kā 2x pa 5 centiem - tas tā, atskaitei, lai man nelej virsū par melno kapeiku kilogramu skaitīšanu).
"Paldies" un "laimīgi!"...

Īgnajā feisā nepakustējās ne skropsta.

Tur nav jāapkalpo 10 pircēji minūtē, tur nebija vakara nogurums pēc 12 stundām uz kājām, tur vienkārši bija riebums pret visiem, kas ievelkas veikalā traucēt. Nu nav pircēja problēma, ka tev sūdīgs darbadevējs.

Pārdevējai droši vien vecis laiž pa kreisi, bērni nemācās, dauzās apkārt dzerdami un parādus taisīdami, alga nav izmaksāta, pašai vēl pohas, jo iepriekšējā vakarā no kreņķiem 2/3 krutkas izrāvusi. Nu kā tu tādā situācijā izspiedīsi smaidiņu? Pie kam - tā ir Latvijas lauku ikdiena.
Vecajās Eiropas valstīs cilvēki ir paēduši un +- apmierināti, tamdēļ arī attieksme pret apkārtējo pasauli ir labvēlīga. Pamēģini kādu Polijas pakalpojumu servisu izmantot - var sanākt riktīgs aplauziens.