Ilgi apsvēru, kur likt tēmu - šeit vai pie literatūras.

Man patīk lasīt grāmatas, turklāt dažādus žanrus. Šoreiz vērojums par romantisko literatūru. Esmu izlasījusi gana daudz dažādu autoru grāmatu - tā ir patīkama izklaide pēc nogurdinošas dienas.
Sižeti mēdz būt dažādi, taču galvenie varoņi kādā brīdī sastopas, uzvirmo kaisle, abi nonāk guļamistabā (parasti), un TAS notiek. Ir autores, kam patīk seksa ainas aprakstīt gari un plaši, citas iekļaujas viena lappusē. Un tagad nonākam līdz galvenajam - kulminācijas brīdim jeb orgasmam.
Teikšu, kā ir - sākumā mani izbrīnīja, bet vēlāk jau atkal pārsteidza, ka galvenie varoņi un varones ar apskaužamu konsekvenci orgasma brīdī atkal un atkal izkliedz sava mīlas objekta vārdu.

Šis fakts parādās daudzos romānos un vairāku autoru darbos.
Mani mulsina tas, ka brīdī, kas jāizbauda visā pilnībā, ne par ko nedomājot, romāna varonis atceras un ne reizi nesajauc, kā sauc viņa gultas partneri un spēj to pateikt skaļi.
Vai tiešām tā dzīvē notiek? Vai tā kādam/kādai ir gadījies kaut reizi? Vai arī tā ir tikai muļķīga sadomāta klišeja, ko tiražēt romantiku alkstošām sievietēm domātos romānos?