Autors Tēma: te kāds distoniķis ar ir???  (Lasīts 8489 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: te kāds distoniķis ar ir???
« Atbilde #30 : 2015. gada 27. janvāris, 15:02:02 »
Nu, sastopa shobriid, protams, biezhaak, bst shtelle reaala... tik tas apziimeejums vd, ncd,, ir postpadomju fenomens... citaas valstiis (un arii pie mums- bet tad kvalificeets psihes specs) to nosauks par panikas leekmeem, epizodisku paroksizmaalu trauksmi, gjeneralizeetu trauksmi, personiibas trauceejumiem, dazhaada veida un paveida depresijaam vai kaadu citu shtelli... nekaa miiklaina vai mistiska gan tur nav...

PS psihiatrijaa tukshums IR iespeejams ;)

Atslēdzies alex

« Atbilde #31 : 2015. gada 27. janvāris, 15:40:11 »
epizodiska paroksizmaala trauksme....

Baigi labs nosaukums! Būs jāiemācās :D

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #32 : 2015. gada 28. janvāris, 00:52:26 »
Ineshuks-  nuu man liekas,ka VD ir vienkārši iespeja zem viena nosaukuma salikt apukšā  to,kas itka ir no vienas izpausmes izrietošas dažadaas sekas...
tobiš teeva jāņa meitas -liiga,lauma un anna ir poļubomu liekamas zem viena varda Kruuminjas.

Tā rii ar to VD... šodien skrien sirds, riit naf elpas... peec 2mēnešiem uznāk kkāda panika... nabaga ĢA nojuugsies katrai izpausmei nosaukumus piemeklēt... vot i rezultatā VD.
un man vienalga, ka katrai izpausmei atrodams savs nosaukums..man svariigi zināt, ka tās naf mirstamās vainas...
dzeru savus balderjāņus, asinszali un mēģinu elpot dziļi.
HA!!!
un viņa ir viltiiga ,kaa hamaleons... :) lasiiju cita forumaa, ka truukst elpas miegā..nodomaju..ko tu neteiksi..man tikai pirms aizmigšanas elpošanas vingrinajumi....
kas tev deva, pēc pusgada mostos nakts viduu ar slapju pieri, ka elpas naf... ibio/rio....
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Neviena

« Atbilde #33 : 2015. gada 28. janvāris, 10:35:11 »
Man pirms divām nedēļām atkal sākās, bet nu jau pāriet, jo arī esmu iemācījusies savu "draudzeni" atpazīt pie pirmajiem simptomiem.
Sākums gan bija grūts, ilgi nespēju noticēt, ka mani šitā kaite ir apciemojusi. Toreiz apskrēju visus iespējamos ārstus, pārbaudīju sevi no galvas līdz kājām un tikai tad, kad man visi kā viens teica, ka esmu pilnīgi vesela, samierinājos un pieņēmu faktu, ka man ir VD. Tagad man lēkmes var sākties uz līdzenas vietas. It kā viss ir vislabākajā kārtībā un tomēr VD ir klāt. Vakar biju pārbaudīt krūtis, jo likās, ka vienā ir jokaina sajūta... un jo vairāk par to domāju, jo lielāks "žņaudzējs" mani beidza nost. Vakar pēc USG, kad ārsts pateica, ka krūtis ir pilnīgi tīras, atkal jutos kā cilvēks :)
Un nesen bija arī lēkme miegā, gultā pielecu sēdus, jo nebija ko elpot, bija tāda sajūta, ka viss - mirstu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #34 : 2015. gada 28. janvāris, 10:51:46 »
Zemapziņas triki ar slēptajām bailēm un stresiem.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #35 : 2015. gada 28. janvāris, 11:17:17 »
Ja "vaina" buutu tikai tajaa, ka nosauc "ne taa", nu i pofig...

Probza tajaa, ka lielais vairums tik ar to infu, ka "nav mirstamaa vaina" i paliek... i mocaas savaa sulaa gadiem un gadu desmitiem...
savukaart, ja to zveeru nosauc preciizaak, tad jau tam ir konkreeti pretliidzeklji, nevis "jums taada iipatniiba, jaasadziivo"...

Atslēdzies Neviena

« Atbilde #36 : 2015. gada 28. janvāris, 11:20:14 »
Piafa - jā, tā ir!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #37 : 2015. gada 28. janvāris, 16:04:49 »
Man ir pilnīgs pofigs, kā sauc, PL, EPT vai citādi. Tas neko nemaina, saucat kā gribat.
Man visizteiktāk PL, piemēram, pārpildītā trolejbusā.
Bet esmu arī miegā trūkusies augšā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #38 : 2015. gada 28. janvāris, 17:04:09 »
Tas maina to, ka pl, ept uc ir aarsteejams, kameer vd ljoti plashi veel joprojaam sinoniims simulantam ;)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #39 : 2015. gada 28. janvāris, 17:11:44 »
Panikas leekmes aarsteejamas? Kaa? Ja nu vieniigi kaadas zaales uz to briidi jaasarijas. Bet tas liidz naakamai reizei.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #40 : 2015. gada 28. janvāris, 17:53:17 »
Ja grib aarsteet ar zaaleem- tad antidepresanti, bet tad ilgstoshi... ja ne, tad psihoterapija, bet tas ar ilgstoshi... bet aarsteejams, jaa...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #41 : 2015. gada 28. janvāris, 22:06:15 »
es nez,ja man káds máktos virsuu ar antidepresantiem... jezzz..  :faint:
Man liekas ka man toč nav nekadu depresijas geenu..un iediglju... es pat smējos kādreiz LV kad bija lielie suudi..kad tálák vairs nebija kur..Un tad es teicu, ka ja man buutu kaut viens depresijas geens aizķēries vilks vinjzin no kurienes ,tad man noteikti buutu depresija... bet tak nebija... un pēc tam arii nebija un arii tad nebija(nu tobiš es prataa parskatu situacijas,kad vareeja buut )
Man iesleedzās avarijas režīms kriizes situaacijaas nevis metas depresijas...nuu es runaju par ilgstošaam krizem utt
un psihoterapeitam ar ,domāt naf ar mani ko dariit...
nu neko, dzeru savas pukjiites un simuleeju...:)
āaā vēl...ilgstoši dzert antidepresantus, ja nav depresija... un ja PL uznaak piemeram 1x divos gados....tas ar nekur neder...
IG- mellenessniega

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2015. gada 28. janvāris, 22:19:21 »
Antidepresantu nosaukums nenoziimee, ka tie der tikai depresijai ;)

Savukaart reizi divos gados- tas negjeld "vd" kriteerijiem ;)

Katram savs- kam tieshaam nekas nav vajadziigs, kam dziives kvalitaate pabojaajas, bet ir savi barabashkas, kas liek cieshanas baudiit, kas izveelas citaadi ar to meegjinaat tikt galaa...

PS smieshanaas gruutaa briidii nebuut nenoraada uz totaalu depresiivu tendenchu iztruukumu... ir pat termins- smaidoshaa depresija...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #43 : 2015. gada 29. janvāris, 02:51:39 »
ineshuks- eijjj tu man te izbeidz galvu jaukt... :rofl:
sāksu toč filtreet vai man naf kkāda sleptā forma...(dalābi,zinu,ka naf) un vispār kapēc tu man liec visu gruuti galvā sakartoto jaukt un apšaubīt?? :happy: nee vispar jau tas pricē...sajuuta ka neesi sava doma viens un ja ir kads oponents,tad vairāk japiedoma pie sava viedoklja...
kapēc tu par tiem diviem gadiem tā??? :confused:
ja godigi, tad visi mani simptomi un tarakāni bija mieriigi tieši 3,5 gadus.... jā es biju maksimāli koncentrējusies uz to,ka man NEDRIIKST nekas notikt,ka nevaru slimot un vispār nekadi vipendrīties, jo gluži vienkārši nebuus neviena kas saprot un paliidz...
un tad viena briidii atslābu un šetev anniņ ziemassvetki... visa buntiite un vēl kuplāka ir atpakaļ...
āā es laikam nojautu,ko tu biji domajusi,bet ļaušu tev izteikties pirmajai...:)
p.s  es nesmejos gruutā brīdī(varbūt tikai mazliet ņirgājos par sevi )bet maksimāli koncentrejos tā grūtuma pārvarēšanai..
IG- mellenessniega

Atslēdzies danu

« Atbilde #44 : 2015. gada 29. janvāris, 09:12:16 »
mellen- katarm savs stāsts un VD pieredze. Mana pieredze - kad bija lieli sūdi( virs ausīm) , ieslēdzās izdzīvošanas instinkts- turējos kā alvas zaldātiņs, prāts darbojās kā skaitļojamā mašīna. Jūtas, sajūtas un emocijas nevarēju atļauties. Pirmā VD lēkme uznāca tad,kad situācija bija krietni uzlabojusies. Visiem viss bija labi - izņemot mani : VD simptomu pilna buķete. Pagāja laiks,kamēr ārsti un es pati sapratu,ka nemirstu,ka tā ir TIKAI vd... pēc tam- pagāja laiks,lai pieņemtu domu,ka ar rakstura stingrību,apņemšanos, pozitīvo domāšanu, zāļu tējām , gala beigās- balderjāņu tabletēm - līdzēts nebūs. Tādēļ no savas pieredzes saku- zāles IR jādzer! Tas nenozīmē,ka tas būs jādara gadiem.
Veiksmi!