Autors Tēma: Turpmāk mūs varēs atrast.  (Lasīts 2557 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pluto

• Viesi
Turpmāk mūs varēs atrast.
« : 2015. gada 15. janvāris, 13:41:21 »
Šorīt "900 sekundes" stāstija ka nu beidzot mums būs pieejama aplikācija, kuru uzinstalējot ārkārtas dienesti varēs nu mūs atrast, nav vairs bažu... (palasīt var šeit http://www.kursors.lv/2015/01/14/latvija-radita-mobila-aplikacija-kas-palidzes-medikiem-noteikt-zvanitaja-atrasanas-vietu/).
Man pacēlās jautājums - vai tā būs kā palīdzība pālī braucošajiem, lai pats var izsaukt sev mentus jo atkal kaut kādā čuhņā atjēdzies?  :smoker:

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Turpmāk mūs varēs atrast.
« Atbilde #1 : 2015. gada 15. janvāris, 14:02:21 »
Neizprotu jautājuma celšanās nepieciešamību. Raksts bija gana garš un plašs, lai būtu skaidrs.

Pluto

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 15. janvāris, 15:09:54 »
Jā, daudz "liets ūdens", bet nekur neredzu to īsto vajadzību - mūs beidzot atrast. Man to arī pāris teikumos vari pateikt?  :smoker:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2015. gada 15. janvāris, 15:33:56 »
Atrast nebūs pareizais apzīmējums... izsekot.
Visus sakost!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 15. janvāris, 15:39:53 »
Hmm... Blondīne ir iebraukusi ar auto grāvī kaut kādos pāķos, asinis pa stūri, beibei panika - zvana ātrajiem, a tur pretī - jā Baibiņ Krūmiņ, nesatraucies, tūlīt braucam pakaļ uz Mazpisāna miesta šosejas 35 kilometru.
Kapēc blondīne? Jo neviens nezin ātrās palīdzības tālr.nr. un izmanto universālo 112. Bet viņas zina 1001 nebūtisku sīkumu un nets telefonā vienmēr aktīvs, lai nenokavē kādu ielaikojamu tēmu soc tīklos, turklāt ir apgādājušas ar jaunākajām un trendīgākajām aplikācijām visos verķos.

Ja Tava doma bija par visu mūsu atrašanu - man šajā jautājumā nav nekādu ilūziju arī bez aplikācijām. Īpaši arī nesatrauc.

Viendien palasīju, ko esmu domājusi ap 2009. gadu par ID kartēm. Šodien visas manas pretenzijas, vēlmes un smīkņāšana ir ieviestas, strādājošas un tīri labi  pašai patīk un lietojas :D

Atslēdzies Mina

« Atbilde #5 : 2015. gada 15. janvāris, 15:42:26 »
Jā, daudz "liets ūdens", bet nekur neredzu to īsto vajadzību - mūs beidzot atrast. Man to arī pāris teikumos vari pateikt?  :smoker:

Uzbur ainiņu - tu brauc pa trasi Mazpisāni-Muhosranska, viegli čillodams, baudīdams jauko dienu, īpaši nevelkot līdzi, kurā vietā kurā brīdī atrodies. Ceļš patukšs, apdzīvotu vietu nav - tīrā avene ne braukšana. Te pēkšņi - bāc - kaut kas sametas, tu ietes grāvī, drusku apdulsti, tomēr galīgi beigts vēl neesi, izvelc maķugaļņiku un mēģini zvanīt ātrajiem. Lieku vismaz 7 pret 3, ka neko jēdzīgi tajā brīdī savu atrašanās vietu tu apstāstīt nespēsi. Un tad ir labi, ja zvana saņēmējs var identificēt, pie kuras priedes, skaitot no Muhosranskas puses, tu vāļājies.

Vai arī - dzīvo tāds omīts vai opīts kaut kur ellē ratu rumbā, adrese ikurāt: ar vilcienu līdz Rēzeknei, tad divas nedēļas ar ragavām un tad tikai turieties pa kreisi, ceļš aizies pa labi, bet jūs tik turieties pa kreisi. Arī šādā gadījumā būtu super, ja mīļie mazmazbērni samestos un veccilvēkam uzdāvinātu zvanāmverķi, ar kuru zvanot, ātrajiem būtu vieglāk to "turieties pa kreisi" atrast.

Vismaz tā es to saprotu. Labojiet, ja kļūdos.
Patiesība dara brīvu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 15. janvāris, 15:45:23 »
šis noteikti būtu atsevišķas tēmas/aptaujas vērts topiks, bet vai tiešām avarējot zvanīsiet ātrajiem, vai arī vispārējam glābšanas numuram un, lai viņi izlemj, ko vajadzēs - ātros/policiju/ugunsdzēsējus/helikopteri?

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2015. gada 15. janvāris, 15:45:51 »
Wow, beidzot vismaz 113 ņems pretī koordinātas :D Kad tās vismaz manos telefonos ir jau nieka 7 gadus :)
labāk vēlu kā nekad.

Un atkal dalījums. Valstī jau ir čmā savstarpēji ne visai savietojamu IT sistēmu.
Piekrītu, ka varētu būt ātrķa un lētāk uztaisīt jaunu kā sajūgt visas esošās.

Kāpēc tikai NMP? Pie kārtīgas autoavārijas, piemēram, derētu arī poliči un ugunsdzēsēji...

Gribas izsaukt ātros, novelvciet no appstore appu? It īpaši laukos, kur joprojām mob. internets sux?...

Vai, vēl "cerīgāk", kkādā appā, kas dara 200 figņas atrodiet to vienu - izsaukt NMP...

Piedošanu veidotājiem, kam gan jau par visām tām sistēmām labi skaitļi un forši atkačā, bet jau sen varēja būt e-pasta adrese, piemēram 112@latvija.lv, ko redz operatīvo dienestu operatori, uz kuru vnk aizsūtīt koordinātas no tel. kamēr runā vai pēc sarunas...
Izmaksas būtu tikai tās izreklamēšanā.
Turklāt nebūtu slikti, ja tas robots jēgtu pieņemt koordinātas sms formātā, jo ne visos nostūros ir tas internets un tieši tādā nekurienē varētu nezināt, kur atrodas.

Un pēdējokārt, ja clv ir tik labā kondīcijā, lai izspaidītos pa appu, tad ir pie pilnas apziņas un rokas vēl kustas - viņam pašam NMP nevajag...

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2015. gada 15. janvāris, 15:52:28 »

Uzbur ainiņu - tu brauc pa trasi Mazpisāni-Muhosranska, viegli čillodams, baudīdams jauko dienu, īpaši nevelkot līdzi, kurā vietā kurā brīdī atrodies. Ceļš patukšs, apdzīvotu vietu nav - tīrā avene ne braukšana. Te pēkšņi - bāc - kaut kas sametas, tu ietes grāvī, drusku apdulsti, tomēr galīgi beigts vēl neesi, izvelc maķugaļņiku un mēģini zvanīt ātrajiem. Lieku vismaz 7 pret 3, ka neko jēdzīgi tajā brīdī savu atrašanās vietu tu apstāstīt nespēsi. Un tad ir labi, ja zvana saņēmējs var identificēt, pie kuras priedes, skaitot no Muhosranskas puses, tu vāļājies.

Vai arī - dzīvo tāds omīts vai opīts kaut kur ellē ratu rumbā, adrese ikurāt: ar vilcienu līdz Rēzeknei, tad divas nedēļas ar ragavām un tad tikai turieties pa kreisi, ceļš aizies pa labi, bet jūs tik turieties pa kreisi. Arī šādā gadījumā būtu super, ja mīļie mazmazbērni samestos un veccilvēkam uzdāvinātu zvanāmverķi, ar kuru zvanot, ātrajiem būtu vieglāk to "turieties pa kreisi" atrast.

Vismaz tā es to saprotu. Labojiet, ja kļūdos.
Pie cik Mohosranskām Tavuprāt ir 3G internets, par solīto un reklamēto 4G i nerunājot?
Bet cik %, ka appam vispirms vajadzēs novilkt updati :D
Iekopēt tos pašus datus kaut no navigona iekš sms, vai nosūtīt no waze būtu reālāk... Vai kaut no kartes appa kkur sms vai epastā iekopēt...

Aha, un cik veccilvēki ŠO iemācīsies lietot. Ar tiem vairumā gadījumu problēma ir nevis nespējā samesties modernam telefonam, bet tajā, ka šie no tāda i piezvanīt vairs nemācēs...
Tajā pašā iOS TIIIIIK sīki burtiņi zem appiem... pag, jāpaņem lupa... ā nē, šitas nav īstais.... tā vēl ilgi nebūs mērķauditorija - vēl kādus gadus 30, kad mēs būsim tagadējā pensijas vecumā (gan jau ka ne pensijā, jo to diez vai mums ātrāk par 100 dos...)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 15. janvāris, 15:59:45 »
Kad mēs nonāksim līdz šā brīža pensijas vecumam, būs visiem čipi sašauti mīkstumos, kuri kalpos visam - norēķiniem, dažāda veida atrašanai, ID noteikšanai utt utjp

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2015. gada 15. janvāris, 16:00:46 »
Fīča vsp sen vajadzīga, bet kārtējo reizi ... izpildījums.

Un noderīga ne jau tikai Mazpisānos, bet arī Rīgā. Reiz mēģināju mīnuspadsmitgrādos gulētājam bez apaviem un bez virsdrēbēm, kas pēc bomža neizskatījās, izsaukt PP... uz vietu "pie VEF tilta, centra pusē pie brauktuves virzienā prom no centra"... izrādās, ka tur robežojās 3 iecirkņi un nevienam to gulētāju nevajag ....un sākās pārsavienošanas futbols... līdz vieni tiecās atbraukt un man ar visu apģērbu visas malas bija nosalušas.
Toč tādiem aizsūtīt koordinātas un skaidrojieties paši, kuram iecirknim jābrauc :@

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 15. janvāris, 16:01:59 »
Kad mēs nonāksim līdz šā brīža pensijas vecumam, būs visiem čipi sašauti mīkstumos, kuri kalpos visam - norēķiniem, dažāda veida atrašanai, ID noteikšanai utt utjp
vo, vo, cipi ar visiem raidītājiem un gan jau ka ne mīkstumos bet pievienoti pa taisno CNS...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 15. janvāris, 16:03:35 »
Un tad būs vecais aņuks
Picas pasūtīšana nākotnē:[
Operators: Labvakar, "Pca Net"
Klients: Labvakar, es gribu pasūtīt picu.
О: Vai jūs varētu nosaukt savu nacionālo identifikācijas kodu?
K: Jā, protams, 6102-1993-8456-54632107.
О: Pateicos Jums, Bērziņa kungs. Jūsu mājas adrese Kroņu iela 5, dz. 86, tālruņa numurs ir 254942366. Vai pareizi? Jūsu darba tālrunis kompānijā "Provans" ir 657452302, mobilā tālruņa numurs ir 292662566.
K: No kurienes jums ir visa šī informācija?
О: Mēs esam pieslēgti pie lielās centrālās sistēmas.
K: Ak, nu, protams. Es gribētu pasūtīt divas picas - vienu ar sieru un vienu ar šķiņķi.
О: Man liekas, ka tā nav labākā izvēle.
K: Kā lūdzu?
О: Jūsu medicīnas kartiņā ir norādīts, ka jums ir hipertonija un pārāk liels holesterīna līmenis. Pie tam saskaņā ar jūsu apdrošināšanas noteikumiem jums nav tiesību lietot produktus, kas ir kaitīgi veselībai.
K: Jums ir taisnība. Ko jūs man varat piedāvāt?
О: Pamēģiniet mūsu picu "Superlait" ar soju un redīsiem - jūs būsiet sajūsmā!
K: Kāpēc jūs domājiet, ka es būšu sajūsmā?
О: 15.janvārī plkst.16.34 nacionālajā bibliotēkā jūs veselu stundu lasījāt interneta portālu "Sojas delikatešu receptes", tāpēc padomāju par šādu jūsu izvēli.
K: Labi, labi. Atsūtiet man divas lielās picas.
О: Tā ir ļoti laba izvēle jums, jūsu sievai un jūsu četriem bērniem.
K: Cik tas maksā?
О: 40 eiro.
K: Vai jums ir vajadzīgs manas kredītkartes numurs?
О: Diemžēl jums būs jāsamaksā skaidrā naudā, jo jūs jau pārsniedzat jūsu kredītkartes limitus...
K: Labi, pirms atvedīs picu, es varu aiziet uz Swedbanku un izņemt skaidru naudu.
О: Apšaubu, jums ir negatīvs atlikums Swedbankas kontā.
K: Atsūtiet man picu un es nokārtošu jautājumu ar naudu. Kad jūs to variet atsūtīt?
О: Mums ir neliela aizķeršanas, varam piegādāt pēc 45 minūtēm. Ja jūs steidzaties, variet paņemt picu paši. Jūs variet to aizvest ar motociklu, bet ir risks, ka jūs varat nokļūt ceļu satiksmes negadījumā...
K: Kas par muļķībām.. Kāpēc jūs domājat, ka es braukšu ar motociklu?
О: Atvainojos, bet jūs aizkavējāt pēdējos kredīta maksājumus un banka konfiscēja jūsu mašīnu līdz parādu nomaksai. Bet ar jūsu motociklu viss ir kārtībā, tāpēc es nolēmu, ka jūs brauksiet ar to...
K: Kas jūs tāda esat, lai teiktu ko man darīt!!!!!!!!! !!!! @"**###@@!
О: Es gribētu jūs lūgt mani neapvainot. Neaizmirsiet, ka pirms diviem gadiem jūs jau bijāt sodīti par necienīgu uzvedību pret reģionālo aģentu. Tā kā tas nav pirmais gadījums..
K: klusums…
О: Kaut kas vēl?
K: Nē, tikai tas, kaut gan pagaidiet, pievienojiet 2 litrus Kolas, kurai šodien ir atlaide.
О: Mūsu atlaižu piedāvājums tiek regulēts ar likumu Nr. 3095423/12, kas aizliedz personām, kurām ir paaugstināts holesterīna līmenis, pārdot produktus ar paaugstinātu cukura līmeni.
K: AAAAAAAAA! Es tūlīt izlekšu pa logu, ja jūs neizpildīsiet manu pasūtījumu!
О: Leciet, sistēmā ir rakstīts, ka jūs dzīvojiet pirmajā stāvā..

Atslēdzies Mina

« Atbilde #13 : 2015. gada 15. janvāris, 16:10:50 »
Pie cik Mohosranskām Tavuprāt ir 3G internets, par solīto un reklamēto 4G i nerunājot?
Bet cik %, ka appam vispirms vajadzēs novilkt updati :D
Iekopēt tos pašus datus kaut no navigona iekš sms, vai nosūtīt no waze būtu reālāk... Vai kaut no kartes appa kkur sms vai epastā iekopēt...

Aha, un cik veccilvēki ŠO iemācīsies lietot. Ar tiem vairumā gadījumu problēma ir nevis nespējā samesties modernam telefonam, bet tajā, ka šie no tāda i piezvanīt vairs nemācēs...
Tajā pašā iOS TIIIIIK sīki burtiņi zem appiem... pag, jāpaņem lupa... ā nē, šitas nav īstais.... tā vēl ilgi nebūs mērķauditorija - vēl kādus gadus 30, kad mēs būsim tagadējā pensijas vecumā (gan jau ka ne pensijā, jo to diez vai mums ātrāk par 100 dos...)

Par tehniskajām lietām nestrīdēšos, neesmu kompetenta, tomēr, cik zinu no sarunām ar zinošākiem ļaudīm, telekomunikāciju kantoriem jau kādu laiku prioritāte nav telefonsakaru (cik sanācis pa Latvijas mazceļiem blandīties, sakari ir pārsvarā visur), bet gan interneta pārklājuma paplašināšana. Paļaujos, ka pie tā tiek un tiks strādāts.

Par veccilvēkiem runājot - vot, šito gan tu veltīgi  :) Veccilvēks papurpina, papurpina, nošņācas un iemācās lietot visu, kas patiešām ir vitāli svarīgs. Mans tuvākais piemērs - vīra 87-gadīgā omīte, kam jau cik gadus mobiļņiks pastāvīgi priekšauta kabatā. Ja vajadzēs, ņems lupu un "uzglaudīs" visu, ko un kā vajag. Un galīgi švakredzīgos, tak jādomā, tuvinieki vai pagastmāja gluži bez pieskatīšanas jau neatstāj...

Katrā ziņā es šo jauno izgudrojumu vērtēju pozitīvi. Un ja runājam par vajāšanas teorijām un bailēm no izsekošanas, tad to, mīlīši, var izdarīt jau sen, ja vien jūsu mobiļņiks ir ieslēgts. To pat es, tehnikas profāns, zinu. Savulaik, pirms "n" gadiem policija, mekējot bez vēsts pazudušu paziņu, sadarbībā ar LMT ļoti skaisti bija noidentificējusi viņa, precīzāk, viņa mobiļņika pārvietošanās maršrutu - līdz brīdim, kad telefons tika izslēgts uz visiem laikiem...
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2015. gada 15. janvāris, 16:22:34 »

Par veccilvēkiem runājot - vot, šito gan tu veltīgi  :) Veccilvēks papurpina, papurpina, nošņācas un iemācās lietot visu, kas patiešām ir vitāli svarīgs. Mans tuvākais piemērs - vīra 87-gadīgā omīte, kam jau cik gadus mobiļņiks pastāvīgi priekšauta kabatā. Ja vajadzēs, ņems lupu un "uzglaudīs" visu, ko un kā vajag. Un galīgi švakredzīgos, tak jādomā, tuvinieki vai pagastmāja gluži bez pieskatīšanas jau neatstāj...
Kā kurš. Zinu ~70... nevar iemācīt no dumphone sms nosūtit. Cik reizes rādīts... nekā. Augstākais sasniegums šajā zinātnē: ja sa'ņemu tukšu sms no minētās personas un bija runāts, kad nonāks galā, lai paziņo, ka viss ok, tad ir galā un ir ok :)
Ja nopirktu smartu, vēl lamas par tādu prezentu dabūtu...

Tā ka laikam clv vecums ne tikai no gadu skaita atkarīgs ;)

Par "izsekošanu", jap, reāli pazust var, ja ne tika iizslēdz, bet arī izņem baču (vai tā izlādējas pilnībā). Ne velti retajam no jaunajiem dārgā gala smartiem vēl ir vienkārši izņemama bača ;)
Tā ka, ja ejat kur un ar ko nevienam nevajadzētu zināt, atstājies savu tel mājās, ofisā vai tml. un ja ļoooti vajag tel, tad 1x priekšapmaksas dumphone. Un pat nemēģini no tā zvanīt saviem parastajiem kontaktiem. Bet daudzkur eiropā pat priekšapmaksas sim nevar nopirkt bez pers. apl. dok. ...