Autors Tēma: Rīgas politika.  (Lasīts 24181 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Rīgas politika.
« Atbilde #75 : 2015. gada 18. janvāris, 15:24:00 »
Gribi teikt, ka izejamā kleitā uz operu trolejbusā brauksi? Ja par UZ vēl kkā noticēšu, tad par NO gan nē, jo pēc operas un kārtīgas pasēdēšanas neviens trolejbuss vairs nekursēs tik un tā :)

Uz cik reizes gadā tad uz to operu brauc? Vai parastu darbdienu,kad operas un vizītes pie prezidenta nav plānotas,   tomēr nav 10x vairāk? Pus REiropas var ar tiem velo pārvietoties arī uz ļoti cienījamiem ofisiem un neatturas no pieklājīga apģērba. Tas nu tā.
Jā, ne 100% katru dienu, bet var.
Un pārējās dienās lietot auto vai taxi.

Vnk, kāpēc tam RS kantorim turpināt maksāt? Jo mazāk viņiem ienāks, jo ātrāk nila āža kāja izlīdīs tā, ka pat lojālās pensionētās urlduras nespēs ignorēt...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #76 : 2015. gada 18. janvāris, 15:29:27 »
Vispār ir normāli arī elegantā kostīmā mīties ar riteni... Kamēr netiek pieņemts, ka velo ir normāls transporta līdzeklis, tikmēr tā šķiet nepareizi, bet nedomāju, protams, ka visiem tā ir jādara un jāņem tagad ritenis! Ja liekas nepieņemami, tad tas ir atsevišķam indivīdam nepieņemami, ne vispār kaut kas nepareizs un neprātīgs.

Savulaik Vāczemē dzīvoju velo ļoti draudzīga pilsētā, ar tiem minās visi - i studenti, i skolnieki, i darba cilvēki, i mūķenes savos garajos paltrakos. Un neko, visi dzīvi. Uz teātriem/koncertiem/darbu tāpat ļoti liela daļa brauc ar riteni, jo tas ir normāli. Cita lieta, sakārtota un visiem piemērota infrastruktūra, kas pie mums ir pašā attīstības sākumā.

Visās tajās zemēs gan sabtransportam ir saprātīgas atlaižu sistēmas daudzbraucējiem un transporta cenas puslīdz atbilst algu līmenim... Mums tik saka, bet citur Eiropā kādas ir cenas, bet nemin vidējās algas tais citās Eiropas zemēs...

Atslēdzies tex

« Atbilde #77 : 2015. gada 18. janvāris, 15:31:28 »
Un tas kā DAŽI clv pēc psrs sabrukuma tika pie ražošanas uzņēmumiem (ko bija uzceļuši VISI komunisma cēlāji kopā, kam 99% tagad nav no kā pensijas maksāt), prihvatizēja, izpārdeva dažādos laikos, ir atsevišķs jautājums... 

« Atbilde #78 : 2015. gada 18. janvāris, 16:12:54 »
velo, tas ir labi.
vai velo uz mūsu apledojušajiem trotuāriem (vietās, kur ir paveicies un tādi ir), peļķēm, bedrēm uz braucamās daļas, lietus laikā, sniegā, salā utt. arī ir labi?

offtopic.
pilnai laimei šodien ietrāpījos trolejbusā, kurš pa ceļam saplīsa, nācās braukt ar nākošo, maksāt par ceļu 2x un nokavēt darbu.
:D
psihiski slimi cilvēki nesaprot humoru un sarkasmu. kopš es to zinu, mani māc bažas par dažiem cilvēkiem...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #79 : 2015. gada 18. janvāris, 19:38:04 »
Ar riteni nav reāli, tad vajag darbā dušu un pārvilkt citas drēbes. Nekas nav pret velo, bet reāli tas nav iespējams - kādas tad mēs birojā ieradīsimies :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #80 : 2015. gada 18. janvāris, 21:12:05 »
Ar riteni nav reāli, tad vajag darbā dušu un pārvilkt citas drēbes. Nekas nav pret velo, bet reāli tas nav iespējams - kādas tad mēs birojā ieradīsimies :D
ir ofisi arī ar dušām.
Skapji virsdrēbēm un drēbju pakaramie taču ir vairumam ofisu. Tātad dežūrkostīmiņu tur var atstāt?
Un galu galā var tak braukt mierīgi, lai nebūtu sviedros no galvas līdz kājām. Tāpat kā uz sabtransu var iet un var skriet (un nesakiet, ka skrienot pārsimts m pilnā ātrumā pakāl trolejbusam neiesvīstat. Kā ar to ofisā?)
Vismaz es karstā pārbāztā sabtransā āra drēbēs (kurās nav auksti to sabtransu gaidīt) labi iesvīstu, ne vājāk kā ar velo... sooo pēc tik augsitiem standartiem būtu jāpārģērbjas un jādušojas tik un tā - nav tur lielas starpības.

Par visu dubļos... hmmm, šajās slapjajās dienās redzēju n-tos gadījumus, ka gājējas/us nošķiež ar visu lielas peļķes saturu... nebija tie/tās visas/i bomži. Kā viņi tās dienas izdzīvoja un tomēr savos ofisos strādāja? Sliktāk ar velo nebūtu, jo kur nu tālāk kā no galvas līdz kājām ar visu peļķi... un viņi tādi vēl vrb sabtransā iekāpa un spiedās gar citiem...
Mums pie ofisa hīts, ka stiprāka lietus laikā applūst iela (liela, ar ļooti aktīvu satiksmi) un čaļiem vesela jautrība kā uz pieturu skrienošās čikses kārtīgi nolej un tad šīs tipina tādas slapjas jo slapjas, ka viss redzams :P ... Tā ka iešana kājām un braukšana ar sabtransu, nevis velo,  nav nekāds garants, ka neieradīsies ofisā ar visu peļķes un pus mākoņa saturu uz sevis...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #81 : 2015. gada 18. janvāris, 21:46:54 »
Nu nevar - ja man katru rītu nestaigājošs bērns jānogādā no punkta A uz punktu B, kas savstarpēji ir ~ 5 km, tad man nekas cits kā tramvajs + kājas neatliek, jo taksis ar drošības sēdeklīti komplektā nebūs lētā Panda...
ja tikai 5km, tad anyway neatmaksātos 5€ par to tramvaju maksāt, ko tik mazam attālumam uz 5€ jau pavilktu kaut RTP atlaižu tarifs (un ja bieži brauc, tad tak kkādu kartiņu vai Mobilly var ieviest). RTP un balticam, šķiet ka ir ari bērnu sedeklisi, tikai laikus jāpasūta un jāpiesaka, ko un ka vajadzēs.
Nezinu, vai panda, laikus pieteikta, arī nesadabūs sēdeklīti- nelietoju un bērnu nav. Bet nebrīnītos, ja ari pandas pie pieprasījuma pieauguma tos ieviestu.

Būsi pārsteigta - katrā mašīnā sēdeklīši ir tikai Lady Taxi. Airbalticam tikai ar pieteikšanu un gaidīšanu, citiem nav...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Mango

« Atbilde #82 : 2015. gada 18. janvāris, 22:41:06 »

offtopic.
pilnai laimei šodien ietrāpījos trolejbusā, kurš pa ceļam saplīsa, nācās braukt ar nākošo, maksāt par ceļu 2x un nokavēt darbu.
:D

Bezmaksas pārsēšanās talons pie vadītāja bij jaņem.

Mana škrobe, ka mikriņam būs tāda pati cena un līdīs visādi liekie un būs pilns, grrrr.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #83 : 2015. gada 19. janvāris, 11:13:38 »
Man tie velofanātiķi varen patīk (pašam ir divi velapēdi kā nekā). Jums tak āš Lāčplēša iela atdota - maģistrāle. Sēdies un brauc, lūk šodien. Vispār kronis - uguņus vasarā autiņam jālieto, jo kopējam Skandināvijas modeli. Veloceliņiem ziemā būs būt - jo kopējam siltāku zemju modeli.

Ev, nu kurš pirmais? Vai nav lielisks laiks veļukam? Un piemēroti veloceliņi?

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #84 : 2015. gada 19. janvāris, 11:48:57 »
Kamēr dzīvoju Rīgā, no Zolitūdes uz centru ikdienā braucu ar velo - gan vasarā, gan ziemā. Protams, tas bija ideāls variants, jo turpat blakus veloceliņš, bet Rīgā ir gana daudz rajonu, no kuriem ar velo tikt uz centru ir ātrāk un ērtāk kā ar sabiedrisko. Kā jau te iepriekš minēja - nav jāgonko, un nekāda duša darbā nebūs vajadzīga. Sliktāk ir lietū un slapjdraņķī, bet jebkurā gadījumā darbā var turēt maiņas drēbes un apavus.
Nesaku, ka velo ir risinājums visiem un viemēr (minētie piemēri ar lielajiem iepirkumiem, vairākiem bērniem u.tml.), bet tur nu pašiem jārēķina - kāds transportlīdzeklis ilgtermiņā izdevīgāks.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #85 : 2015. gada 19. janvāris, 12:03:29 »
Ričuks ir tīrākais sezonas transportlīdzeklis Latvijā - izteikts. Ja par kritēriju ņem absolūto loģiku -  statistiku, vidējos laika apstākļus un veloceliņu kvalitāti.
Diez ko RD darīs, ja iedzīvotāji savāks parakstus, ka Daugavā jauzlauž ledus, jo redz 2,2 % uzskata, ka arī ziemā kāds varētu gribēt kuģot. Sit tu kaut viņu nost.

Uz ko es vedu? Uz to, ka tagad, ziemā, stāv mašīnām atņemtas zonas priekš 180 cilvēkiem. Jā, es saskaitīju. Un izdir@ta ir visu mūsu nauda. Jeb kāds apgalvos, ka tūkstoši brauc ar riteņiem ziemā?

« Atbilde #86 : 2015. gada 19. janvāris, 12:57:13 »
nedaudz pie sava offtopic.
ja netiek norīkots speciāls trolejbuss saplīsušā vietā, uz kāda pamata man nākošā trolejbusa vadītājs noticēs?
jo kontrole, kas iekāpa pāris pieturas tālāk no vietas, kur mūs visus izsēdināja, neko nebija par to dzirdējusi. no iepriekšējā trolejbusa nākošajā braucu es un viens žiperīgāks tantuks. tas jau kkādu haju sacēla, bet tīri principa pēc, jo viņa brauc bez maksas. tā kā es par to bezmaksas biļešu izņemšanu nebiju īsti droša uzreiz nopīkstināju vēlreiz ar domu, ka nevaru atļauties kavēt darbu vēl vairāk, lai kašķētos ar konduktoriem.
psihiski slimi cilvēki nesaprot humoru un sarkasmu. kopš es to zinu, mani māc bažas par dažiem cilvēkiem...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #87 : 2015. gada 19. janvāris, 14:20:05 »
Esmu tā darījusi. Jā, šoferis nobrīnās, jo neviens nekad neprasa. Paši vainīgi, ka neprasa, bet tāds talons ir. Un to, vai ir salūzis, var noskaidrot pa rāciju, jo visiem šoferiem uzreiz jāziņo.
Tā nav mana problēma, ka kāds kaut ko nav dzirdējis.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #88 : 2015. gada 19. janvāris, 15:11:23 »
Meeneshbiljete visiem transporta veidiem maksaashot 50€
Pie shofera - 2€

Man daargajaa AT meeneshbiljete izmaksaa 42,60€
Pie shofera 2,10€

Algas laikam nav vajadziiba saliidzinaat...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #89 : 2015. gada 19. janvāris, 15:17:51 »
O, zudusī meita ar visu preiskurantu atgriezusies :)