Starp citu, ja es dzīvotu Juglā un pārvietotos samērā lielo gabalu līdz pilsētas centram un atpakaļ ar jaunākajiem Rīgā pieejamiem tramvajiem 6.maršrutā -es daudz nepukstētu par tām cenām... bet ja man 4-5 pieturas jāpārvietojas ar vecu un sagabējušu tramvaju un jāmaksā tikpat, tad tā ir diferenciāli būtiska atšķirība..
Oi, piedod, es labāk vecā un labi vēdinātā vagonā, kā brīnišķīgā jaunā tramvajā, kas aprīkots ar ērtiem sēdekļiem, bet ... ak, manu vai ... tajos novemušies un bikses pietaisījuši indivīdi ... čuč saldā miedziņā ...
Kas interesanti - cilvēku reakcija (jā, arī mana) parasti ir paiet tālāk ... ja vajag saspiesties ciešāk, bet netraucēt šo indivīdu miegu / mieru.
Tikai vienu reizi piedzīvoju, ka vīrietis neizturēja un diezgan brutālā veidā lika šīm personām izkāpt ... Izkāpa, bet pārējie turpināja mīlīgi spiesties abos tramvaja galos un viducī sēdās tikai tie, kuri tikko iekāpuši ...
Iespējams, ka man "veicās", bet ja no 5 reizēm, kad izmantoju transportu, 3 x gadījies šādi, tad gan jau tā ir sistēma.
Un tad vēl jautrie tehnikuma jaunieši, kas reiz iemeta "spridzeklīti". Nopriecājos, ka man ir sānu redze, bet bija cilvēks, kas uzkāpa ...
Turklāt es sab.transportu izmantoju labi, ja 10 reizes 2 - 3 mēnešos, tad kas ir jāpiedzīvo tiem, kuri pārvietojas ik dienu?