Autors Tēma: Patriotisms  (Lasīts 13756 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Labvēlis

• Viesi
Re: Patriotisms
« Atbilde #60 : 2015. gada 22. janvāris, 16:05:52 »
TICI MAN, NE VISUR. ES PERSONIGI ZINU :D JO LĪGUMUS TAISĪJU :P
Līgumus tu vari taisīt kaut 100, bet ņifigā nezini par naudu...... Privātie domei ieskaita naudu un dome skaita darītājam, tā ir bijis ir un būs kamēr nemainīs vai neatcels likumu

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #61 : 2015. gada 22. janvāris, 16:07:57 »
TICI MAN, NE VISUR. ES PERSONIGI ZINU :D JO LĪGUMUS TAISĪJU :P
Līgumus tu vari taisīt kaut 100, bet ņifigā nezini par naudu...... Privātie domei ieskaita naudu un dome skaita darītājam, tā ir bijis ir un būs kamēr nemainīs vai neatcels likumu

ha ha ha ha ha :D ļausiet nedaudz iesmiet par šo :) pieņemsim, ja Jums tā tīk, ka man ar pašvaldību un naudu nav nekāda skara, pieņemsim :D   Linku uz minēto likumu varētu palūgt ? :D
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #62 : 2015. gada 22. janvāris, 16:12:15 »
p.s. privātais var ieskaitīt tikai ziedojot, un tad, ak vai, attiecīgi uz viņu sāk darboties dažas normas par ierobežojumu uz labvēlīgu lēmumu pieņemšanu, diezgan ilgā laika posmā. traki ja tāds nesmukums nāktu gaismā :D
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #63 : 2015. gada 22. janvāris, 17:04:52 »
Rezumē. Mājasdarbā pa abām ierakstījām, ka "Ja latvietis, kas dzīvo ārzemēs:

- savā sirdī jūt Latviju,
- nekaunās par valsti, no kuras nāk,
- nekaunās par to, ka ir latvietis,
- vēlas atgriezties Latvijā,
- interesējas par notikumiem Latvijā,
- pārzina vēsturi un tradīcijas (lai arī pats ne vienmēr tās tradīcijas cītīgi piekopj),

VIŅU VAR UZSKATĪT PAR PATRIOTU.

Bērns papildināja ar vēl 1 teikumu: "Taču ne visi, kas kādos godos ieģērbjas pastalās un trinkšķina kokli, ir patrioti, jo to dara, nevis savas pārliecības dēļ, bet tāpēc, ka vecāki liek."

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #64 : 2015. gada 22. janvāris, 17:06:31 »
nekaunās vietā es rakstītu - lepojas. viss kas ar "ne" ir ar negatīvu pieskaņu. nu tas tā, stilistiski

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #65 : 2015. gada 22. janvāris, 17:23:46 »
Un starp nekaunas un lepojas ir atšķirība.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #66 : 2015. gada 22. janvāris, 17:35:12 »
Oi, a kaapeec nekaunas? Mani shis vaards pilniigi noshokeeja. It kaa buutu, par ko kauneeties.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #67 : 2015. gada 22. janvāris, 19:03:17 »
Flyingcat,vai Tava paziņa-aviācijas inženiere-meklēja oficianta darbu šepat LV kādā no glaunākajiem uzņēmumiem?Jeb vienkāŗši tikai aizbrauca strādāt vienalga ko?
Domāju,ka LV oficianti labajos uzņēmumos arī neslikti pelna...kopā ar dzeramnaudām.
Viņa strādāja un joprojām strādā par aviācijas inženieri, tikai ne vairs Latvijā. Tas oficianta darbs bija tikai piemēra pēc- pa jokam ieminējos, ka, ja jau esam Turcijā, varbūt derētu pameklēt darbu Turkish Airlines, nu tad arī veicām nelielu mārketinga pētījumu :) Turki savējiem arī diez ko daudz nemaksā, oficianti pelna labāk.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #68 : 2015. gada 22. janvāris, 19:05:36 »
Par kaunēšanos nebiju iedomājusies, bet atausa gadījumi. mani ārzemēs notur par zvidrieti vai nīderlandieti vai norvēģieti(ir bijis, ka arī par krievieti) un tad tā vietā, lai teiktu - nē, es no LV un tad gari skaidrotu, tad tik piekrītu tai tautībai, ko nosauc, jo tādu Latviju taču pamatā neviens nezina. Zinu, ka mana draudzene vienmēr labo un skaidro. varbūt viņa ir patriote, bet es nē?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #69 : 2015. gada 22. janvāris, 19:41:37 »
Tu vienkaarshi esi slinka vai arii valodas zinaashanas ir tik cik vajag, lai amatu ar galvu un piekristu  :laugh:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #70 : 2015. gada 22. janvāris, 20:38:43 »
es arī skaidroju,ka no  Latvijas un ka Latvija nav taa pati Lietuva. kaa vinjiem patiktu domāt.

Nomade... maajasdarbam liktu 8+  :) (Latvijā tak 10 ballu sistēma ,vai ne??)

par to vēlēšanos atgriezties tā jocīgi... par mūsu gimeni nav nekādas skaidrības :) sirds dziļumos nāk kauciens un gribas..bet ja padomā loģiski...tad drošāk šeit...
faktiski, jaapiekriit punktam ,jo vēlēšanaas vēl ir...eh...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #71 : 2015. gada 22. janvāris, 20:53:38 »
es piekrītu tiem, kas patriotismu saista ar Latvijas aizstāvēšanu, kad kāds cits (ārpusnieks) sāk par to slikti izteikties - kā sacīt, mēs par savām mājām kā gribam, bet citiem jāizsakās smuki :) Un tad jau arī ir tā nekaunēšanās un interesēšanās - jo kā tad citādi aizstāvēsi, ja nebūsi interesējies?

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #72 : 2015. gada 22. janvāris, 20:54:05 »
Un īpašais + par bērna piebildi ;)

Atslēdzies Mina

« Atbilde #73 : 2015. gada 22. janvāris, 21:08:23 »
Varbūt drusku ne par tēmu, bet pirms kādiem pāris mēnešiem sarunā kāds Latvijas kultūras aprindās samērā zināms cilvēks izteica šādu viedokli: "Jo cilvēkam augstāks sociālais statuss, jo viņam vienaldzīgāks tas, pie kādas tautības viņš pieder", ar domu, ka tas ir labi un ir stulbi, ja vienīgais ar ko lepoties, ir piederība kādai tautībai. Šim cilvēkam patriotisma trūkumu, ņemot vērā to, ko viņš, bieži vien bez pienācīgas atlīdzības, dara amatiermākslas laukā, pārmest nevaru nekādīgi.

Bet par šo viedokli brīžiem mēdzu aizdomāties...neesmu vēl izdomājusi, vai tas man šķiet OK vai nē...
Patiesība dara brīvu.

« Atbilde #74 : 2015. gada 22. janvāris, 21:20:18 »
Man neceļas roka mest ar akmeni nevienam, kas ir aizbraucis, jo tas nevar būt viegls lēmums. Tālākais jau ir pašu ziņā -- vai palikt par latviešiem arī svešumā vai mēģināt maksimāli iekļauties vietējā pamatnācijā un lieki nezīmēties ar 'svešu' izcelsmi. Pēdējā gadījumā gan vajadzētu būt tik lielam godaprātam, lai neaplietu ar dubļiem valsti, kurā paši tomēr piedzimuši, un pārējos, kas tajā palikuši.   
Vispār pēc situācijas manu paziņu lokā noteikti var izdarīt secinājumus par vispārējo situāciju ar aizbraucējiem: 1) ārste, aizbrauca un atpakaļ nebrauks; 2) papīru darbs Briselē, aizbrauca un atpakaļ nebrauks; 3) celtnieks Nr. 1 - aizbrauca, pastrādāja, atgriezās, veiksmīgi darbojas tepat; 4) celtnieks Nr. 2 - aizbrauca, pastrādāja, atgriezās un atkal aizbrauca; 5) strādā viesnīcā par istabeni, angliski joprojām runā slikti, jo "mums priekšnieks polis, runājam krieviski" - par nākotnes plāniem neapspriedāmies, nav man tik tuva draudzene; 6) aizbrauca, sāka ar melnajiem darbiem, uzkalpojās līdz priekšniekiem, atpakaļ laikam gan nebrauks, 7) aizbrauca, apprecējās, pierunāja savu angli būvēt māju Latvijā ar domu vēlāk pārcelties uz šejieni pavisam.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!