Autors Tēma: Patriotisms  (Lasīts 13713 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

daddy

• Viesi
Re: Patriotisms
« Atbilde #90 : 2015. gada 23. janvāris, 11:18:31 »
Te cits jautājums. Gadījumos, ja notur par REiropieti - jūtaties glaimotas vai aizvainotas? ;)

Kad mani notur par somu, tas ir drošs signāls, ka nupat pietiek dzert! :D

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #91 : 2015. gada 23. janvāris, 11:26:35 »
Kad mani notur par somu, tas ir drošs signāls, ka nupat pietiek dzert! :D

:) labs,  man radās doma, ja par krievieti - tātad pārspīlēts ar kosmētiku un apģērbu :D bet ja par igauni, tad jākustas ātrāk :D
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies tex

« Atbilde #92 : 2015. gada 23. janvāris, 11:42:08 »
Te cits jautājums. Gadījumos, ja notur par REiropieti - jūtaties glaimotas vai aizvainotas? ;)
Vai vēl jo vairāk, ja kādā rietumvalstī vietējie vai citi tūristi notur par vietējo?

Un mesties skaidrot, kas ir LV, vai nopriecāties, ka re, kā es pēc zviedrietes vai holandietes izskatos :) Nu vai vismaz globisha (EN, kurā runā un nevienam no sarunas dalībniekiem tā nav dzimtā) izruna kādam tā izklausās?...

Nav jau ārēji nekas jāsaka, bet nu cik % būtu aizvainotas, ka noturētas par REiropieti un cik patiesībā klusībā nopriecātos par tādu pārpratumu?
Katrā ziņā tas radītu pozitīvākas emocija,s nekā, ja noturētu par lielā kaimiņa pilsoni...
šis laikam REiropā īsti vairs nav, bet aiz okeāna gan - viņiem visa ex psrs joprojām ir russia... vnk sīkāk vairums nezina Eiropas ģeogrāfiju

Atslēdzies tex

« Atbilde #93 : 2015. gada 23. janvāris, 11:45:32 »
Man nav apvainojoši, ja notur par REiropieti, ja par krievieti, tad gan laboju un skaidroju, bet tas ir gadījies tikai ASV, kur turklāt ir iespēja EN paskaidrot.

Laikam izskaots pēc francūzietes, jo gana daudzkārt clv parīzē tekošā franču valodā visu ko jautāja.... Bet nu tur uzreiz skaidrs, ka ne vietējā, bet paskaidrot arī neko nevarēju tieši tāpēc, ka franču valodu neprotu.

Bet jā, ja notur par parīzieti, to var uzskatīt par komplimentu, ja par krievieti, tad par antikomplimentu ... par latvieti vēl neviens nav noturējis, ir vnk jauājuši no kurienes.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #94 : 2015. gada 23. janvāris, 12:20:21 »
Es vienmēr skaidroju. Ir izstrādāts īsais variants: Baltic sea, nearby Sweden. 90 % tad saprot. Ja ir interese, varu arī ilgi stāstīt. Man liekas, tas ir labs veids kā informēt cilvēkus- draudzīgā atmosfērā, ar konkrētiem piemēriem, tad labi paliek atmiņā :) Man pašai arī patīk cilvēkus izprašņāt par dzimteni- vienmēr kaut ko interesantu var uzzināt.

Mani Azerbaidžānā bieži ir noturējuši par čečenieti :rofl:

Atslēdzies tex

« Atbilde #95 : 2015. gada 23. janvāris, 12:40:39 »
ās apjuku un pēc tam
Mani Azerbaidžānā bieži ir noturējuši par čečenieti :rofl:
Tie tur savā starpā nekaro? vai tieši otrādi?

Lūk, kad ASV dienvidgala lielveikalā ar mani vispirms sāka runāt spāniski (un seriālos nav ne tuvu attēlota patiesā spāniski runājošo daļa - tā ir kā otra valsts valoda, pieņemu, ka tur varētu dzīvot zinot tikai spāņu) un tikai, kad es pāreju uz angļu, tad angļu... arī to drīzāk kā antikomplimentu uztvēru. TIK tumša jau nu neizskatos :P

Atslēdzies tex

« Atbilde #96 : 2015. gada 23. janvāris, 12:41:56 »
un jā, neko neskaidroju, noskaidroju par preci un cenu, ko vēlējos, iepirkos un aizgāju...
noturēja par meksikāņu imigranti :D WTF :@

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #97 : 2015. gada 23. janvāris, 12:49:14 »
Azerbaidžānā čečenus ciena. Nu, saprotams, par ko :) Jo viņu Alijevs ar krieviem amizējās, bet ir tautas radikālā daļa, kura nevar piedot to, ka Karabahas konflikta Krievija nostājās Armēnijas pusē. Principā, būt par čečenieti tur ir ērti, jo neviens neuzdrošinās tad uzmākties :)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #98 : 2015. gada 23. janvāris, 12:56:25 »

Laikam izskaots pēc francūzietes, jo gana daudzkārt clv parīzē tekošā franču valodā visu ko jautāja.... Bet nu tur uzreiz skaidrs, ka ne vietējā, bet paskaidrot arī neko nevarēju tieši tāpēc, ka franču valodu neprotu.

ienāca prātā :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #99 : 2015. gada 23. janvāris, 13:08:57 »

ienāca prātā :D
precīzi, man franču valodas zināšanas apmēram kā bīnam. Pie merci jau būtu jāpiedomā :D Tieši tāpēc i mēģināt kko skaidrot pilnīgs bezcers ...

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #100 : 2015. gada 23. janvāris, 13:22:39 »
precīzi, man franču valodas zināšanas apmēram kā bīnam. Pie merci jau būtu jāpiedomā :D Tieši tāpēc i mēģināt kko skaidrot pilnīgs bezcers ...

:)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #101 : 2015. gada 23. janvāris, 13:50:41 »
Mana radiniece mācās Francijā un saka to pašu, ko iepriekš Daddy - ka citu valstu studenti zina Rīgu, bet ne Latviju. Daudziem esot stereotipi par dzīvi Austrumeiropā un cilvēkiem no turienes, un tad meitene teikusi, lai paskatās uz viņu un padomā, vai tas, ko redz, atbilst tam, ko cilvēks ir iedomājies. Vienmēr ir izdevies negatīvo viedokli mainīt uz pozitīvo. :)

Un vēl viens stāsts. Kaut kad pasen lidoju vienā lidmašīnā ar Ziemeļīrijas junioru futbola izlasi. Lidojuma laikā jaunieši spēlēja planšetē spēli ar karogu atpazīšanu. Latvijas karogs visos gadījumos tika atpazīts nekļūdīgi. Droši vien ir spēlējuši ar Latvijas jauniešiem. :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #102 : 2015. gada 23. janvāris, 14:02:30 »
Pag.vasarā sanāca pavazāties pa Eiropu tautastērpā. Bija prieks un lepnums prezentēt Latviju. Cilvēki, gan ārzemnieki, gan latvieši, nāca klāt, jautāja, runājās.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #103 : 2015. gada 23. janvāris, 14:14:58 »
Kaimiņiene stāstīja, ka būdama precēta svieva ārzemeš tomēr likusi vaiņagu, ne aubi. Un prezentējusi kā nevis jaunu meitu simbolu, bet to, ka latviešu sievietes ar lepnumu nēsājušas kroņus. Visi bijuši sajūsmā. Un es pilnībā atbalstu šādu atkāpi no "noteikumiem", lai labāk reprezentētos.

Atslēdzies tex

« Atbilde #104 : 2015. gada 23. janvāris, 17:59:38 »
atkāpe no tēmas par staigāšanu pa eiropas pilsētām tautastērpā: kā jūs menedžejāt apavus? tiešām vilnas zeķes & pastalas? pa asfaltu, stilkiem, atkritumiem, sabtransu? Vai tomēr kurpes tur arī var piemeklēt?