Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78366 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Rail Baltica
« Atbilde #195 : 2015. gada 04. marts, 10:09:01 »
Spārk, pēc kādiem principiem tu ieteiktu sadalīt mazākās vienībās?
Pa trases kilometriem, lai nesanāk 500 ļaužu vienā apspriešanā, kur katrs grib plaši pastāstīt par saviem Indrānu ošiem un rezultātā informācijas ir nulle štrunts.

Atslēdzies alex

« Atbilde #196 : 2015. gada 04. marts, 10:16:50 »
Pa trases kilometriem, lai nesanāk 500 ļaužu vienā apspriešanā, kur katrs grib plaši pastāstīt par saviem Indrānu ošiem un rezultātā informācijas ir nulle štrunts.

Varbūt. Man gan šķiet, ka tik un tā blīvi apdzīvotās vietās, kā piemēram Salacgrīvā, tāpat sanāktu 500 cilvēku uz vienu km. No resursu izmantošanas viedokļa ir neracionāli 7as reizes stāstīt vienu un to pašu katru reizi 10 cilvēkiem. Saprātīgāk ir vienreiz izstāstīt uzreiz 70 cilvēkiem. Kaut vai diskusijas pēc tam ievelkas līdz vēlam vakaram.
Absolūti "stervozi" auksti spriežot- nevienam diez ko neinteresē stāsti par "dzimtas ošiem". Pasākuma mērķis ir cits, nevis atmiņu stāstu apkopošana.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #197 : 2015. gada 04. marts, 10:26:54 »
Mani interesē, vai RB projektētāji un inženieri (jautājums droši vien pie Antuanetes un co) , tagad zinot par Radonu, būtu ar mieru sūtīt to trasi pa B variantu šajā posmā?
IMO, kopējais trases garums biku īsāks sanāku... vajadzētu būt drusku lētākam, ja ap radonu nav kkādas ūberās ekstras jābūvē... Kā tur īsti ir?
Visās vietās, kur ir divas trases alternatīvas, tām tiek vērtēti plusi un mīnusi - tam pēc būtības ir domāts IVN process. Kā tiks veidota izvērtējuma "svaru" sistēma gan nezinu, bet jebkurā gadījumā atrisināmas ir ļoti daudzas inženiertehniskas problēmas, tai skaitā saistībā ar Radonu - jautājums tikai, cik tas izmaksā.

Par apspriešanas procesu - nekad un nevienā IVN, teritorijas plānošanas vai līdzīgā ļoti apjomīgā procesā nenotiek individuālas sarunas ar zemes īpašniekiem. Šai gadījumā, ņemot vērā īpašnieku skaitu, Grupas 93 darbinieki piemeta, ka sarunām vien būtu vajadzīgi 2 gadi. Ar garantiju tad sāktos īdēšana, ka pārāk ilgi :) IVN process ir saistīts gan ar plānošanas un projektēšanas gaitu, gan ES fondu līdzekļu piesaisti, līdz ar to ir ierobežots laiks, kurā veicama IVN procedūra. To uzsākot ātrāk, būtu mazāk informācijas par trases risinājumiem.

Cik esmu dzirdējusi, tad sanāksmēs netiek pietiekami uzvērts, ka šī ir IVN SĀKOTNĒJĀ apspriešana, respektīvi, būs arī apspriešanas sanāksmes vasarā-rudenī, kad būs gatava IVN pirmā redakcija ar detalizētāku izvērtējumu un tehniskajiem risinājumiem. (trešo reizi IVN shēmu nelikšu, paskatieties vecākos komentārus) Attiecīgi "Indrānu ošus" vērtēs iesaistīti dabas, kultūrvēstures, sociālekonomikas, plānošanas u.c. eksperti.

Atslēdzies nure

« Atbilde #198 : 2015. gada 04. marts, 11:41:00 »
Antuanete! Tikai gribēju Tev pateikt paldies. Manuprāt Tu dari lielu darbu šeit paskaidrojot un skaidrojot situāciju un neesot vieglā pozīcijā.
Man liekas, ka ir skaisti, dzelzceļš uz eiropu, es gan varētu arī braukt no Salaspils. Saprotu, ka šim vilcienam nepieciešamas taisnas līnijas?
Citādi nevaru iedomāties kāpēc šādi tiek plānots. Jā par Āgenskalnu, tur gan ir mazāka brēkšana, bet kāpēc nevar tuneli (ja par to iet runa) plānot zem esošā sliežu ceļa, tur tak īsāk sanāktu un Āgenskalns neskarts. Ja jau blakus sliedēm vietas nav.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #199 : 2015. gada 04. marts, 11:51:06 »
Antuanete! Tikai gribēju Tev pateikt paldies. Manuprāt Tu dari lielu darbu šeit paskaidrojot un skaidrojot situāciju un neesot vieglā pozīcijā.
Man liekas, ka ir skaisti, dzelzceļš uz eiropu, es gan varētu arī braukt no Salaspils. Saprotu, ka šim vilcienam nepieciešamas taisnas līnijas?
Citādi nevaru iedomāties kāpēc šādi tiek plānots. Jā par Āgenskalnu, tur gan ir mazāka brēkšana, bet kāpēc nevar tuneli (ja par to iet runa) plānot zem esošā sliežu ceļa, tur tak īsāk sanāktu un Āgenskalns neskarts. Ja jau blakus sliedēm vietas nav.
Paldies, cenšos :) Un paldies tiem, kas uzdod konstruktīvus jautājumus un arī lasa atbildes :D
Līnijai ir tehniski ierobežojumi, cik viņa var līkumot, tāpēc iespēju robežās mēģina plānot taisnu - bet konkrētu objektu apiešanai var arī kaut ko palīkumot.
Par Āgenskalna tuneli - ieskaties kartē, tunelis ir gan krietni taisnāks par esošo dzelzceļa līniju https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zeVlnsSAr7yM.kqksZEjJ1WNM
Tieši tāpēc tas tiek apsvērts, jo jebkurā gadījumā ir jārokas apakšā vai jāliek sliedes "otrajā stāvā" (esošā līnija ir par šauru vēl divām sliedēm), un jo īsākā posmā šādi darbi jāveic, jo mazākas izmaksas.

Atslēdzies nure

« Atbilde #200 : 2015. gada 04. marts, 13:07:19 »
Tev taisnība, sanāk īsāk :) Bet tīri tā, eh Āgenskalns mīļš man... Esmu dzīvojusi daudzās lielpilsētās un Ņujorkas variants man nepatiktu, kad vilcieni/metro iet sekli... Ja variants būtu kā Pēterburgā, tad nekas. Kā sanāk, ja Āgenskalnā būtu paredzēts dzelzceļš zem mājām, tad raktos apakšā vai jauktu nost? Un kas to darītu... Jo katru dienu braucot ar tramvaju uz Juglu redzu ka pat tik vienkāršas sliedes un sapildītie bloki iz šķībi greizi un nepareizi, nav ticības, ka mūsu celtnieki spēs izdarīt labi.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #201 : 2015. gada 04. marts, 13:17:36 »
Par tehniskiem risinājumiem tiešām nemācēšu teikt. Diez vai runa ir par nojaukšanu, tad taču taisītu virszemes līniju - tuneļa jēga ir izrakties pa apakšu, virspusi neaiztiekot :)
Ja interesē, kreisajam krastam apspriešana ir parīt

[/size]Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā Lielā zālē, Eduarda Smiļģa ielā 46, Rīgā 2015. gada 6. martā plkst. 17:00,[size=0.813em][/color]

Atslēdzies nure

« Atbilde #202 : 2015. gada 04. marts, 13:35:19 »
Hmm, tuneļa jēga ir neaizņemt virszemes platību, tas kas notiek celšanas laikā manuprāt ne vienmēr cēlējiem ir svarīgi :(

Atslēdzies nure

« Atbilde #203 : 2015. gada 04. marts, 13:48:12 »
Un ja man jautātu es tomēr būtu par variantu, kur kravas lidmašīnām tiek veidots lidlauks kas nav Rīgas lidosta un līkums uz lidostu netiek veidots vispār. Rīgas lidostai ir zināma kapacitāte, kura bez papildus skreceļiem jau principā ir sasniegta. Ne jau velti viņi mēģina izbūvēt papildus skrejceļus. Es teiktu ka variants, tramvajs uz lidostu + lidosta kravas lidmašīnām pie Salaspils, varētu būt labāks risinājums. (nezinu gan cik naudas izteiksmē)

Atslēdzies alex

« Atbilde #204 : 2015. gada 04. marts, 14:12:11 »
Es teiktu ka variants, tramvajs uz lidostu + lidosta kravas lidmašīnām pie Salaspils, varētu būt labāks risinājums. (nezinu gan cik naudas izteiksmē)

Iedomājos, ka pagarina 4. tramvaja līniju un, ņemot vērā patreizējo tramvaja pārvietošanās ātrumu, ceļš no centra uz lidostu aizņems vismaz 45 minūtes. Brrr!
Tad jau labāk dz-ceļa atzars uz lidostu un lai vadā tās kravas ar parasto vilcienu uz Salaspili un cilvēkus uz centru. Diezi vai ir ekonomiski pamatoti celt pie mums speciālu kravas lidostu. Neesam mēs vairs nekāda dižā tranzītvalsts.

Ja jau mums ir tik grūti pat vienu dzelzceļa strīpiņu ievilkt, tad kur mēs atradīsim vietu jaunai lidostai, kas ar visām drošības zonām aizņems pus pagastu?  :sarcasm:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #205 : 2015. gada 04. marts, 14:14:33 »
Noklausījos Mans vērtējums - mārupiete pret satiksmes ekspertu 1:0
Ja viņam ir tik ļoti taisnība, vajadzēja simtreiz labāk sagatavoties raidījumam.

Atslēdzies alex

« Atbilde #206 : 2015. gada 04. marts, 15:48:04 »
Es ar noklausījos.

Pieļauju, ka eksperts ir kompetents transporta jomā un par to viņš arī labi atbildēja, bet kundzei bija daudz jautājumu par valsts pārvaldi un projekta iekšējo organizāciju, kas, visticamāk, nav šī cilvēka kompetencē.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #207 : 2015. gada 04. marts, 15:52:57 »
visticamāk, nav šī cilvēka kompetencē.
Kā tas nākas, ka tik būtiskam projektam ir tik reti sūū komunikācija ar iedzīvotājiem? Būtu gājis cits/vēl viens speciālists, kas VAR atbildēt - domā, raidījumā nebūtu ielaiduši?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #208 : 2015. gada 04. marts, 16:10:46 »
Būvējot metro, taču nejauc mājas nost.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #209 : 2015. gada 04. marts, 16:20:51 »
Visi atcerās vienas mazpilsētas lidostas epopeju, ko noraka vietējie? Mēs esam varena noracēju tauta :)