Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78789 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Rail Baltica
« Atbilde #315 : 2017. gada 28. janvāris, 23:37:11 »
Nu, jā bet es tai procesā neesmu iesaistīts un patiesībā no sliežu ceļiem patiesi neko nesaprotu, tā kā pieskatu vien to, kas publiski ir pieejams, lai zaglīgajiem latviešiem zagt būtu grūtāk. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #316 : 2017. gada 29. janvāris, 09:06:46 »
Nu, jā bet es tai procesā neesmu iesaistīts un patiesībā no sliežu ceļiem patiesi neko nesaprotu, tā kā pieskatu vien to, kas publiski ir pieejams, lai zaglīgajiem latviešiem zagt būtu grūtāk. :)

Paranoja

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #317 : 2017. gada 29. janvāris, 09:56:19 »

Paranoja

Ir vēsturiski precedenti gan juridiskām kļūdām organizējot("Tilts Communication" no Lattelekoma privatizācijas), tādā veidā garantējot līdzekļu izsaimniekošanu- izzagšanu, gan pašā dzelzceļa būvniecībā (kaut vai zolitūdes maximu pieminot). Bet ieguldījuma mērķis viennozīmīgi ir tā vērts lai mēģinātu, un tas viennozīmīgi spodrinātu šo diezgan debilo politiskās vadības laika tēlu, kopā LNB, Dienvidu tiltu un tagad "Rail baltica".

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #318 : 2017. gada 29. janvāris, 10:26:16 »
Ir vēsturiski precedenti gan juridiskām kļūdām organizējot("Tilts Communication" no Lattelekoma privatizācijas), tādā veidā garantējot līdzekļu izsaimniekošanu- izzagšanu, gan pašā dzelzceļa būvniecībā (kaut vai zolitūdes maximu pieminot). Bet ieguldījuma mērķis viennozīmīgi ir tā vērts lai mēģinātu, un tas viennozīmīgi spodrinātu šo diezgan debilo politiskās vadības laika tēlu, kopā LNB, Dienvidu tiltu un tagad "Rail baltica".

ar Tavām dotībām politikā jāiet, lai citi Tevi arī var palamāt

Atslēdzies daddy

« Atbilde #319 : 2017. gada 30. janvāris, 09:46:53 »
Es agrāk teicu un joprojām saku, ka tas projekts ir fikcija!!
Tā patiesais mērķis ir "apgūt" (lasi - iztērēt) ES naudu un pēc tam kaut ūdensplūdi. Nav te tā tādu ne kravas, ne pasažieru plūsmu maršrutā EE-LV-LT-PL. Uzturēšana būs drausmīgi dārga un viss tas projekts neatmaksāsies. Ko ta likvidēja parasto dzelzceļu uz Tallinu, Ērgļiem?? vnk nebija kas brauc, ko vest, bet sliedes ta jāuztur!!

Punktu visam pielika fakts, ka Somijā, izrādās, ir savs unikāls sliežu platums 1524mm, kas nozīmē, ka iespējamā Helsinku pieslēgšana, lai palielinātu kravu plūsmu arī ir tikai pasaciņa, nezināmais "papildus" labums mārketingā, lai piespiestu "pircēju" (mūs!) padoties! Katra pārkraušana vai vagonu asu maiņa maksā naudu un prasa laiku!!

Varbūt lietuviešiem izdosies šo neprātu nobremzēt.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #320 : 2017. gada 30. janvāris, 09:56:30 »
Kaut kur tepat ir vecā tēma par RB. Toreiz sekoju visam līdzi, jo īpašums bija zonējumā.
Ļoti pompozs un vāji pamatots projekts.
Piekrītu daddy par lietuviešiem. Tikai gribētos zināt - viņiem tur cits skatījums uz "Eiropas naudu", vai kā?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #321 : 2017. gada 30. janvāris, 10:16:31 »
Iespējams tur viss ir VĒL vienkāršāk - mērķis ir nemaz nelaist LV un EE uz Poliju-eiropu!
Savulaik tak viņi demontēja sliedes no Mažeiķiem uz Latviju, tādējādie ierobežojot Krievijas kravu plūsmu uz LV ostām! 

Atslēdzies tex

« Atbilde #322 : 2017. gada 30. janvāris, 16:53:20 »
No vienas puses: vilcieni- tas nebūtu slikti. Ja vēl brauciena cena būtu adekvāta LV clv pirktspējai. Kgan neticu, ka uz un no, piemēram, DE vai NL varēs tik par kādiem 40 EUR, ko šobrīd piedāvā lētās aviokompānijas.

No otras - ies gar īpašumu, bet pietiekamā attālumā, lai troksnis un smakas būtu, bet kompensācijas nebūtu.

Tomēr ar visu bļaustīšanos tika panākts tas, ak sazarojums būs citur un neieskaus īpašumu no 2 pusēm dažsimt m attālumā. ŠObrīd tā ir jauka, klusa vieta nepilnas h braucienā no Rīgas - t.i. laba vieta mājai.
Tajos ceļa posmos "ietaisīt" tuneļus man nešķiet ticama perspektīva - nevarētu ne no 1 puses vairs piebraukt. Nē, nu vrb pat uztaisītu tos tuneļus, tik jārēķinās ka liela daļa Olaines, Ķekavas  un Baldones novadu ir (bijuši) purvi... tuneļi viņiem! Deru, ka pus gadu šie būtu ūdenī.

A, kur, LV, kkur būvējot nav "aizmazgāta" vai pazudusi $? Tāpēc nekad neko vairs nebūvēt?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #323 : 2017. gada 30. janvāris, 16:57:54 »
A, kur, LV, kkur būvējot nav "aizmazgāta" vai pazudusi $? Tāpēc nekad neko vairs nebūvēt?

vismaz būvei ir jābūt tādai, kuru var normāli lietot, kas dod kaut ko infrastruktūrai (dienvidu tilts piemēram!), nevis uzbūvē, atmazgā un pēc tam baudiet vai jauciet nost, saimnieka darīšana...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #324 : 2017. gada 30. janvāris, 17:41:39 »
Es par šādām nozākāšanas akcijām vareni izbrīnījos kad būvēja LNB. Latvijā ir cilvēku šķira, kas tik ļoti uztraucas par personīgo labumu, ka "sabiedriskais labums" viņiem ir tik "neloģisks", ka es es pat nespēju izskaidrot, kā cilvēki var nekaunēties no savas aprobežotības. :) Kā sabiedrisks objekts - dzelzceļš var Latvijai traucēt? Vai lētās aviosabiedrības kāds atcels? Vai Rail baltic draud ar gaisa satiksmes terorismu? Un ja visa Eiropā terorisma dēl slēgs gaisa satiksmi kā tantuki tiks uz Berlīni pēc klosītēm? Uzcels to dzelzceļu kaut ko noteikti izsaimniekojot, bet tiem kas paliks būs jādzīvo ar dzelzceļu uz Eiropu, kas kops 1940 gada nav bijis iespējams :) Savādāk, Latvijā ir tikai dzelzceļš uz Noriļsku, kur visus čīkstētājus gaida ar atplēstām rokām.   :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #325 : 2017. gada 30. janvāris, 18:39:56 »
Latvijā ir cilvēku šķira, kas tik ļoti uztraucas par personīgo labumu, ka "sabiedriskais labums" viņiem ir tik "neloģisks", ka es es pat nespēju izskaidrot, kā cilvēki var nekaunēties no savas aprobežotības. :)
A vot pat nekaunos. Sabiedriskais labums visai apšaubāms un iluzors (daddy jau uzrakstīja), bet mans personīgais "labums" taustāms - tas dzelzceļš iet ļoti tuvu diviem man nozīmīgiem īpašumiem. Ne tik tuvu, lai kādu kompensāciju maksātu, bet pietiekami tuvu, lai iznīcinātu visu apkārtni un līdz ar to pārvilktu svītru pāri jebkādai tur eksistējošai saimniecībai un biznesam. Var palikt dzīvot plikā mājā, iespiestā starp dzelzceļu un šoseju... Tā kā - piedod, bet pie kreisās pakaļkājas man tavs "sabiedriskais labums", ja tas izposta manu dzīvi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #326 : 2017. gada 30. janvāris, 18:49:26 »
Es par šādām nozākāšanas akcijām vareni izbrīnījos kad būvēja LNB. Latvijā ir cilvēku šķira, kas tik ļoti uztraucas par personīgo labumu, ka "sabiedriskais labums" viņiem ir tik "neloģisks", ka es es pat nespēju izskaidrot, kā cilvēki var nekaunēties no savas aprobežotības. :)
Aprobežotība ir visur. Ja šādi skatās.
OK, ir bibliotēka. Izskatās pēc sekstes, bet tas būtu mazākais. Tauta var iet un par brīvu lasīt (darba laikā un pēris h pēc, tātad atmetam vairumu darbaļaužu), lietot internetu utt. Aha, par brīvu... tikai auto tur par to brīvu nav, kur nolikt un par maksu arī neko daudz stāvvietu, kas būtu pieejamas darba laikā, tur nav :D D***ā darbs un materiāls... Baigi jau nu tauta no visas LV brauks, ja pat auto tur kkur blakus normāli nevar atstāt.
Es jau neteikšu, ka jēdzīgāka vieta būtu kkur pie A5 apvedceļa, kurp norīkotu arī kādu autobusa maršrutu...

Par to, ka varētu digitalizēt grāmatas, kam ir 70+ gadi un autortiesības beigušās, lai clv varētu nekur nebraukt, vsp lieki runāt? PSRS autoriem tiesību, aj nemaldos, nemaz i nebija (māksla pieder tautai?), tātad pat ne tik vecas

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #327 : 2017. gada 30. janvāris, 19:34:20 »
Zināmā mērā TPLV varētu piekrist ...
Par "kapu tramvaju" stāsts varētu būt tāds pats. Kā piemērs - Rubika laikā arī Senču ielas posmu "uz cilvēku kauliem" uzbūvēja. Jā, burkšķēja toreiz virtuvēs, kā nu tā varot? Šodien neviens ij neaizdomājas, - bauda ērto satiksmi tā vietā, la šaurieliņās nonstopā korķos sēdētu. Ar attīstību tā ir ... kkas ir jāziedo, un Rīgā - it īpaši.
Cits jautājums, kā tas viss tiks realizēts? Un te, iespējams, ir suns pavisam citur aprakts ...
Vai nav tā, ka viena daļa no otkatiem tomēr tiek ņemta, lai būtu partijas nākamo priekšvēlēšanu kampaņu no kā finansēt? Var jau mūžam cīnīties ar tām vējdzirnavām, bet varbūt tomēr ...
a) nebalsot par skaļākajiem/biežāk redzētākajiem/smukāk saķēmmētajiem, bet patrenēt atmiņu un atcerēties, ko cmukais deputātu kandidāts pirms gadiem diviem darīja/runāja, palasīt tomēr tās partiju programmmas?
vai arī
b) tomēr izdomāt partijām kādu finansēšanas modeli, lai nebūtu jāzog tik daudz?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #328 : 2017. gada 30. janvāris, 19:37:23 »
Kvadra, bet ja Tev tomēr atnāktu onka no Satiksmes ministrijas un piedāvātu visu pilnīgi līdzvērtīgu, bet - citur (zigfrids - sapņotājs, ne?), taču piekristu? Pie tam - mēģinot sarunāt, nevis šantažējot vai mēģinot piekrāpt.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #329 : 2017. gada 30. janvāris, 19:38:51 »
ko var ņerkstēt - kā realizēs, kā realizēs.. Labāk lai realizē ar visiem otkatiem (kas lielakoties ir paranoisko cilvēciņu galviņās), nevis norok projektu dēļ duraciņiem, kam liekas, ka ikkatrs viņus grib apzagt.