Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78762 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Rail Baltica
« Atbilde #330 : 2017. gada 30. janvāris, 20:14:30 »
Kvadra, bet ja Tev tomēr atnāktu onka no Satiksmes ministrijas un piedāvātu visu pilnīgi līdzvērtīgu, bet - citur (zigfrids - sapņotājs, ne?), taču piekristu? Pie tam - mēģinot sarunāt, nevis šantažējot vai mēģinot piekrāpt.
Liecies nu mierā. Pat ja (nu pasapņosim  ;) ...) kādam kaut kur interesētu kvadras problēmas, tad brīvu līdzvērtīgu (ar ērtu satiksmi, ūdeņu tuvumā un ar plašu skaistu apvidu apkārt) zemesgabalu Rīgas pievārtē gluži vienkārši nav.  A Mazpisānos, paldies, nederēs. Tāpat kā dzīvoklis pilsētā arī ne.
 Par to, cik izmaksātu teorētiski pārcelšanās un uzbūvēšanās citā vietā, vispār nerunājot. Tu taču nedomā, ka kaut kāda kompensācija kaut ko varētu nosegt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #331 : 2017. gada 30. janvāris, 20:17:39 »
Kvadra, vai tas nozīmē, ka Tu no šīs valsts kaut cik godīgu attieksmi pret sevi principā nesagaidi šādās situācijās?
Un ja nu precīzi kādā mārupē vai langstiņos pirms diviem gadiem bezbērnu penzionārs ir beidzis savas šīszemes gaitas un precīzi tādu pašu vietu un māju atstājis kā bezmantinieku ... Latvijas valstij?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #332 : 2017. gada 30. janvāris, 20:33:01 »
Da beidz fantazēt, Zigfrīd.
1) jā, es godīgu attieksmi negaidu principā - visa mana līdzšinējā pieredze liek tā uzskatīt;
2) māja uz 1200m2 kaut kādā ciematā NAV līdzvērtīga mājai ar saimniecības ēkām ūdens un mežu tuvumā ar lielām zemes platībām apkārt.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #333 : 2017. gada 30. janvāris, 20:33:58 »
Kvadra, vai tas nozīmē, ka Tu no šīs valsts kaut cik godīgu attieksmi pret sevi principā nesagaidi šādās situācijās?
Un ja nu precīzi kādā mārupē vai langstiņos pirms diviem gadiem bezbērnu penzionārs ir beidzis savas šīszemes gaitas un precīzi tādu pašu vietu un māju atstājis kā bezmantinieku ... Latvijas valstij?

Vajag kādu līdz asarām smejošu smailiju.

:banhead:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #334 : 2017. gada 31. janvāris, 08:37:39 »
Es par šādām nozākāšanas akcijām vareni izbrīnījos kad būvēja LNB. Latvijā ir cilvēku šķira, kas tik ļoti uztraucas par personīgo labumu, ka "sabiedriskais labums" viņiem ir tik "neloģisks", ka es es pat nespēju izskaidrot, kā cilvēki var nekaunēties no savas aprobežotības. :) Kā sabiedrisks objekts - dzelzceļš var Latvijai traucēt? Vai lētās aviosabiedrības kāds atcels? Vai Rail baltic draud ar gaisa satiksmes terorismu? Un ja visa Eiropā terorisma dēl slēgs gaisa satiksmi kā tantuki tiks uz Berlīni pēc klosītēm? Uzcels to dzelzceļu kaut ko noteikti izsaimniekojot, bet tiem kas paliks būs jādzīvo ar dzelzceļu uz Eiropu, kas kops 1940 gada nav bijis iespējams :) Savādāk, Latvijā ir tikai dzelzceļš uz Noriļsku, kur visus čīkstētājus gaida ar atplēstām rokām.   :)
Tevi laikam  sajūsmina arī Latvijas simtgadei paredzētā 60 ļimonu tērēšana - būs tak smuki, vai ne? Štrunc, ka pēc tam paliks dārgāks A, B, C....utt.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #335 : 2017. gada 31. janvāris, 09:14:02 »
Nu, re, cik skumji.
Broms arī, cik saprotu, netic tam, ka LV kādam ko varētu kompensēt līdzvērtīgi (godīgi). Problēma, uz sejas, biedri, tā sakot. Ja pat pašu pilsoņi vairs necer ...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #336 : 2017. gada 31. janvāris, 09:28:21 »
Ā, sapratu beidzot - visa problēma ir iekš tamā, ka pilsoņi nav lētticīgi idioti?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #337 : 2017. gada 31. janvāris, 09:36:01 »
Nē, problēma ir tamā, ka pilsoņi pret sevi savādāku attieksmi kā pret lētticīgiem idiņiem vairs y nesagaida.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #338 : 2017. gada 31. janvāris, 09:58:03 »
Nu, re, cik skumji.
Broms arī, cik saprotu, netic tam, ka LV kādam ko varētu kompensēt līdzvērtīgi (godīgi). Problēma, uz sejas, biedri, tā sakot. Ja pat pašu pilsoņi vairs necer ...

godīgi, līdzvērtīgi bus tad, ja abas puses jutīsies zaudētājas. Ja tikai viena puse ir apmierināta (persona vai valsts) tad otra puse ir pamatīgi uzmesta.  :talking:

RB sakarā es neuztraucos par naudas tēriņu un atkatiem. Tā naudiņa jau tepat grozīsies un visiem mazīiiiiiitiņš labumīņš tiks.

Es uztraucos, ka tas projekts praktiski nebūs lietojams, neatmaksāsies, sačakarēs vidi. Mums jau apmaksās tikai būvi, uzturēšanu, ekspluatāciju nē!!
Apmēram tā kā Ērgļu dzelzceļš...uzturēt par dārgu...  uzbūvēt ir viena cena, atjaunot vidi "tā kā bija" Nx dārgāk, ja vispār iespējams.

Vai arī zilonis - foršs dzīvnieks, runā, ka gudrs, smagumus nēsā! Un jums kāds viņu dāvina - ņemsiet? vai tomēr 1x gadā aiziesiet uz zoo viņu apmīļot un mājās turēsiet kaķi, jo ziloni nespēsiet uzturēt/nodarbināt??!

Atslēdzies tex

« Atbilde #339 : 2017. gada 31. janvāris, 11:20:40 »
Nē, problēma ir tamā, ka pilsoņi pret sevi savādāku attieksmi kā pret lētticīgiem idiņiem vairs y nesagaida.
Ā, sapratu beidzot - visa problēma ir iekš tamā, ka pilsoņi nav lētticīgi idioti?
Apburtais loks. Pilsoni valsts ir nx taaa apjājusi, ka tas netic. Nu, ko tur padarīsi? Agrākie valdītāji vainīgi. Vai valsts spēj atpirkt nx apjāto pilsoņu uzticēšanos? Un vai citiem būtu jāmaksā par kkāda agrāka vadoņa kļūdām vai ļaunprātībām? Arī tā kā nē, jo tas apjātu visus pārējos.
Lūk, ja vainīgais vadonis tiktu notiesāts un vismaz ielikts cietumā, ja ne uzsprausts uz mieta vai piesiets 2 koku galos kā agrākos, ne tik civilizētos laikos, tad vrb pilsoņa uzticēšanās būtu atpakaļ ar ļoooti nelielām izmaksām...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #340 : 2017. gada 31. janvāris, 12:53:41 »

Drīzāk, jau tā ir psiholoģiska problēma, ka pilsoņi neatzīst paši savu valsti. Varis Vētra aprakstot brīvības cīņas 1919 gada, aprakstīja situāciju, kad jaunās Latvijas (Ulmaņa) armijas vienībām Zemgales saimnieks lūdzās iet kaut kur citur karot, jo viņš redzi ir uzbūvējis jaunu klēti, kuru noteikti sašaus, ja Latvijas armija ar Bermontiešiem te pie Jelgavas karos. :) Tā kā šiem tumsoņām Latvijas valstij jau sen bija darīšana un pat ne 1940. un 1949. gads nevienu nav pārmācījis. :)   

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #341 : 2017. gada 31. janvāris, 13:52:05 »

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #342 : 2017. gada 31. janvāris, 23:37:50 »
Es ceru, ka nevienam nebija naivas cerības ka viņu viedoklis kādam Latvijā interesēs. Vai ka Rail Baltic būs gada izklaide, ko Jums uzsauks valdība. Bet ja nesāksies karš, mums būs dzelzceļš vismaz no Tallinas līdz Viļņai. Cauri visiem mazdārziņiem, utt :) Un varbūt, kam protams neviens netic, igauņi uztaisīs tuneli uz Helsinkiem, bet Lietuvieši pierunās poļus uztaisīt savu gabalu līdz Varšavai, bet mums īsteni ticīgajiem ir tiesības šādām pasākam neticēt, un katru vakaru lūgt dievu, ka ES nepastāvēs tik ilgi lai šo dzelzceļu pabeigtu vai lai mūs atbrīvotu Austrumu atbrīvotājs ar ātru maigu operāciju un sāktu būvēt savu ātrvilciena maršrutu. :)   

Atslēdzies tex

« Atbilde #343 : 2017. gada 31. janvāris, 23:55:18 »
Acīmredzot nianse par somu cita paltuma sliedēm propagandas upurus nav ķērusi...
Es tai niansei varu arī noticēt, jo metro viņiem pašu projektēts un būvēts... kāpeč lai arī sliedes citiem vilcieniem nebūtu pa savam...

Tad kā tur ir: somiem tās sliedes tā pāsa vai cita platuma? Kāda tad būtu jēga, ja izbruaktu no tuneļa un Helsinkos arī apstātos?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #344 : 2017. gada 01. februāris, 00:58:23 »
Nu Somijā sliedes ir mazliet šaurākas kā krievu, bet krietni platākās kā zviedru, jo viņi ir Somi. Hmzs, bet gan jau viņi ir vecmodīgi un somu sliežu platums ir viņu nacionālais lepnums? Ahh, negals, viņiem nāksies Rail baltic galam iespējams Tamperē uztaisīt kravas un pasažieru staciju un nav nekādu bēdu.

Citāts
Tentative plans have been made to build separate freight stations in Southern Finland (Riihimäki and Tampere have been suggested) which would make it possible to load trains outside Helsinki for transportation through the tunnel. Tampere and Helsinki Airport could also host passenger terminals for trains heading to Tallinn and onwards to Central Europe

Bet somi tak glābs latviešu zemniekus no postošā un skaļi šņācošā vilciena, viņi šim "projektam pieliks pie rīkles nazi". Un paglābs kapus no šī nezvēra, kas atrodas 50 km no "rail baltic" trases, lai aizgājēji varētu mierīgi gulēt? Viņi tak to darīs! ;)
p.s. somiem ir ātrvilciens uz Sanktpēterburgu, kas skrien ar ātrumu līdz pat 200km/h.

Citāts
Latvija Rail Baltica projekta īstenošanai 2015. gada pavasarī piesakās uz visu „Eiropas infrastruktūras savienošanas instruments” (EISI) Kohēzijas daļas aploksni – 240 milj. eiro, kas kopā ar Latvijas līdzfinansējuma daļu ir 294 milj. eiro.;