Autors Tēma: Zemesriekstu sviesta cepumi  (Lasīts 4174 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Zemesriekstu sviesta cepumi
« : 2015. gada 24. janvāris, 17:27:47 »
Atcerējos, ka ledusskapī jau ilgstoši skumst neizēsta zemesriekstu sviesta burciņa (kas tādu sausu un ķepeklīgu masu vispār var dabūt iekšā?) un sāku internetā meklētt cepumu receptes.

Atradu visvienkāršāko, kam vajag:
1 glāzi cukura
1 glāzi miltu
1 glāzi zemesriekstu sviesta
1/4 glāzes eļļu
1 olu
1/2 tējkarotes cepamā pulvera

Visu sajauc kopā. Sanāk eļļaina, bieza, marcipānam līdzīga masa. Taisa nelielas bumbiņas, liek atstatus vienu no otras uz plāts un ar dakšiņu piespiež.
Cep 175 grādu temperatūrā 10 - 12 minūtes, kamēr cepumi paliek viegli brūni.

Man tik daudz zemesriekstu sviesta nebija, lai sanāktu pilna glāze, tāpēc es proporcionāli samazināju arī pārējās sastāvdaļas. Olu gan liku veselu. Sanāca divas plātis ar trausliem, mutē kūstošiem cepumiem ar patīkamu riekstu garšu.

Atslēdzies Luīze

Re: Zemesriekstu sviesta cepumi
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. janvāris, 17:40:42 »
Gribēju no interneta iekopēt bildi, bet laikam formāts par lielu. :(

Varat pašas iegūglēt "zemesriekstu sviesta cepumi" un paskatīties attēlus. Attēlos uzskatāmi var redzēt, kā izskatās uz plāts novietotas bumbiņas un kā ar dakšiņu krusteniski uzspiežot, tiek veidoti cepumi.

Atslēdzies mary

« Atbilde #2 : 2015. gada 24. janvāris, 17:45:38 »
Paldies par ideju! Man arī jau kādu laiku šāda burciņa aizķērusies,tagad zināšu,ko ar viņu darīt. 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 24. janvāris, 18:02:57 »
Esmu sapratusi, ka cepumos var sacept ļoti daudz ko, kas aizķēries ledusskapī un nav apēsts tāpat.
Esmu cepusi cepumus no smirdīga franču siera, no ļoti negaršīga siera ar zilo pelējumu, pat aizmirsta majonēze ir sacepta cepumos. :)

Starp citu, ja kāda pati taisa smilšu mīklu, iesaku mīklai pielikt pāris ēdamkarotes visparastāko majonēzi. Mīkla pēc izcepšanas būs trausla un "smilšaina".

ēvele

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 24. janvāris, 18:46:53 »
Man tā garšo zemesriekstu sviests uz tostētas nbaltmaizes!!  :coffee: Cepumus neēdu un necepu, bet zemesr.sviests - ņamma!!! Toties Nutella negaršo. Sorī, ka ne par tēmu!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2015. gada 24. janvāris, 19:23:14 »
Paldies, Luiiz, par recepti! Beigaas veel sanjemshos un nopirkshu zemesriekstu sviestu, haha.

Gandriiz kaa Piafas recepte, tikai ar miltiem, cep.pulveri un ellju (nav par treknu tie cepumi?)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2015. gada 25. janvāris, 09:50:59 »
Paldies, Luiiz, par recepti! Beigaas veel sanjemshos un nopirkshu zemesriekstu sviestu, haha.

Gandriiz kaa Piafas recepte, tikai ar miltiem, cep.pulveri un ellju (nav par treknu tie cepumi?)

Kalorijas izmērīt neprotu, bet gan jau ir padaudz, jo visas sastāvdaļas kalorijām bagātas. Toties neapēdīsi daudz cepumu. :)

Ēvele, izsakies droši, vietas pietiek visiem. :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #7 : 2015. gada 25. janvāris, 10:37:55 »
Man zemesriekstu sviests galīgi neasociējas ar saldumiem...Nutella- vēee :( Bet viens āfrikānis man iemācija burvīgu recepti dārzeņiem ar z-sviestu: apcep baklažānus, apcep tomātus, iepriekš novelkot ādiņas (viņš vilka ādiņas arī baklažāniem, bet es tā neķēpātos :) ), visam pieliek sāli, ēdamkaroti z-sviesta un dažus pilienus asās tobasco mērces. Ārprātīgi garšīgi!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2015. gada 25. janvāris, 10:51:52 »
Man zemesriekstu sviests galīgi neasociējas ar saldumiem...Nutella- vēee :( Bet viens āfrikānis man iemācija burvīgu recepti dārzeņiem ar z-sviestu: apcep baklažānus, apcep tomātus, iepriekš novelkot ādiņas (viņš vilka ādiņas arī baklažāniem, bet es tā neķēpātos :) ), visam pieliek sāli, ēdamkaroti z-sviesta un dažus pilienus asās tobasco mērces. Ārprātīgi garšīgi!

Tiešām labi izklausās. Gandrīz vai būs zemesriekstu sviests jāiepērk atkal. :)

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #9 : 2015. gada 25. janvāris, 20:52:26 »
a mēs paši sāļo zemesriekstu sviestu taisām (labi, taisijām, kad vēl gaļas mašīna darbojās), apm vienādās devās zemesrieksti un sviests (noteikti ne margarīns), biku sāls, biku pipari (melnie, malti). Ja nav slikums to visu uzputot, tad vispār izēšanās, ja ir, tad vnk super uzmaize

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 26. janvāris, 08:49:02 »
Atcerējos, ka ledusskapī jau ilgstoši skumst neizēsta zemesriekstu sviesta burciņa (kas tādu sausu un ķepeklīgu masu vispār var dabūt iekšā?) un sāku internetā meklētt cepumu receptes.

Atradu visvienkāršāko, kam vajag:
1 glāzi cukura
1 glāzi miltu
1 glāzi zemesriekstu sviesta
1/4 glāzes eļļu
1 olu
1/2 tējkarotes cepamā pulvera

Visu sajauc kopā. Sanāk eļļaina, bieza, marcipānam līdzīga masa. Taisa nelielas bumbiņas, liek atstatus vienu no otras uz plāts un ar dakšiņu piespiež.
Cep 175 grādu temperatūrā 10 - 12 minūtes, kamēr cepumi paliek viegli brūni.

Man tik daudz zemesriekstu sviesta nebija, lai sanāktu pilna glāze, tāpēc es proporcionāli samazināju arī pārējās sastāvdaļas. Olu gan liku veselu. Sanāca divas plātis ar trausliem, mutē kūstošiem cepumiem ar patīkamu riekstu garšu.

RESNIE cepumi   :(

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2015. gada 26. janvāris, 09:37:08 »
Ok, Betonu necienāsim!   :smile:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 26. janvāris, 09:52:32 »

ļoti labi, būs mazāk jāsvīst treniņā  :P

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 26. janvāris, 10:12:49 »

ļoti labi, būs mazāk jāsvīst treniņā  :P

Nopietni. Tev tiešām nekad roka nepastiepjas pēc kaut kā garšīga?

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2015. gada 26. janvāris, 10:23:20 »
man kaut kur bija recepte, ka ar zrsviestu iesmērē vistu cepšanai