Autors Tēma: Padoms derētu  (Lasīts 2788 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Padoms derētu
« : 2015. gada 24. janvāris, 23:02:55 »
Jābrauc februāra vidū uz Poliju, Poznaņu. Darba pasākums. Polijā biju pasen un tikai Varšavā. No tiem laikiem palika iespaids, ka poļi diez ko angliski nerunā un vispār nekādi nerunā, izņemot poliski. Kā ir tagad?
Mans plāns ir šāds: sagūglēt kaut kādu basic Polish un pārējo rādīt uz pirkstiem. Bet varbūt ir iespējams labāks plāns? Varbūt es vispār veltīgi uztraucos, un visi saprot un runā angliski?
Un vēl: kā tur labāk nokļūt? Ideja ir braukt ar autobusu līdz Varšavai un tur meklēt vietējo autobusu uz Poznaņu. Tas vismaz liekas lēti, lai gan tie nakts braucieni ar autobusu ir elle :(

Anete Goba

• Viesi
Re: Padoms derētu
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. janvāris, 23:09:58 »
Nu taksh polji arii krieviski vervelee, vismaz saprot.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2015. gada 24. janvāris, 23:12:28 »
Nav jau gan elle, viss atkarīgs no tā, kā sevi noskaņo :)

Man ap 15 naktsbraucieniem ik gadu un sanāk aizvien labāk ...

Par poļiem ... viņi 95% gadījumos runā poliski, ja Tev ir krievu valodas zināšanas, tad runā krieviski un mēģini savilkt līdzības, lai gan ... pekstiņu tur netrūkst ;)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #3 : 2015. gada 24. janvāris, 23:13:21 »
Kādreiz šiem bija baisie aizspriedumi krieviski runāt. Es jau tāpēc padomāju, ka valodas līdzīgas, jāiemācās pāris frāzes, tad varbūt būs laipni un papūlēsies saprast arī pārējo :)

Man ir tā figņa..."nemierīgo kāju sindroms" :( Ikdienā es viņu nejūtu, bet nakts braucieni, tas ir vāks.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 24. janvāris, 23:15:55 »
Sasveicinies poliski. Pasaki kaut ko angliski, ja nesaprot, pajautaa, vai saprot krieviski utt.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #5 : 2015. gada 24. janvāris, 23:18:41 »
Mēs Jūrmalā vienreiz ar vienu poli kopā futbolu skatījāmies. Viņš runāja poliski, es krieviski, bet pilnībā sapratāmies. Varbūt tāpēc es skatos uz to pasākumu ar optimismu :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 24. janvāris, 23:20:36 »
Nu bet, protams. Par poljiem es vismazaak satrauktos, ka nesapratiishos. Ja nu mani uz kaadu Vjetnamu aizsuutiitu, tad gan..

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2015. gada 24. janvāris, 23:28:00 »
oi. es kaareiz te. tik mazangliski runaajoshu zemi sen neesmu redzeejusi :) paprasa vai saprotam krieviski uzreiz, un ja saki - jaa, uzreiz saak vaaleet visu poliski :D bet saprast jau var patiesiibaa...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2015. gada 24. janvāris, 23:35:15 »
Arī nav bijušas problēmas - visu var saprast un sarunāt. Tiesa gan, vienmēr biju bariņā un savā starpā čalojām latviski. Varbūt tad nav tādas pretestības kā ar krieviem runājot - jo īpaši, tagad...
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2015. gada 25. janvāris, 02:06:30 »
Ja māki krieviski, nepazudīsi. Ir jau gana daudz līdzības tais slāvu valodās.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2015. gada 25. janvāris, 10:10:04 »
Varu pastāstīt savu pieredzi. Polijas viesnīcu recepcijās angliski prot visi. Reiz gāju prasīt gultasveļu, jo pietrūka viena komplekta. Jauns puisis recepcijā krieviski nesaprata neviena vārda. :( Vēlāk atnāca istabene ar dvieļiem, kurus es neprasīju, bet viņa ātri saprata, ko es gribu.

Senākos laikos braucot ar kolektīvu un autobusu, piestājām Polijā pie benzīntanka, gāju prasīt WC atslēgu. Un pārdevējs man prasa "skoļko vi osobi?", jo toreiz bija jāmaksā par katru wc gājēju. :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2015. gada 25. janvāris, 18:00:46 »
Paņem ap 150 - 300 lpp. Hennessy Tulkotājs un vispār nekādu problēmu. Vispār. Nevienas. Pat Ķīnā.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 26. janvāris, 08:55:50 »
Cik esmu novērojis, ja līdz Varšvai vēl kaut ko angliski var panākt, tad tālāk uz Vācijas pusi arī poļiem vienīgā svešvaloda paliek tikai vācu.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #13 : 2015. gada 26. janvāris, 09:31:47 »
Oi, ar vācu valodu es jau Frankfurtē pārmocījos...lai gan šoreiz kaut kā psiholoģiskā barjera bija mazāka. Es par sadzīvi neuztraucos...bet izstādē būs jārunā par nopietnām lietām, tur man pat angliski reizēm pietrūkst vārdu. Lai gan, no otras puses- pagājušajā gadā Frankfurtē bija vieni poļi, kas perfekti runāja angliski, es vēl sākumā noturēju par krieviem un pabrīnījos- kur tad pēkšņi tik advancēti :rofl: Man jau naivi liekas, ka varētu to valodu arī iemācīties; atceros, vēl bērnībā māsīcai mājās bija poļu ābece, un es brīnījos, ka tik daudz ko var saprast.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 26. janvāris, 09:38:21 »
Skolā lasījām poļu Bravo žurnālus. Pa lielam viss bija skaidrs :)