Autors Tēma: Vingrošana, masāža, osteopātija, fizioterapeits, manuālais ???  (Lasīts 4416 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Vingrošana, masāža, osteopātija, fizioterapeits, manuālais ???
« : 2015. gada 25. janvāris, 18:23:30 »
Tagad jautājums, kas no tā visa kombinējot:

• ja ir skolioze, lordoze, divu disku (jostasdaļā) protrūzija ...
  • dažkārt tirpst rokas, kas nozīmē, ka ir problēmas arī ar kakla daļu...
  • sēdošs darbs 11 ha vidēji 20 dienas mēnesī
  • sākušas pampt kājas
  • reizēm lēkā asinsspiediens
  • liekais svars komplektā, no kura jātiek vaļā
  • slinkums - apņemšanās ir, laika trūkuma un pārguruma rezultātā darbošanās efektivitāte uz kādiem 30 % - jāsaņemās...
saprotu, ka vecums nenāk viens, bet kaut ko tak jādara, zinu daudz pareizi protu darīt maz, brīva laika maz ...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies itta

Re: Vingrošana, masāža, osteopātija, fizioterapeits, manuālais ???
« Atbilde #1 : 2015. gada 25. janvāris, 18:30:05 »
Nenāktu par ļaunu arī speciālistu ieteikumi, jo šobrīd nesaprotu uz kuru pusi skriet, ko darīt...,

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 25. janvāris, 18:38:14 »
Man jau liekas - vingroshana - pilates, piemeeram, vai kaadaas aarstnieciibas grupaas ar fizioterapeitu priekshgalaa. Veel vari iziet manuaalo terapeitu, bet peec tam vingroshana tik un taa. Tas muuzha darbs.

Atslēdzies itta

« Atbilde #3 : 2015. gada 25. janvāris, 18:48:51 »
Jums nav vingrojumu programmas dažādām problēmāmmm aizķērušās... es saprotu, ka vajag individuāli, bet, kā jau parasti laiks laiks laiks...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 25. janvāris, 19:14:42 »
ar tādām lietām nejoko, sevišķi ja tik daudz vainu, un uz aizņemtību norakstīt. Nekādas vingrošanas pamācības nelīdzēs, tici man, ja nu vienīgi paši vienkāršākie sēdošiem cilvēkiem  Mēģini tomēr sākt ar ģimenes ārstu, jo ar lēkājošu asinspiedienu  nevajadzētu sākt vingrot
kājām  -ķeblītis

Atslēdzies itta

« Atbilde #5 : 2015. gada 25. janvāris, 19:25:26 »
ārstēšanās - nauda - darbs un uz riņķi...

Atslēdzies itta

« Atbilde #6 : 2015. gada 25. janvāris, 19:29:45 »
viss atduras pret vingrošanu, bet pie tiem fizio nesanāk nekādīgi tikt, jo viss nesapas pēc laikiem un ir tālu gan no dzīves gan darba vietām, jau paspēju izzvanīties visur, kā sacīt jāsaka viss ir priekš tiem, kas nestrādā un sēž uz slimības lapām, strādājošiem profilaksei bezcerīgs pasākums :(

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #7 : 2015. gada 25. janvāris, 19:48:52 »
Manuprāt, vispirms pie fizioterapeita (ar visiem medicīniskiem izrakstiem un diagnozēm). Tad vingrojumi fizioterapeita uzraudzībā, tad patstāvīgi vingrot. Ja nevar tikt uz sporta zālēm, tad vingrojumus var atrast youtube. Traucēt var vienīgi slinkums... :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2015. gada 25. janvāris, 19:51:05 »
Nečīksti, bet dari kaut ko ;)

Tu vari .... viss nav tik bezcerīgi. Vai nevari nedēļā vai divās nedēļās vienu stundu ziedot fizioterapijai? Pēc tam apgūto dari mājās.

Atslēdzies itta

« Atbilde #9 : 2015. gada 25. janvāris, 19:52:53 »
Es daru, bet ja kādam ir bijušas līdzīgas problēmas, tad ir vingrojumu kursi, tad labprāt uzklausītu, ko māku un ko esmu ielasījusi, visu laiku daru paralēli darbam pat, bet tas ir tikai tā, lai nenoliktos atkal...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 25. janvāris, 23:15:35 »
Labs fizioterapeits ieteiks arī sīkvingrojumus - ko var veikt 3-4 minūtes. Atspiešanos pret stenderi, pašļūkšanu gar stenderi ar muguru, plaukstu spiešanu utt... Kopā pa dienu starp darbiem - skat, turpat stunda sanāks! Tā ka tikai fizioterapeits iesākumam.
Liekais svars tiešām jākoriģē. Bet to ir jēga darīt, ja ārstē arī spiedienu.
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #11 : 2015. gada 26. janvāris, 07:32:51 »
lieeta tāda , ka pie vingrotāja , man domāt , ir jāiet ar sviem ct vai mr diskiem ,jo jāņem vērā bojātās vietas un pakāpes, kas der vienam , otram var kaitēt. es, kad savam neirologam plātījos,k ka daudz staigāju , man pateica, lai beidzot spīdzināt muguru , lai braucot ar riteni labāk...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #13 : 2015. gada 26. janvāris, 15:40:17 »
Obligāti vispirms pie speciālista, kurš pateiks, ko var darīt un ko nevar! Vingrojumi, kas der manām kaitēm, var pasliktināt citu cilvēku kaites, kā arī ĻOTI svarīgi ir, lai speciālists ierāda, kā pareizi izpildīt.
Uz vienu vizīti tak vari atrast laiku? Vai arī kādas 2x nedēļā, ja nepieciešama individuāla vingrošana?

Atslēdzies dille

« Atbilde #14 : 2015. gada 02. februāris, 10:20:37 »
Vakar izlasīju un nesapratu, vai Tu, autore, ceri, ka paliks labi tikai no tā, ka regulāri pačīkstēsi?
Par kādu vecumu vispār runa - gadi laikam knapi 40.
Tirpst rokas. Pēc tam tās nervu sāpes kļūs tādas, ka ne tikai pastrādāt, pat karoti pie mutes pacelt nevarēsi.
Arī ar muguras vainām ļoti ātri var iegulties gultā.
Ir veidi , kā vismaz apārstēt to visu, bet vispirms ir JĀGRIB.
Un jāvingro visu atlikušo mūžu un regulāri, ir grupas, ko vada fizioterapeiti, tas sanāk daudz lētāk.
Ja ir visi izmeklējumi uz rokas, ģimenes ārsta nosūtījums un dodies uz sanatoriju.
Dūņas, ārstnieciskā fizkultūra, baseins, ūdens procedūras, vingošana ar fizioterapeitu.
Vaivari, Jaunķemeri, Līgatne laikam.
Esmu bijusi Jaunķemeros, visām 4 balsoju par turieni.
Bet arī tad, pašam viss smalki jāizpēta un jādara, jādara, jādara.
Tajā rītā, kad atmodīsies ar apziņu, ka viss, sāksi pievērsties sev un to darīt, sāksies augšupeja.