Autors Tēma: Literāro citātu kladīte  (Lasīts 60963 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Literāro citātu kladīte
« Atbilde #285 : 2025. gada 20. augusts, 15:11:19 »

Seneka: Ir daudz vairāk lietu, kas mūs biedē, nekā tādu, kas mūs patiesi spiež, un biežāk mēs ciešam iedomās nekā realitātē.

Marks Tvens: Esmu piedzīvojis daudzas nelaimes, no kurām lielākā daļa nekad nenotika.

Deils Karnegī: Aptuveni 90% no lietām, par kurām mēs raizējamies, nekad nenotiks.

Ekharts Tolle: Raizēšanās par nākotni tikai rada ilūziju, ka jūs to kontrolējat. Patiesībā nākotne ir tikai prāta projekcija.

Vintsons Čerčils: Kad atskatījos uz visām šausmām, par kurām esmu uztraucies dzīvē, es sapratu – lielākā daļa nekad nav notikušas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #286 : 2025. gada 20. augusts, 16:18:46 »
Senekam nepiekrītu, mēs ciešam realitātē, reāli. Cita lieta, vai pamatoti - kā apgalvo visi pārējie citētie zem Senekas - tiem jāpiekrīt gan

Atslēdzies reno

« Atbilde #287 : 2026. gada 04. februāris, 14:35:41 »
No Guntas Šnipkes grāmatiņas "Kā"
Tieši par acīm
Izplūdusi

dienišķā ainava, Dievs savā laipnībā gādā, ka tagad
miglaini rādās, ka nemanām nelaimes nākam un laimi
ejam, nemokām atmiņu, diedelējot pēc dzeju autoriem
un garāmgājēju seju vārdiem, savā groziņā pārtiekam,
neķerot trieku no cenām, putekļiem un kaķu spalvām,
laižot pār galvu globālā klimata klimaksu, neskaužot
igauņu viedās mājas, kur nelabums neuzkrājas, ak, tavu
svētību, kad acis vājas, bet mēs kā apsēsti izdomājam
brilles un lēcas, un tālskatus, un mikroskopus, un
kataraktas noņemšanas operācijas, saklausījušies
visādas čūskas

Atslēdzies reno

« Atbilde #288 : 2026. gada 12. maijs, 09:22:57 »

Kārlis Vērdiņš  no krājuma NEKAS
(Šķiet, ka rakstīts par senāku laiku, jo pieminēta partija T un citāts no Dienas Biznesa)

ko dieviņš pa dienu met miskastē
to velniņš pa nakti velk ārā
apslauka mitrā lupatā
un izliek uz trotuāra

sēž vecie hlami un priecājas
kā laternas spīd tiem virsū
un visiem kas rītā garām ies
sapņo sadot pa di@su

bet pirmajam rītā kas garām iet
dzied gailītis telefonā
skrien velniņš un paslēpjas pazemē
un saule aust hlamiem fonā

dzer kafiju dieviņš pamodies
un svētī ielas un namus
un pamana viņa skatiens ass
 uz ielas izliktos hlamus

viņš uzacis sarauc un nopūšas
velk rokās gumijas cimdus
un vecie hlami pēc cita cits
krīt miskastē dobji dimdot

tie sēž tur tumsā un šaurībā
un gausi iet viņu rīts
jo privātais sektors no publiskā
uz zemes ir atdalīts

tie sēž bet cerību nezaudē
un silda viens otram sānus
jo zina ka naktī velniņš nāks
un viņam būs jauni plāni

Atslēdzies daddy

« Atbilde #289 : 2026. gada 12. maijs, 11:05:47 »
SUNO ieskaņoja

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #290 : 2026. gada 18. jūnijs, 11:03:19 »
- Donnerwetter! Dievs, piedod! Cik prasti un neizglītoti stulbeņi! - viņš (katoļu mācītājs) šķendējās skaidrā vācu valodā.  - Divas stundas es sēžu smacīgā suņu būdā un klausos, kā tie sievieši stāsta, ka gājuši pa nakti papardēs kaut kādus ziedus lasīt! Viena esot atradusi divus, bet otra - kopā ar kaimiņu - veselus piecus! Vēl kāda melš, ka dabūjusi tās puķes ar vienu vīrišķi un pēcāk vēl divas ar citu! Kas man daļas gar viņu puķu lasīšanu? Īsteni pagāni! Mana pakaļa pielipa pie svaigiem sveķiem! Sutana pagalam! Mežoņi! Paldies dievam, nākamo reizi šurp būs jānāk tikai tad, kad baznīca būs pabeigta, un ar tādiem lempjiem tas droši vien nenotiks nekad! Vai arī pēc tik ilga laika, ka es jau sen būšu labā vietā Romā! Puķu lasīšanas grēks! Kur tas dzirdēts? Manis pēc viņas varētu stiept pilnus klēpjus ar puķupodiem! Spraust tos sev priekšā un pēcgalā! Sodoma un Gomora! Vai tiešām bauri šajā nomalē pat nav iemācījušies kārtīgi sagrēkot kā vienkārši kristieši? Būtu pajautājuši man.....

Māris Putniņš "Iemūrētā jaunava"

Atslēdzies daddy

« Atbilde #291 : 2026. gada 18. jūnijs, 11:21:20 »
- Donnerwetter! Dievs, piedod! Cik prasti un neizglītoti stulbeņi! - viņš (katoļu mācītājs) šķendējās skaidrā vācu valodā.  - Divas stundas es sēžu smacīgā suņu būdā un klausos, kā tie sievieši stāsta, ka gājuši pa nakti papardēs kaut kādus ziedus lasīt! Viena esot atradusi divus, bet otra - kopā ar kaimiņu - veselus piecus! Vēl kāda melš, ka dabūjusi tās puķes ar vienu vīrišķi un pēcāk vēl divas ar citu! Kas man daļas gar viņu puķu lasīšanu? Īsteni pagāni! Mana pakaļa pielipa pie svaigiem sveķiem! Sutana pagalam! Mežoņi! Paldies dievam, nākamo reizi šurp būs jānāk tikai tad, kad baznīca būs pabeigta, un ar tādiem lempjiem tas droši vien nenotiks nekad! Vai arī pēc tik ilga laika, ka es jau sen būšu labā vietā Romā! Puķu lasīšanas grēks! Kur tas dzirdēts? Manis pēc viņas varētu stiept pilnus klēpjus ar puķupodiem! Spraust tos sev priekšā un pēcgalā! Sodoma un Gomora! Vai tiešām bauri šajā nomalē pat nav iemācījušies kārtīgi sagrēkot kā vienkārši kristieši? Būtu pajautājuši man.....

Māris Putniņš "Iemūrētā jaunava"

un kur tad vēl pazaudētie vainadziņi  :ng: 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #292 : 2026. gada 18. jūnijs, 11:24:26 »

un kur tad vēl pazaudētie vainadziņi  :ng: 

Iesaku izlasīt grāmatu. Ir plāna un gana lustīga.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #293 : 2026. gada 22. augusts, 21:39:59 »
"... man pietrūkst nepieciešamo dotību, lai attiecībās saglabātu uzticību". No Ekes Heidenrihas grāmatas Novecot. Cik noprotu, stāsts par sevi.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #294 : 2026. gada 30. augusts, 19:48:00 »
"Šovakar kārtējo reizi mēģināju kādam stāstīt par Cibu - kas tas ir un ko tas man nozīmē. Un sapratu, ka izstāstīt nav iespējams. Nav iespējams neko pateikt par to tuvības sajūtu, kas tev te rodas ar teorētiski pilnīgi svešiem cilvēkiem. ....Es tevi mīlu, Ciba". No Andras Neiburgas grāmatas.
Cik pazīstami.