Autors Tēma: Literāro citātu kladīte  (Lasīts 60972 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Spārka

Atb: Literāro citātu kladīte
« Atbilde #15 : 2015. gada 31. janvāris, 10:57:00 »
 Velbeks. Elementārdaļiņas

Mūsdienu jaunietes ir daudz prātīgākas un racionālākas. Viņām galvenokārt rūp sekmes mācībās, svarīgākais mērķis ir nodrošināt pieklājīgu profesiju un nākotni. Saiešanās ar zēniem ir laika kavēklis, izklaides, kurās seksa bauda iet roku rokā ar autoerotiskām ambīcijām. Vēlāk viņas cenšas noslēgt pārdomātu laulību, kuras pamatā būtu apmierinoši sociālie un profesionālie kritēriji, kā arī dažas kopīgas intereses. Saprotams, tādējādi viņas atsakās no izredzēm būt laimīgām, jo laime neizbēgami saistās ar juceklīgām, regresīvām emocijām, kuras nav savienojamas ar praktisku un prātīgu dzīves stilu. Šādi viņas cer izvairīties no jūtu radītām ciešanām un morāles diktētām pretrunām, kuras tik ļoti bija nomocījušas paaudzes. No šīm cerībām gan drīz ir jāatsakās, jo, izzūdot emocionālām ciešanām, vietā nāk apnikums, iztukšotības sajūta, nemiers, kas saistīts ar domām par vecumu un nāvi.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #16 : 2015. gada 31. janvāris, 11:53:00 »
Kā solīts no Eko "Ķēniņienes Luannas mistiskā liesma":
Tā Kunga ceļi ir neizdibināmi, es sev teicu, un reizēm tie ved arī caur pakaļas caurumu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies taj

« Atbilde #17 : 2015. gada 01. februāris, 19:33:16 »
"Viņš atklāja - ja nav cita darba, arī dzīvot ir darbs. Svarīgākais un neatliekamākais darbs patlaban ir dzīvot. Kad viņš to saprata, tad atkal pamodās jau izdzist gatavā enerģija, radās drosme un optimisms, cik nu tas bija iespējams būra apstākļos, un viņš stipri nolēma turēties līdz galam."
(Alberts Bels "Būris")

Atslēdzies taj

« Atbilde #18 : 2015. gada 01. februāris, 19:38:58 »
 Gundega Repše "Dzelzs apvārdošana"

"Atšķirt sevi no paštēla nav puķīšu ravēšana..."(26.lpp.)
"Kabatās saķepušas ledenes un piparkūka."(37.)
"Mužiki ar liesiem suņiem, babuškas ar kartupeļu spaiņiem." (40.)
"Kūpoša un brangi stiprināta kafija." (76.)

"Man tāds raksturs, kurš neļaus vis braukt uz kaut kādu tur Lurdas avotu pēc palīdzības, ja tepat pie Auces ir Karaļavoti. Es neņirgāšos par Pokaiņu enerģētiku, vienlaikus svētsvinīgi izviebtu ģīmi bubinoties Ēģiptes piramīdās." (64.)

"Ap Ziemassvētku laiku negantie paliek vēl negantāki, izmisušie vēl izmisušāki, vientuļie- pavisam vientuļi, bet mīlošie salīst kopā kā kūstošas sveces, neliekoties ne zinis, vai viņu siltajā vaskā iemērc un uz mirkli sasilda kājas tas negantais, tas izmisušais un tas vientuļais. Tā ir tā patiesības gaisma, es sev saku. Bet no tās laimīgs tiek vien mīlošais." (108.)

Atslēdzies taj

« Atbilde #19 : 2015. gada 01. februāris, 19:41:40 »
 Ērlenns Lū grāmatā "Naivi. Super" raksta: "dzīvē man nevajag neko daudz" un "es ticu, ka dvēsele attīrās spēlē un jautrībā".

Atslēdzies taj

« Atbilde #20 : 2015. gada 04. februāris, 10:40:39 »
Tev atmiņā neiespiedīsies laiks, ko pavadīji birojā vai pļaujot mauriņu. Uzkāp tajā sasodītajā kalnā.
(Džeks Keruaks)

Pārpublicēts no Twitter konta Dienas citāts (uzklikšķinot, atvērs).

Atslēdzies taj

« Atbilde #21 : 2015. gada 04. februāris, 17:30:30 »
"Grāmata ir patvērums"

"Grāmatu galu sludina ne pirmo gadsimtu - jau sākot ar iespiedmašīnas ieviešanu, kad cilvēki māja ar galvu un teica: nē, nē, drukātā formā neviens nelasīs, kārtīgai grāmatai jābūt rokrakstā! Tagad internets un elektroniskās grāmatas ir labs iemesls, lai pavaimanātu, ka viss iet uz galu.

Protams, drukāto grāmatu pirkšana ir mazliet samazinājusies, bet skaidrs, ka vienmēr būs cilvēki, kam lasīt ir tikpat būtiski kā ēst un gulēt. Man ne visai patīk vārdi garīgā barība, tie skan mazliet vulgāri, taču būtībā ir ļoti precīzi. Daudziem tiešām palaikam vajag uzēst tekstu. Un ir cilvēki, kas vispār ir dzimuši lasītāji - viņiem lasīt ir interesantāk nekā dzīvot.

Bet grāmatas, protams, ir dažādas. Ir tādas, kas burtiski maina dzīvi. Ir tādas, kas radītas baudīšanai, piemēram, Nabokovs. Un ir grāmatas, kas ir tāpēc, lai labāk aizmigtu. Vai arī - lai īsinātu garās stundas, lidojot līdz Ņujorkai. Un visām ir jēga." (39.lpp.)

Stepanova Marina. Dārzā ar skatu uz mākoņiem : [saruna ar krievu rakstnieci : sakarā ar grām. "Lazara sievietes" izdošanu] // Santa, Nr.4 (2014, apr.), 38.-42.lpp.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #22 : 2015. gada 05. februāris, 16:59:54 »
Nu, lūk, Flyingcat geimeru tēmā atgādināja par Jevgeņija Švarca Parasto brīnumu. Krieviski, jo tulkot neņemos:

"Я человек начитанный, совестливый. Другой свалил бы вину за свои подлости на товарищей, на начальство, на соседей, на жену. А я валю на предков как на покойников. Им всё равно, а мне полегче."

"Во мне вдруг проснулся дед с материнской стороны. Он был неженка. Он так боялся боли, что при малейшем несчастье замирал, ничего не предпринимал, а всё надеялся на лучшее. Когда при нём душили его любимую жену, он стоял возле да уговаривал: потерпи, может быть, всё обойдется!"

"Два фунта придворным, а четыре в уме... Три фунта королю, а полтора в уме. Фунт принцессе, а полфунта в уме. Итого в уме шесть фунтиков! За одно утро!"

"И зачем только я слушал его? Он разбудил во мне тётю, которую каждый мог убедить в чем угодно. Бедняжка была восемнадцать раз замужем, не считая легких увлечений. А ну как и в самом деле нет никакой любви на свете? Может быть, у принцессы просто ангина или бронхит, а я мучаюсь"

"Чёрт знает что... Эй вы... Свита... Поищите там чего-нибудь в аптечке... Я потерял сознание, остались одни чувства... Тонкие... Едва определимые... То ли мне хочется музыки и цветов, то ли зарезать кого-нибудь. Чувствую, чувствую смутно-смутно — случилось что-то неладное, а взглянуть в лицо действительности — нечем..."

"Эй вы, там! Плаху, палача и рюмку водки. Водку — мне, остальное — ему. "
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies taj

« Atbilde #23 : 2015. gada 08. februāris, 09:06:23 »
Normunds Naumanis "Kultūrnieze"

"Bet es smaidu, jo brīžam šķiet, ka interneta portāli ir ideālā atkritumu izgāztuve, sava veida sabiedrības kloāka, kur pilsoņi anonīmi un bez bailēm no soda par nepiedienīgu lamāšanos izgāž savus ikdienišķos stresus." (181.lpp.)

Atslēdzies taj

« Atbilde #24 : 2015. gada 08. februāris, 09:07:33 »
Edvīns Raups "Dzīvodamies"

"tējkanna
dūdo uz plīts
es cenšos
izdūdot līdz
       labi ir padzert
       tēju
           no rīta
ko man tas līdz"

Atslēdzies taj

« Atbilde #25 : 2015. gada 08. februāris, 09:11:20 »
Ieva Zole "Sarunas ar Māru Ķimeli"

"Es domāju, ka neizdzīvotās kaislības ir tās, kuras mūs novedina nost no taisnā ceļa uz gara pilnību - un, lai no tām atbrīvotos, šīs nerealizētās vēlmes ir vai nu jārealizē, vai arī jāapzinās." (14.lpp.)

"Vislabākā sargāšanās ir, kad tu vairs nesargājies, problēmas tev it kā iziet cauri un nekas nepaliek. Tu it kā ej pretī visam un ļauj notikt - ja jācieš, tad jācieš, ja jālamājas, tad jālamājas. Vienīgais, ko vajag darīt - novērtēt, un nākamreiz, kad notiks tas pats, varbūt tu drusku citādāk spēsi reaģēt - ne tik slimīgi vai izkāpināti." (60.lpp.)

"Es neesmu tas cilvēks, kurš zina, kurā pusē ir Dievs. Bet man pašai priekš sevis atskaites punkts ir tas, vai es zaudēju mīlestības sajūtu pret pasauli un cilvēkiem vai arī spēju mīlēt cilvēkus. Saprast, kāpēc mēs dzīvojam, es tāpat neesmu spējusi." (94.lpp.)

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 08. februāris, 13:53:55 »
Vudijs Allens

Vienlaicīgs orgasms man un sievai bija vienu vienīgu reizi -kad tiesnesis parakstīja šķiršanās dokumentus
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 08. februāris, 14:25:14 no Piafa »

Atslēdzies taj

« Atbilde #27 : 2015. gada 11. februāris, 12:25:35 »
Nora Ikstena "Šokolādes Jēzus"

"Kur viņa parādās, no savām slēptuvēm sarodas košaki, kaķi un kaķīši, lai, astītes tirinot, saņemtu ēdienu no savas labvēles rokām." (10.lpp.)

"Plāns, balts deķītis pārklājis zemi, kad tumsiņā dodamies uz kapiņiem iedegt svecītes mīļajiem tur dusošajiem." (47.lpp.)

"Domas ducina sirds muskuli." (57.lpp.)

"Šis ir pilnestības rīts. Visu nakti ir lijis sēņu lietus, gāzis, plīkšķējis, kapājis. Raudzējis siltu, biezu, auglīgu tumsu. Radību tumsu." (71.lpp.)

Atslēdzies taj

« Atbilde #28 : 2015. gada 16. februāris, 10:14:41 »
"Dienasvidū es atvienoju tālruni, lai patvertos mūzikā ar izmeklētu programmu: Vāgnera rapsodiju klarnetei, Debisī rapsodiju saksafonam un Bruknera stīgu kvintetu, kas ir kā Ēdenes dārzs viņa darbu kataklizmā. Un drīz vien es attapos sēžam savā kabineta puskrēslā." (Markess)

Atslēdzies sōla

« Atbilde #29 : 2015. gada 20. februāris, 15:14:53 »
Ne no lit, bet gan no kino - "Runā, ko domā, domā, ko runā" (Sešdesmitā trase).