Autors Tēma: bērnu vārdi  (Lasīts 26843 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies j

Re: bērnu vārdi
« Atbilde #15 : 2015. gada 28. janvāris, 10:34:45 »
Jā, par veciem vārdiem arī brīnos. Kad biju maza, domāju, nu, tak mūžam neviens neliks bērnam vārdu Alise, Elza, Emma, Minna, Milda, tādi bija tikai vecmāmiņām. Tad, kad man bija bērni bērnudārza vecumā, pusgrupa pilna ar Alisēm un Elzām.
Secinājums- vajag 3 paaudzes un vārdus sāk likt no gala :)

Minnu gan nevienu nezinu :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2015. gada 28. janvāris, 10:40:56 »
Alise, gan manam gadam arī biezā slānī ir salikts :) Bet Elzas... o jā! Faktiski arī populārās Emīlijas, Sofijas, Klaudijas, Elizabetes nav nekas jauns.

Man patīk dažādi arī vecie vārdi - Aleksandra, Viktorija. Gana internacionāli, bet.. pie mums tas uzreiz nozīmē, ka slāvu izcelsmes cilvēks.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #17 : 2015. gada 28. janvāris, 10:45:20 »
Man bērnam ir ļoti klasiski tradicionāli grupiņbiedri - Līnas, Līvas, Annas, Gustavi, Mārči, Alekši.. Pilnīgi nekas izlecošs no pūļa. Laikam tāpēc, ka ap to laiku sākās mode uz normāliem + nedaudz "veciem" vārdiem. Zinu līdzīga gada Dārtas, Līnas, Kates...

ar puišiem bija ok, bet meitenes .....
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #18 : 2015. gada 28. janvāris, 11:12:58 »
nav dīvains, bet ļoti nepatīk vārds BENITA ... kā cīgas benčiks.
pazinu tikai vienu personu ar tādu vārdu, bija pat ļoti ok, bet ... tas vārds. brrrrrr
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #19 : 2015. gada 28. janvāris, 11:32:18 »
Ja kas-Ezra ir cienījams Bībeles personāžs.Vai tiešām vārds bija Erza?Tas gan izklausās nelāga.Bet nu salīdzinot ar reāli dzīvojošu cilvēku ''spēka gados'' ar vārdu Generoza-tas Erza pat ir labs!

« Atbilde #20 : 2015. gada 28. janvāris, 12:12:38 »
traki patīk meiteņu vārdi eikke (divi k) un līlija (garais ī).
kitijas, ketijas, sofijas ne pārāk. kā arī neliekas forši, ja sakabina kopā divus garus vārdus.
ja vēl uzvārds garāks, tad vispār vāks, jo visās veidlapās un iesniegumos vietas būs par maz. :D
psihiski slimi cilvēki nesaprot humoru un sarkasmu. kopš es to zinu, mani māc bažas par dažiem cilvēkiem...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2015. gada 28. janvāris, 12:14:21 »
Prātā jocīgi dīvaiņi bijuši visos laikos. Pazīstu kundzi vārdā Staļina, kas gan netiek afišēts, visi sauc par Stellu.

Manējiem sīčiem laikam grupā nekas perverss nav trāpījies, visus gan nezinu no galvas. Ir Liene (par ko pabrīnījos), ir Ketija, par ko nebrīnījos. :D  Ir Viesturs, par ko brīnos, ir Alens, par ko nebrīnos. :D  No visa pa druskai.

Ir tomēr arī pēc 3 paaudzēm vārdi, ko negribētu savējiem, piemēram, Ilgonis, Maigonis vai Ziedonis. Nu tak noēdīs šos bez sāls!

Es visu atceros, Ričard...

« Atbilde #22 : 2015. gada 28. janvāris, 12:19:31 »
pagūglējos pa pmlp mājas lapu par savu vārdu...
nobrīnījos, ka pēdējo 6 gadu laikā pie tāda tikušas tikai 2 meitenes.
gan jau ketijas un aleni gan vairāk pa šiem gadiem saradušies. :P
psihiski slimi cilvēki nesaprot humoru un sarkasmu. kopš es to zinu, mani māc bažas par dažiem cilvēkiem...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #23 : 2015. gada 28. janvāris, 12:26:47 »
Kur var redzēt sadalījumu pa gadiem? Vai maz vēl tādus liek un atceras  :blushing:

Mans vārds LV ir 944 kā vienīgais, un vēl 17 kā viens no dubultajiem.

« Atbilde #24 : 2015. gada 28. janvāris, 12:28:11 »
Kur var redzēt sadalījumu pa gadiem? Vai maz vēl tādus liek un atceras  :blushing:

Mans vārds LV ir 944 kā vienīgais, un vēl 17 kā viens no dubultajiem.

nav pa gadiem, vnk man ir viens ieraksts sociālajos tīklos pirms 6 gadiem, kur ir pieminēts skaitlis, kas bija uz to brīdi. :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #25 : 2015. gada 28. janvāris, 12:30:29 »
aaaa, nu žēl :)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #26 : 2015. gada 28. janvāris, 12:41:06 »
Kaut kad lasīju, ka kalendārā iekļauti vārdi - Brīve, Egle, Liepa. Man šķiet jokaini
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #27 : 2015. gada 28. janvāris, 13:05:56 »
Par Briivi nezinu, bet Egle tradicionaals lietuvieshu vaards, un, manupraat skaists. Un Liepa arii. To Erzu gruuti izrunaat.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #28 : 2015. gada 28. janvāris, 13:12:53 »
Tikko lasīju par kungu, kura mazmeitas sauc Oreanna un Naomia...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mango

« Atbilde #29 : 2015. gada 28. janvāris, 13:15:57 »
www.pmlp.gov.lv

Ir divas Rīgas un 2ām otrais vārdiņš.
Generozas 10 gab. :)
Benita man bija ļoti jauka kaimiņiene. Nav asociāciju.

Manā krajā tagad tāda mode, likt tieši ārzemju vārdu ar latvisku uzvārdu, piemēram, Kerolaina Kalniņa,
Leksija Ozoliņa u.tml.