Autors Tēma: bērnu vārdi  (Lasīts 26870 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Re: bērnu vārdi
« Atbilde #30 : 2015. gada 28. janvāris, 13:19:57 »
Ārzemju uzvārdu cienītāji reizēm paskaidro, ka tas tāpēc, lai bērniņam izejot pasaulē vieglāk - jo kā ieskaidrosi, kā pareizi izrunāt, piemēram, Dzintra. Bet interesanti, kā ārzemnieki izrunās to pašu Leksija, jo pasē taču tieši tā būs rakstīts...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mango

« Atbilde #31 : 2015. gada 28. janvāris, 13:38:11 »
Man ir radies tāds priekšstats, ka citur nav tik drastiski likumi. Būs Lexy. Pasē lai ir kā pasē.
Mūsējie darba darīšanās kad tagad uz Ņujorku laiž, arī visi papīri angliskajā variantā, kuram nu var.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #32 : 2015. gada 28. janvāris, 13:41:06 »
Bet dokumenti ar pasi taču kaut kā jāsaskaņo. Protams, sadzīvē sauc sevi kā vēlies.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies danu

« Atbilde #33 : 2015. gada 28. janvāris, 13:41:53 »
Vārdu mode mainās, tieši tāpa kā kleitu mode :)
Krutdēlam, pirms 29 gadiem, ar vārda oficiālu dabūšanu bija liela problēma- mazpilsētas dzimtsarakstu birojā vecākus 2x sūtīja pārdomāt vai viņi paties savam bērnam vēl TĀDU vārdu?!!!  Vēlējās gan, jo vārds ar mesidžu- par godu mammas vecamtēvam. Jautāsiet,kāds tad ir šis īpasāis vārds (nu, vismaz 29 gadus atpakaļ, īpašs)))- MARKS !  :rofl:

Atslēdzies tex

« Atbilde #34 : 2015. gada 28. janvāris, 14:37:11 »
Vai gadījumā No Aleksandras nenāk gan Aleksa, gan Leksija? Nu vismaz EN?

Tāpēc man šķistu dumji likt tādu latviskojumu. Un jā, arī droši vien preferētu kādu internacionālu vārdu, bet censtos atrast tādu, ko citas valodas nevar sabojāt, piemēram, Leo... da kaut tas pats Ezra... Ar sieviešu vārdiem būtu grūtāk... OK, Laura, kas vēl? Viktorijai uzreiz slāvisku piesitienu piedēvēs tepat...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #35 : 2015. gada 28. janvāris, 14:51:48 »
Latvieshiem nez kaapeec baigie kompleksi par saviem vaardiem, grib izdabaat visiem aarzemniekiem.
Pastaastiishu vienu gadiijumu. Pirku adventes vainagu, staaveeja tur viens onka ar tiem vainagiem, taadi ar chiekuriem, kalteetaam apelsiinu mizinjaam utt. Prasu, cik maksaa, shis - no kurienes es esmu, saku - no Latvijas. Shis - aa, man tos vainagus arii taisa viena latvieshu sieviete, vaardaa - Ilze, un to vaardu vinjsh izrunaaja perfekti. Kas vainas vaardiem - Ilze, Maara, Aiga,Daiga, Sandra u. c. Ja nevar tas aarzemnieks izrunaat - pats vainiigs. Sakariigie var.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #36 : 2015. gada 28. janvāris, 14:56:42 »
Ilze vispār esot skandināvu Ilse. Tāpat kā Gita indiešu vārds. Gan jau visam var piemeklēt ārpusLV izcelsmi.
Es piem puikam ieliku tīri latvisku vārdu, kas bez garum/mīkstinājumzimēm kļūst par normālu starptautisku.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #37 : 2015. gada 28. janvāris, 15:01:27 »
Nu bet, protams, lielaaka dalja muusu vaardu - aizguuti un pieskanjoti muusu valodai.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #38 : 2015. gada 28. janvāris, 15:07:36 »
Ja ne, mums pašiem būtu Egles, Irbes, Oļi un citi dabas produkti :D

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #39 : 2015. gada 28. janvāris, 15:15:54 »
Bet ir jau arii. Un nav ne vainas. Egle - lietuvieshu meitene, man dziivo kaiminjos, neredzu probleemas, visi beerni normaali izrunaa vinjas vaardu.
Gan jau latvieshiem atkal buus - Dzintras, Vizmas, Guntas, Gunas utt.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #40 : 2015. gada 28. janvāris, 18:07:13 »
Redz kur raksts sasaucas ar teemu. No vienas puses cilveeks ir briivs un var saukt beernus, kaa grib. No otras puses - drusku praatu jau arii jaapiesleedz.
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/545496-francija_tiesa_aizliedz_vecakiem_meitu_saukt_par_nutellu

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2015. gada 28. janvāris, 18:32:10 »
man patika krievu vārds Nineļ -kamēr izskaidroja, ka jālasa no otra gala
30. gadu sākumā bija baigais patriotisma uzplūds un latviski vārdi -Dzidra, Gaisma, Ausma, pilns kalendārs . Tomēr labāk, nekā Bruklins.
Druvvaldis  -tas tik ir spēks!

ēvele

• Viesi
« Atbilde #42 : 2015. gada 28. janvāris, 19:09:43 »
Jāņitagad  ir liels retums. Pa daudziem pedagoģijas gadierm boja tikai viens.  Manos laikos katrā klasē bija vismaz 1, bet manā pat 3! Toties Kārļi, Mārtiņi ir daudz.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #43 : 2015. gada 28. janvāris, 20:35:41 »
Apsmadzenjoju, ka man ne pamatskolaa, ne vidusskolaa neviens klasesbiedrs nebija Jaanis. Arii augstskolaa ne.

Atslēdzies ince6

« Atbilde #44 : 2015. gada 28. janvāris, 20:36:15 »
Mani nobeidza tā  Leksija.. Vai tiešām tādu var ielikt?  Tad jau Lessija bija labāka. Kaut gan ko tur brīnīties-ja kā  pilno unvienīgio vārdu  bērnam ieliek Ediks.