Par izglītošanu piekrītu, visāda veida kvalifikācijas celšanai vajadzētu būt obligātai. Bet tomēr - bezjēgā izšķērdēta nauda un nepareizi piemērots likuma pants- tas nav viens un tas pats.
Tieši tā. Bet Valsts kontroles censoņiem tas bieži vien ir viens un tas pats.
Ja jau raujamies uz sodīšanu, tad vismaz sodītājus mums vajadzētu sameklēt izcili kompetentus auditējamajās jomās un tiesību normu piemērošanā. Valsts kontrole ir tāda pati valsts iestāde kā pārējās, lai arī skaitās neatkarīga, un tur strādā tādi paši darbinieki kā citās valsts iestādēs. Vai mēs varam apgalvot, ka viņi ir paši kompetentākie valstī? Diezin vai...
Neaizstāvu korumpantus, valsts naudas izšķērdētājus un zagļus. Esmu pārliecināta, ka katrs savu tiesu saņems - šajā vai tajā saulē, pats vai caur pēcnācējiem.
Tak, alegorijās runājot, cirst roku par sasistu zaptes burciņu... Un to mēs pieredzēsim, ja VK dabūs sodīšanas pilnvaras. Esmu par to pilnīgi pārliecināta. Tikai vai tas mūs atpestīs no lielajiem zagļiem un misteriem "divdesmit procenti"? Smagi šaubos...
Šajā brīdi es sapratu, ka mums tāda sistēma, pret kuru uzstājas Mina, jau strādā un sen. PVD liek sodus- rezultātā visi lamājas, šķobās, bet prasības cenšas ievērot. VID liek sodus- tieši tāpat visi lamājas, bet vai nu maksā vai ievēro spēlas noteikumus. Visur ir kļūdas, visur ir tiesvedības, bet no tā, manuprāt, nav iespējams izvairīties.
Ja nav iespējams novērst pārkāpumu, tad nav vērts tērēt laiku un līdzekļus tā konstatēšanai. Ja VK nevar vainīgo "nopērt", tad no tādas VK ir visnotaļ maza jēga. Es nesaku, ka vajag sodīt uzreiz, tikko konstatēts pārkāpums. Pirmais brīdinājums, otrais... un seko sods.
Tos, kuri var tikai paklaigāt , bet reālas varas nav, tos parasti pārstāj ņemt galvā kaut kad tīņu vecumā.