Autors Tēma: aknas venēciešu gaumē  (Lasīts 2847 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: aknas venēciešu gaumē
« Atbilde #15 : 2015. gada 02. februāris, 10:48:36 »
oriģinālā ir teļš, bet mūsmājās tiek gatavotas vistas aknas

250 g aknas

2 vidēji sīpoli sakapāti
200g baltvīna
1 daiva ķiploks saspiests
10 -15 g sviests -es tagad pārrakstu recepti, man viss uz aci
eļļa
Uz pannas apcep sīpolus, bet uz lielas uguns, lai strauji apbrūnē, gandrīz apdeg maliņas, tad pieliek ķiploku, pamaisa un pielej vīnu un ļauj burbuļot uz lēnas uguns kādu pusstundu. Bez tā var arī iztikt, var piespiest citrona sulu vai kādu citu skābumu, bet mazliet, bet tad slapjumam jālej buljons, toties vārīt var mazāk.

Pa to laiku aknas sagriež plānās šķēlītēs, un uz citas ļoti karstas pannas apcep sviests+eļļa pāris minūtes, lai brūnas, bet nepārcept -tad ir sausas.  Sāla, piparo, sajauc ar sīpoliem, pasniedz karstas.

Te nu mēs atšķiramies -nez kāpēc pats iecienītākais veids ir atdzisušas  likt uz baltmaizes (ja nenorij tāpat no pannas)Tādēļ es kapāju diezgan sīkas, lai ērtāk ēst.
Mierīgi var uzlabot , pie sīpoliem cepot arī šampinjonus.

Tikai nesapratu - kāpēc tik daudz vīna uz knapi 250 g aknu? Tur jau aknu zupa sanāk...???

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2015. gada 02. februāris, 14:07:07 »
un 45 minūtes

uzmani, ka nepiedeg

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #17 : 2015. gada 02. februāris, 16:03:34 »
Man tik ļoti patīk ka filmās- ēdiens vēl gatavojas, bet vīns jau tiek dzerts...nu, tāpēc vajag vairāk :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #18 : 2015. gada 02. februāris, 16:12:46 »
vienā receptē bija jauki  formulēts - vai es to šeit forumā lasīju? Neatceros, bet recepte bija - vakariņās gatavojam trusi vīnā, vīnu rēķinām pa pudelei uz vakariņu dalībnieku deguna , neaizmirstam trusi arī pieskaitīt!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #19 : 2015. gada 02. februāris, 16:15:35 »
Santā reiz Gundars Āboliņs taisīja Soņas vistu - tur receptei nepieciešamajos produktos bija ieskaitīts konjaks, kas jālieto pavāram gatavošanas laikā :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2015. gada 02. februāris, 17:02:41 »
šeit jau arī -ja pudele attaisīta, pārējais jāizdzer, kamēr gatavojas

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #21 : 2015. gada 02. februāris, 19:01:35 »
Man leskapum magneetinjsh, veelaak druzhka arii priekshautu no kkurienes atveda (citeejot baacienu- tas laikam nebija kompliments ;) l, bet uzraksts- I love to cook with wine. Sometimes I even add it to the food...

...shad tad gandriiz taa arii sanaak...

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #22 : 2015. gada 02. februāris, 19:37:04 »
Vot, sakārdinajāt. Viss ir, baltvīna naf (etiķu arī nekādu naf). Ir drusku sausa sarkanvīna. Derēs vai nav vērts šmucēt produktus?

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2015. gada 02. februāris, 19:57:28 »
derēs, ka tik šmiga

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #24 : 2015. gada 03. februāris, 19:28:28 »
Uztaisīju. Garrrršīgi :) Sarkanvīns izrādījās ne sauss, bet pussalds. Bet arī tas garšu nebojāja.
Paldies par recepti!