Autors Tēma: par abortu -no satori  (Lasīts 31191 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Re: par abortu -no satori
« Atbilde #150 : 2015. gada 02. februāris, 17:46:51 »
Nee nu vareetu padomaat, ka taas, kas iespaidojushaas no aborta tacinjas ieraadiitaajiem peec tam laimiigas un pateiciigas..

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #151 : 2015. gada 02. februāris, 17:47:09 »
Diez vai kāds saprātīgs cilvēks fano par abortiem. Tā ir viena no lietām, kas notiek, lai arī nevienu neiepriecina. Man pašai ir bijušas vairākas situācijas, kad ir izdevies no aborta atrunāt. Bet tie bija cilvēki, kas šaubījās un lūdza padomu. Zinu arī situācijas, kad nekādu šaubu nav bijis un arī nožēlas pēc tam. Jebkurā gadījumā, vainošana un kaunināšana nav konsultēšana. Ja varētu kaut ko labāku [praktiskāku] piedāvāt, tas varbūt būtu variants.  Bet, ja nu tiešām valstij tie bērni ir tik ļoti vajadzīgi, tad varbūt ir arī citi veidi, kā to demonstrēt? Teiksim, beidzot to bērnu slimnīcu izremontēt ne par ziedojumu naudu?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #152 : 2015. gada 02. februāris, 17:51:36 »
...fano... ...dziivee redzeets... ...vot taas shausmoniigaas sirdssaapes gan kaa vairaak ir miitisks teels... ...tas redzeets tikai pie spontaano vai missed abortu piedziivojushajaam...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #153 : 2015. gada 02. februāris, 17:52:54 »
Murmulaade, beidz kladzinaat par materiaaliem atbalstiem, utt. Shis ir tas, kas man besii taadaas diskusijaas. Tieshi otraadi,ja sekso, tev ir jaazin, ka var buut beerni, beerni naak komplektaa ar gruutumiem un atbildiibu, zemi eediisi, melnu muti straadaasi, tas katram seksotaajam jaazina. Neesi tam gatavs, nu dies ar tevi. Nevis - es tagad dzemdeeshu, dodiet man to un shito, nodroshiniet ar to un to. 
un kas būtu slikts materiāli atbalstot? nav tak visu mūžu jābalsta.
jums naudas žēl būtu ja? jeb vnk latviskais skopums ... pati melnu muti strādāju bērnus audzinot, neceriet ka kādam būs vieglāk princips vai
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #154 : 2015. gada 02. februāris, 17:53:34 »
Flyingcat, vai tai likumprojektaa teikts, ka buus kauninaashana un vainoshana?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #155 : 2015. gada 02. februāris, 17:55:14 »
Ne jau valstij beerni vajadziigi, jopcik!

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #156 : 2015. gada 02. februāris, 17:56:02 »
Man tuvai draudzenei bija aborts pirms desmit gadiem. Nevienu brīdi viņa to nav nožēlojusi, nav palikusi ne slima, ne neauglīga...viss ir kārtībā. Tas vīrietis, kas viņai bija toreiz...nu, tādu morālu kropli es redzēju pirmo un ceru, ka pēdējo reizi savā dzīvē. Nespēju nožēlot, ka viņam nav izdevies atstāt vairāk pēcnācēju. Starp citu, viņam ir divi bērni, abi par tēviem sauc citus vīriešus.
Tas tā, piemēram.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #157 : 2015. gada 02. februāris, 17:56:27 »
Ne jau valstij beerni vajadziigi, jopcik!
Ja nav vajadzīgi ne vecākiem, ne valstij, kam tad?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #158 : 2015. gada 02. februāris, 17:57:00 »
Afrora, nu ja var, tad lai paliidz.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #159 : 2015. gada 02. februāris, 18:52:22 »
Ja nav vajadziigi vecaakiem, tad kontracepcija...

...vai sterilizeet peec otraa treshaa aborta...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #160 : 2015. gada 02. februāris, 19:11:13 »
Visa šitā jandāliņa izvētīšanas rezultāts ir viens. Taisnība bija visām tām tūkstoš paaudzēm, kuras kaunināja jaunās meitas par nevainības zaudēšanu pirms laulībām. Un attiecīgi - bērnus bez tēva saražot arīdzan neskaitījās goda lieta. Līdz ar to galīgi nenodrošinātu bērnu bija attiecīgi mazāk (dzīves apstākļi arī tad bija skarbi, bet pa citai modei). Nu ko, ir mums seksuālā revolūcija un auglīši tam arīdzan.
Ja pilna TV un jebkurš žurnāliņš ar "vai cik seksīga matu gumija! zīmulis!" un "kā labāk pagulties zem veča, lai šamam pat jākustas nebūtu", tad dabūjam ko dabūjam. Neesmu redzējusi nevienu tādu žurnāleli, kur būtu zem šīem seksa pārdokļiem paraksts kā zem alkohola vai cigaretēm - "sekss var radīt TEV nevēlamu grūtniecību!", "par bērnu ir jārūpējas vismaz 18 gadus!", "bērns grib ēst katru dienu". Nu kaut kā tā.
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #161 : 2015. gada 02. februāris, 20:13:33 »
...es veel piemetiishu savas piecas kapeikas par atbildiibu- ir pofig, ka Twv taisniiba, kad Tevi kaa gaajeeju notriec uz zebras... ...ciet Tu...

...liidziigi ar to sievietes un viiriesha "liidzatbildiibu" gruutnieciibas gadiijumaa..

ēvele

• Viesi
« Atbilde #162 : 2015. gada 02. februāris, 21:18:04 »
Dinozaurs nav putns. Ledus nav tvaiks. Maza pērtiķveidīga būtne nav homo sapiens. Pusdienlaiks nav pusnakts. Apaugļota olšūna nav cilvēks.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #163 : 2015. gada 03. februāris, 00:10:40 »
A kādam neienāk prātā, ka tās "paštaisnās Oļiņietes" runā no savas pieredzes vai gana tuvas sāpes kolokoļņas?...

Kādreiz sanāca ar vienu družku pa pjaņiem po dušam parunāt tieši par šo. Un viņa teica apmēram tā: "Mani mamma piespieda, jo meitai bērns, sadir$ta nākotne, bla bla bla, studijas jāpamet, jāvācas atpakaļ uz laukiem, džeks lai tuvumā nerādās... Bail man no viņas bija visu bērnību un vēl tagad ir, kad jau pāri 30, viņa mani paralizē kā čūska trusīti. Un kad es beidzot saņēmos aiziet pie ārsta, jo no mātes man bija vairāk bail nekā no aborta, tā sūda daktere arī man sāka lasīt morāli, ko es jau visu mūžu biju atēdusies līdz vēmienam no muteres direktores - kā šefoja darbā, tāpat mājās. Ja kāds normāli būtu pateicis, ka ir veidi, kā studijas nepamest, ka pieaugušam cilvēkam ir tiesības pašam izlemt (cik sapratu, viņai bija ap 23), nevis akli baidīties no mammas utt... bet daktere pārmetošā tonī sāka ļečīt par godu. Es vienkārši sāku histēriski pat ne raudāt, bet kliegt. Pārbijās, uzrakatīja nosūtījumu un palaida..."

Ne jau morāle un 1x "konsultācija" ar svešu cilvēku te palīdzēs.
Es visu atceros, Ričard...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #164 : 2015. gada 03. februāris, 00:25:10 »
Trix, bet tieshi taados gadiijumos jau taa konsultaacija buutu vajadziiga. Es jau tieshi par to rakstiiju, ka apkaart gadaas tikai dulli cilveeki, nav neviena, kas tai briidii kaut ko jeedziigu pasaka. Pusaudzeem, jaunaam meiteneem dullaas maates spiezh dariit abortus, jo kaads kauns, ne tur par meitu domaa, neko, galvenais - ko ljaudis teiks. Buutu jaakonsultee konkreetais cilveeks ar vinja probleemaam. Esi studente? Kaadi risinaajumi - akadeemiskais gads, neklaatiene vai kas. Dulla maate? Kaa no vinjas izoleeties? Kaads cits tuvinieks, kriizes centri utt, par to gan valstij buutu jaagaadaa. Agraak bija taada misija Pakaapieni, nezinu, vai tagad eksistee. Bet taadam centram buutu jaabuut ar valsts atbalstu nevis tikai dazhu cilveeku entuziasmu.