Autors Tēma: par abortu -no satori  (Lasīts 31191 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: par abortu -no satori
« Atbilde #165 : 2015. gada 03. februāris, 00:33:34 »
Saulīt, kādas _kvalitātes_ konsultācija? No tiem mediķiem, ar ko man ir bijusi darīšana, ir saņemams tieši tas, par ko viņa runāja - tupa morāle. Un pēc tādas morāles vēl jāvelkas meklēt kaut kādu psiho...peitu? Lai noklausītos nākamo morāli? Oi, da nevajag... Kāds mums ir gandrīz viss "ar valsts atbalstu"...
Reizēm vieglāk ir nolēkt no tilta.
Es visu atceros, Ričard...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #166 : 2015. gada 03. februāris, 00:36:53 »
Nu nezinu gan. Ar kaut ko jau ir jaasaak.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #167 : 2015. gada 03. februāris, 00:53:38 »
Ar vienreizēju "konsultāciju" smadzenes nepārstādīsi un līdz tam iedolbīto dzīves uztveri nemainīsi. Un to es saku no savas pieredzes. Man šāda fīča prasīja gandrīz 20 gadus. Tās konsultācijas 20 minūtes - kaķim zem astes. Ja tur nav reāls plāns - ej tur, dzīvo šeit, tev palīdz mentors Ieva, kas atbild uz visiem jautājumiem bez rīstīšanās un vadā aiz rokas, līdz cilvēciņš var paiet pats.
Bet nav ne tādu cilvēku, ne iespēju. Vairāk atgādina epizodi ar roņa izglābšanu un laimīgo atpakaļ izlaišanu... Tauta aplaudē un sauc urrā laimīgi izglābtajam ronim,... kuru pēc minūtes turpat saplosa haizivs. Priekškars krīt.

Ar kaut ko ir jāsāk, bet ne tur. Vispirms aizvāciet seksualizāciju uz katra stūra, ieskaitot seksīgas zobubirstes un seksīgus telefonus...
Bet tas nenotiks, jo nav ekonomiski izdevīgi.
Un tad tāda konsultācija ir tikai plāksteris uz lauztas kājas un iespēja ieraust kārtējo valsts piķi ieinteresētās kabatās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #168 : 2015. gada 03. februāris, 03:59:49 »
Ja jau valstī notiek runas par šādu likumprojektu, tātad valsts netieši atzīst, ka tomēr tos bērnus tā kā vajadzētu. (ja kas, mums esot pagājušo gadu augstākā dzimstība kopš 2010. gada! :) ) Tad man liekas, ka vajadzētu pielikt pūles [līdzekļus], lai šeit būtu bērniem īpaši draudzīga vieta. Ārstēšanas, izglītošanas, apgādāšanas ziņā. Vecākiem draudzīgu darba likumdošanu. Dzemdības cilvēka cieņu nepazemojošos apstākļos. Citādi, kad reālai mammai ar bērnu kaut ko vajag, tad ir jāvāc ziedojumi pa tv...a vot klaji demagoģiskam projektam gan jau naudiņas atrastos, gan kāds reklāmas kantoris jau berzē rokas, kādus sirdi plosošus klipus varēs taisīt. Jo redz, lai kaut ko atkal ierobežotu un apgrūtinātu- tur roka ir iesista, pilnīgi nekādas aiztures...kāpēc pārmaiņas pēc nevarētu kaut ko atvieglot?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #169 : 2015. gada 03. februāris, 07:27:35 »

ot šim tiešām piekrītu. bet ne jau ar... eee... obligāto konsultāciju. tiks pie tāda tupa moralizētāja kā te augstāk var lasīt, kas sāks skaitīt pantiņus par atbildību, dzīvību no pirmās šūnas, slepkavību... kur tad nez ir tie krīžu centri, atbalsts jaunajām māmiņām un citi instrumenti, kur, no tā kabineta izgājušai, viņai tālāk iet... Uzņemsies tāds inešuks atbildību par šito sakonsultēto māmiņu? ne tak... gudri dir@t nau malku cirst...

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #170 : 2015. gada 03. februāris, 08:30:26 »
Saulīt, kādas _kvalitātes_ konsultācija? No tiem mediķiem, ar ko man ir bijusi darīšana, ir saņemams tieši tas, par ko viņa runāja - tupa morāle. Un pēc tādas morāles vēl jāvelkas meklēt kaut kādu psiho...peitu? Lai noklausītos nākamo morāli? Oi, da nevajag... Kāds mums ir gandrīz viss "ar valsts atbalstu"...
Reizēm vieglāk ir nolēkt no tilta.

un tupa morāle drīzāk lāča pakalpojumu izdarīs
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #171 : 2015. gada 03. februāris, 08:32:27 »
...man viss shis hiperyrofeetais cepiens par briivaas izveeles shausmiigo ierobezhoshanu ar papuldus konsultaaciju gandriiz aborta aizlieguma formaa neviljus sasaucaas ar to dzimumaudzinaashanas projektu, kuru dazhi iztulkoja kaa maaciishanu masturbeet 3 vai cik tur gadu vecumaa...

Murmulaade

..nekar birkas un vb tev ar nekaars ;) ... ...jeb meegjinaat kko paarmest otram, ka vinjsh, tavupraat, paaraak labi dziivo, tas ir ok?... ...bet paarmest  fanoshanu par abortu kaa suerliidzekli jebkurai ar neplaanotu (vai plaanotu, tik plaans nenostraadaaja, kaa cereets, vecis nesapriecaajaas) saistiitai probleemai nav ok...
...abi gadiijumi vienaafi demagogjiski...

..ieziimeejas tikai viena standarta nianse- latvieshiem cieteejs ir cieniijamaaks statuss...

demagoģija un tikai

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #172 : 2015. gada 03. februāris, 08:39:26 »

ot šim tiešām piekrītu. bet ne jau ar... eee... obligāto konsultāciju. tiks pie tāda tupa moralizētāja kā te augstāk var lasīt, kas sāks skaitīt pantiņus par atbildību, dzīvību no pirmās šūnas, slepkavību... kur tad nez ir tie krīžu centri, atbalsts jaunajām māmiņām un citi instrumenti, kur, no tā kabineta izgājušai, viņai tālāk iet... Uzņemsies tāds inešuks atbildību par šito sakonsultēto māmiņu? ne tak... gudri dir@t nau malku cirst...

+1 . Nosodīt ir vieglāk nekā pamēģināt problēmā iedziļināties. Maslova piramīdā ir savs grauds patiesības.
Ja jau valstī notiek runas par šādu likumprojektu, tātad valsts netieši atzīst, ka tomēr tos bērnus tā kā vajadzētu. (ja kas, mums esot pagājušo gadu augstākā dzimstība kopš 2010. gada! :) ) Tad man liekas, ka vajadzētu pielikt pūles [līdzekļus], lai šeit būtu bērniem īpaši draudzīga vieta. Ārstēšanas, izglītošanas, apgādāšanas ziņā. Vecākiem draudzīgu darba likumdošanu. Dzemdības cilvēka cieņu nepazemojošos apstākļos. Citādi, kad reālai mammai ar bērnu kaut ko vajag, tad ir jāvāc ziedojumi pa tv...a vot klaji demagoģiskam projektam gan jau naudiņas atrastos, gan kāds reklāmas kantoris jau berzē rokas, kādus sirdi plosošus klipus varēs taisīt. Jo redz, lai kaut ko atkal ierobežotu un apgrūtinātu- tur roka ir iesista, pilnīgi nekādas aiztures...kāpēc pārmaiņas pēc nevarētu kaut ko atvieglot?

nu es tieši par to pašu. + vēl man gribētos, lai dzemdību nodaļās tik vieglprātīgi un brutāli neizturas pret dzmedētājām, taupot  valsts līdzekļus, lai netaisītu ķeizaru, tiek sabeigta bērna un arī mammas veselība.  tajā pašā laikā bomzim ar nobrāztu degunu tiek nodrošināta tomogrāfija kaut 2x nedēļā.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #173 : 2015. gada 03. februāris, 08:41:41 »
Žurnālisti varēja uztaisīt eksperimentu ar slēptajām kamerām, lai jauna sieviete grūtniece aiziet uz sociālo dienestu, palūdz konsultāciju un palīdzību, uz kādām krīzes iestādēm, būtu interesanti paskatīties cik tad reāli viņai būtu gatavi palīdzēt. Formāli atkratītos.
Ir pašvaldības, kurās tiek apmaksāta jaunās māmiņas uzturēšanās Misijā pakāpieni grūtnieču patvēruma centra "Bēbīšu māja", lai viņa vispār apgūtu bērna kopšanas iemānas un saņemtu psiholoģisko palīdzību , bet tur  jābūt normālai bāriņtiesai, kura nevis uzreiz bērnu uz bērnunamu, bet vismaz nedaudz iedziļinās. 2013.gadā maksa bija 3 Ls par dienakti.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 03. februāris, 08:48:04 no Murmulāde »

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #174 : 2015. gada 03. februāris, 09:57:19 »
Ar vienreizēju "konsultāciju" smadzenes nepārstādīsi un līdz tam iedolbīto dzīves uztveri nemainīsi. Un to es saku no savas pieredzes. Man šāda fīča prasīja gandrīz 20 gadus. Tās konsultācijas 20 minūtes - kaķim zem astes. Ja tur nav reāls plāns - ej tur, dzīvo šeit, tev palīdz mentors Ieva, kas atbild uz visiem jautājumiem bez rīstīšanās un vadā aiz rokas, līdz cilvēciņš var paiet pats.
Bet nav ne tādu cilvēku, ne iespēju. Vairāk atgādina epizodi ar roņa izglābšanu un laimīgo atpakaļ izlaišanu... Tauta aplaudē un sauc urrā laimīgi izglābtajam ronim,... kuru pēc minūtes turpat saplosa haizivs. Priekškars krīt.

Ar kaut ko ir jāsāk, bet ne tur. Vispirms aizvāciet seksualizāciju uz katra stūra, ieskaitot seksīgas zobubirstes un seksīgus telefonus...
Bet tas nenotiks, jo nav ekonomiski izdevīgi.
Un tad tāda konsultācija ir tikai plāksteris uz lauztas kājas un iespēja ieraust kārtējo valsts piķi ieinteresētās kabatās.

Izstaastiishu gadiijumus iz dziives. Veel padomju laiks. Mans braaleens aiziet armijaa. Vinja 18 - gadiigaa draudzene konstatee, ka ir staavoklii. Savai mammai nesaka, bet pasaka mana braaleena mammai. Taa pieredzeejusi abortniece, nu tajos laikos tas bija kontracepcijas veids, sarunaa jau dakteri un laiku, kad tur doties. Meitene dienaa, kad jaadodas uz attieciigo proceduura, tomeer pasaka savai mammai, kas ar vinju noticis un kur vinja tagad dosies. Mamma pasaka vienu teikumu - meitinj, vai tu zini, ka peec tam tev var nebuut beernu? Nu tajos laikos jau nerunaaja par to, ka taa ir nogalinaashana, bet vairaak no mediciiniskaa viedoklja, ka tas nav labi veseliibai, ka var nebuut beernu utt. Nee, mamma neko nespieda, meitene pati izleema, un nekur neaizbrauca. Piedzima meita, kurai tagad ir 30 gadu.

Otrs gadiijums, arii ap to pashu laiku, cits mans braaleens, un darbiiba notiek laukos. Braaleens paarnaak no armijas un padara gruutu 18 - gadiigu, tikko vidusskolu beigushu meiteni, pats nobiistas, izvairaas un no meitenes beeguljo. Vinjas tante, uzzinaajusi situaaciju, jau gaadaa naudu abortam. Meitene ir sadraudzeejusies ar ciema feldsheri, kas arii ir pavisam jauna meitene un nesen saakusi tur straadaat, izstaasta vinjai. Feldshere arii tikai no mediciiniskaa viedoklja  pastaastiijusi, kas tas aborts taads ir, kaadi sarezhgjiijumi, komplikaacijas, ka var buut peec tam spontaanie aborti, jo taa ir mehaaniska iejaukshanaas, ka var buut gruuti palikt staavoklii peec tam utt. Meitene nekur neaizbrauc, piedzimst meita. Un ne jau viegli tas bija tur laukos, visi skatiijaas - re, re, shii staavoklii, nez, no kura tad..
Jaa, shajos gadiijumos taas 18 gad meitenes bija nobriedushaakas personiibas nekaa dazha laba 28 gadiigaa muusdienaas, kura jaanjem aiz rocinjas un visur jaavadaa, jo pati neko nespeej. Jaa visiem tas neder, bet tai apmulsumaa kaada sakariiga cilveeka parunaashanaas reizeem tomeer noder.
Jaasaka, ka abos gadiijumos mani braaleeni beigaas tomeer appreceeja taas meitenes, kopaa ir veel shodien. Bet tad, kad vinjas pienjeema tos leemumus, vinjas bija vienas.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #175 : 2015. gada 03. februāris, 10:12:40 »
Jaa visiem tas neder, bet tai apmulsumaa kaada sakariiga cilveeka parunaashanaas reizeem tomeer noder.
noderētu visiem, bet bez moralizēšanas, tuva drauga vai ģiemenes atbalsts ir būtisks. vai atbalstu varēs sniegt tāda dzīves nogurusi, moralizējoša tantiņa, kurai tā būs kārtējā dura, kas nav sajēgusi to vai šito. tā jau tas  cilvēks jūtas apjucis un nobijies. tāda konsultanta uzdevums nav uzspiest uz viena vai otra lēmuma pieņemšanu. cilvēkiem ir tendence safokusēties uz vienu un varbūt tajā brīdī pat neredzēt un neapsvērt citu alternatīvu.
Un kaut vai no medicīniska viedokļa, rezus negatīvua siņu īpašniecēm pēc aborta ir grūtāk palikt vēlreiz stāvoklī.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #176 : 2015. gada 03. februāris, 10:22:05 »
Neviens jau nesaka, ka konsultācijas nav vajadzīgas - tieši otrādi, tās būtu ļoti noderīgas, taču 1)tām ir jābūt profesionālām un NEITRĀLĀM (lielākie konsultāciju bīdītāji ir dažas reliģiozi tendētas organizācijas, kuru mērķis ir nevis palīdzēt, bet gan panākt, ka sieviete dzemdē par katru cenu, jo tas saskan ar viņu skatījumu par to, kas ir pareizi), 2)konsultācijās jābūt arī praktiskiem padomiem par medicīniskiem, juridiskiem, psiholoģiskiem aspektiem - ja nu sieviete izlemj bērnu dzemdēt, tad kādu finansiālo atbalstu dabūs no valsts, kā nokārtot alimentus, ja tēvs atsakās sadarboties, kur ir pieejami krīzes centri u.t.t. 3)Un nekādā gadījumā obligātām. Pie tam šis būtu jānodrošina bez maksas vismaz visos bijušajos rajonu centros. Lēti nebūtu, bet, ja reiz mērķis ir PALĪDZĒT sievietēm, kuras nonākušas grūta lēmuma priekšā, tad nav arī neiespējami.

Starp citu, vai tad tiešām arī mūsdienās kauns no sabiedrības ir galvenais dzinulis veikt abortu jaunākā vecuma grupā? Manuprāt, tā bija tāda padomju laika specifika, kad "seksa nebija" un godājamāk bija pa kluso visu nokārtot, nevis dzemdēt un audzināt bērnu, kaut arī jaunieši tam būtu bijuši gatavi.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #177 : 2015. gada 03. februāris, 10:25:45 »
Tak neviens jau nenoliedz, ka tāda ieinteresēta un atbalstoša cilvēka aprunāšanās ir ļoti noderīga. bet - cik tad tieši ieinteresēts un, kas svarīgākais - vēlāk arīdzan atbalstošs, būs tas obligātais "speciālists"...

un neviens arīdzan nenoliedz, ka aborts - tas ir slikti.

Tikai - vai tā "sakārtošana" ir jāsāk tieši tādiem Parādniekiem ar tieši šādu populistisku likumu pieņemšanu...? NAV atbalsta mehānismu. NAV. Viena vienīga karogu vicināšana.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #178 : 2015. gada 03. februāris, 10:40:17 »
Eveliina

...piedod, bet citaata autore Kazhoka ar nav cilveeks... ...nu, vsm sieviete toch ne...

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #179 : 2015. gada 03. februāris, 10:45:37 »
Starp citu, vai tad tiešām arī mūsdienās kauns no sabiedrības ir galvenais dzinulis veikt abortu jaunākā vecuma grupā? Manuprāt, tā bija tāda padomju laika specifika, kad "seksa nebija" un godājamāk bija pa kluso visu nokārtot, nevis dzemdēt un audzināt bērnu, kaut arī jaunieši tam būtu bijuši gatavi.

atkarīgs no vides, kur dzīvo, no ģimenes attieksmes, vecuma, no paša cilvēka.