Autors Tēma: kā lai to nosauc?  (Lasīts 9192 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Murmulāde

Re: kā lai to nosauc?
« Atbilde #15 : 2015. gada 02. februāris, 16:26:26 »
Emīlij,kad nav citu variantu tik pie mitekļa,tad ko? vai nu kredīts,vai iet lūgt vietu sociālajā mājā...vai trešais dzīvot saimnieka mājā. Man bija 3.,kuru beigās nevarēju pavilkt(jo apetīte audzēja īres maksu),nācās uz 1. :(

koks ar diviem galiem, mitekļa kredīts ok, atbilstoši maksātspējai, bet treknajos tak kā bija, "leļļu māju, divriteni un vēl ceļojumu uz Ēģipti".
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #16 : 2015. gada 02. februāris, 16:30:56 »
Es ar tai bariņā, kas neatceras, kad ar varu lika kredītus ņemt.
Runājot par pazudušām rūpnīcām, parasti aizmirst vienu lietu, lai ražotu un pastāvētu vajadzīgs noieta tirgus. Kur ir tā sapņu zeme, kur mūsu ražojumus gaida ar izplestām rokām?

Izņemot tos gadījumus, kad piem. RAF sadarbību piedāvāja Volkswagen. Privatizācija nes aātru naudu, vilinoši taču, piekritīsi ? Lauma paŗnesa ražotni zu Ukrainu, Rēzeknes motorrūpnīca uz Ķīnu, daudz ko nosaka ražošanas izmaksas, kas veidojas arī no nodokļiem darbaspēka izmaksām utt.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #17 : 2015. gada 02. februāris, 16:36:09 »
Runājot par pazudušām rūpnīcām, parasti aizmirst vienu lietu, lai ražotu un pastāvētu vajadzīgs noieta tirgus. Kur ir tā sapņu zeme, kur mūsu ražojumus gaida ar izplestām rokām?

Izņemot tos gadījumus, kad piem. RAF sadarbību piedāvāja Volkswagen. Privatizācija nes aātru naudu, vilinoši taču, piekritīsi ? Lauma paŗnesa ražotni zu Ukrainu, Rēzeknes motorrūpnīca uz Ķīnu, daudz ko nosaka ražošanas izmaksas, kas veidojas arī no nodokļiem darbaspēka izmaksām utt.

Un kas tad privatizēja? Tie paši cilvēki, nevis mistiskā valsts, uz ko diddly grib visu novelt. Nezinu valstis, kur rūpnīcas pieder valstij. Un ko uzņēmējam darīt ar nolaistu rūpnīcu, kas strādā maksimāli neefektīvi un ražo nevienam nevajadzīgas grabažas? ReBir ražojumi bija ciešami, bet to pašizmaksa bija pārāk augsta un tie neizturēja ķīniešu spiedienu.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #18 : 2015. gada 02. februāris, 16:38:55 »
Latviešiem vispār ir dīvains uzskats, ka ražot lēni, smagi un dārgi ir baigais sasniegums, tikai tad jāsūdzas pa pasauli, ka neviens tos brīnumus nevar atļauties pirkt. Zema efektivitāte nebūt nenozīmē unikālu pievienoto vērtību!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #19 : 2015. gada 02. februāris, 16:40:19 »

Un kas tad privatizēja? Tie paši cilvēki, nevis mistiskā valsts, uz ko diddly grib visu novelt. Nezinu valstis, kur rūpnīcas pieder valstij. Un ko uzņēmējam darīt ar nolaistu rūpnīcu, kas strādā maksimāli neefektīvi un ražo nevienam nevajadzīgas grabažas? ReBir ražojumi bija ciešami, bet to pašizmaksa bija pārāk augsta un tie neizturēja ķīniešu spiedienu.

Tu domā darbinieki ? es domāju ne visur, kam bija balsu vairākums, tas arī zipaŗdeva, sākumā iekārtas , vēlāk ēkas. Sarkanā zvaigzne tika Preatoni, teicās baigo centru taisīs, ha :)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #20 : 2015. gada 02. februāris, 16:42:18 »
Latviešiem vispār ir dīvains uzskats, ka ražot lēni, smagi un dārgi ir baigais sasniegums, tikai tad jāsūdzas pa pasauli, ka neviens tos brīnumus nevar atļauties pirkt. Zema efektivitāte nebūt nenozīmē unikālu pievienoto vērtību!
mūsdienām ta'ds ritms neder. vajag ātri, lēti, par to vai kavilatīvi nezinu, viss tik ātri mainās, ka nav vajadzības pēc lietām, kas kalpos mūžīgi. Divi gadi telefonam un to pat nevar vairs salabot, jo tādas detaļas vairāk neražo.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #21 : 2015. gada 02. februāris, 16:46:27 »
mūsdienām ta'ds ritms neder. vajag ātri, lēti, par to vai kavilatīvi nezinu, viss tik ātri mainās, ka nav vajadzības pēc lietām, kas kalpos mūžīgi. Divi gadi telefonam un to pat nevar vairs salabot, jo tādas detaļas vairāk neražo.

Taisnība. Daydz nosaka investīciju apjoms. Lai ražotu ātri un lēti, ieguldījumi ir vajadzīgi ļoti lieli.
Investējot maz, sanāk lēni unsmagi.

daddy

• Viesi
« Atbilde #22 : 2015. gada 02. februāris, 16:46:54 »
priekš kam vispār kaut ko ražot?? nofilmē kaķi ar salauztu žokli, ieliec jūtūbā - un miljonārs :D
http://www.delfi.lv/izklaide/dabas-brinumi/zveru-dzive/ka-ar-vienu-nigru-kaki-nopelnit-100-miljonus.d?id=45318486

Atslēdzies Es456

« Atbilde #23 : 2015. gada 02. februāris, 16:48:13 »
Negribējās gari rakstīt pašsaprotamas lietas - noiets - pieprasījums, pašizmaksa, transports, pieejamā darba spēka kvalifikācija utt.utt.
15 gadus nostrādāju ražošanas uzņēmumā, kuru privatizēja vietējie, tehniski izglītoti, varoši cilvēki. Bija pārliecība, ka ar esošo darbgaldu parku, strādnieku spējām varēs kalnus gāzt, vismaz par maizīti nebūs jādomā. Varu grāmatas rakstīt par klupšanu, celšanos, virzīšanos uz priekšu par spīti, nevis pateicoties. Ir savs viedoklis. Mēs esam interesanti tik ilgi, kamēr esam lēti.

daddy

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 02. februāris, 16:51:55 »
Mēs esam interesanti tik ilgi, kamēr esam lēti.

Tieši tā! bet kā mēs varam būt lēti, ja mums izejvielas un enerģija jāieved, eiropas normas jāievēro un nodokļi jāmaksā, i vēl klimats bargs... 

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #25 : 2015. gada 02. februāris, 16:52:48 »
priekš kam vispār kaut ko ražot?? nofilmē kaķi ar salauztu žokli, ieliec jūtūbā - un miljonārs :D
http://www.delfi.lv/izklaide/dabas-brinumi/zveru-dzive/ka-ar-vienu-nigru-kaki-nopelnit-100-miljonus.d?id=45318486

oi, kolēģei vīrs bija iegriezies jaunajā Gaismas pilī, un tur tāda datora zāle, cilvēku nav daudz, viena dāmīte sēž un paslepus pasturbē un filmē to ar savu kameru un publicē youtube. vot tev gaismas pils. Gan jau , ka investori šo nolīguši, lai atpelna :D

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #26 : 2015. gada 02. februāris, 16:54:02 »

Tieši tā! bet kā mēs varam būt lēti, ja mums izejvielas un enerģija jāieved, eiropas normas jāievēro un nodokļi jāmaksā, i vēl klimats bargs... 
+1

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2015. gada 02. februāris, 16:59:50 »
mums tā bija padomija nozombējusi, cik latvijas ražojumi kruti, moderni, pieprqasīti visā pasaulē, ka pašiem arī tā sāka likties
Rakstainie ogres džemperi -ha!

varmācīgi tika pārtraukta normālā attīstība, iedējās milzu monstri, kas derēja psrs plašumiem, nevis mazai valstiņai, un kas ražoja preces, kas derēja tikai psrs lohiem
Nu un tad, ka tev joprojām straumes dzirnaviņas darbojas? Dzirnaviņas maina, kad apnīk krāsa vai dizains, nevis tad, kad saplīst tā, ka nu vairs nevar salabot, kā iepriekšējās 3 reizes

Tagad der vai nu lēti vai ļoti advancēti -dzintara diegi, optiskie kabeļi un taml. brīnumi

Atslēdzies Es456

« Atbilde #28 : 2015. gada 02. februāris, 17:02:29 »

Varētu domāt, ka Ķīnā klimats maigāks.... Un kāds var ko piegādāt, kas neatbilst eiropas normām :) , un nodokļi kaut kur aug kokos, bet enerģija plūst pa logu šķirbām...

daddy

• Viesi
« Atbilde #29 : 2015. gada 02. februāris, 17:08:41 »
Varētu domāt, ka Ķīnā klimats maigāks.... Un kāds var ko piegādāt, kas neatbilst eiropas normām :) , un nodokļi kaut kur aug kokos, bet enerģija plūst pa logu šķirbām...

a Tu par ķīnieša algu strādātu?? http://www.draugiem.lv/musuauklite/news/?p=12605272  varētu izdzīvot ar 2$ dienā?