Autors Tēma: Gribu bezdarbniekos  (Lasīts 11381 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Gribu bezdarbniekos
« Atbilde #15 : 2015. gada 04. februāris, 11:23:34 »
A ja vnk gribas atpuusties? ;)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #16 : 2015. gada 04. februāris, 11:26:07 »
Cilvēks pēc dabas jau piedzimst slinks!Īsti to neviens negrib atzīt,tamdēļ jau tiek meklēti visi iespējamie vainīgie un iemesli ,lai attaisnotu savu apnikumu strādāt.
Ja cilvēkam būtu iespēja strādāt tik cik viņam patīk-un spētu ar to dzīvot atbilstīgi savām vēlēšanām-kā jūs domājat-vai daudzi skrietu uz darbu?Domāju ka neskrietu vis.Jebkurš darbs darbadevēja labā-ir tomēr piespiedu darbs.Vai nu strādā pēc noteikumiem vai mirsti badā.Vai sēdi uz pabalstiem-arī laba alternatīva.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #17 : 2015. gada 04. februāris, 17:46:50 »
Ja likums atļauj...bet, cik tas ētiski - uz nodokļu maksātāju rēķina vnk slaistīties...
Manuprāt, bezdarbnieku pabalsts domāts tiem cilvēkiem, kuri tiešām palikuši bez darba.
Bez tam, es baidītos tādējādi izaicināt likteni - ka tik nesanāk palikt par bezdarbnieku uz ilgu, ilgu laiku. Tikai bez pabalsta.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2015. gada 04. februāris, 18:05:48 »
Vot kas attiecas uz "ētiski uz nodokļu maksātāju rēķina", mani gan sirdsapziņa nemocītu. Gadu gadiem tos nodokļus esmu maksājusi un cik saņēmusi atpakaļ?! Neslimoju, slimības naudas nesaņemu, "bezmaksas" medicīnu neizmantoju, bērnudārzi, skolas nav aktuāli. Ak jā, 9 mēnešus esmu saņēmusi to bezdarbnieka pabalstu, tas arī viss. 
Lērums slaistu gadu gadiem uz pabalstiem vien dzīvo un neko nemaksā. Ja ir iespēja, kāpēc gan vismaz kaut ko no saviem nodokļiem neatgūt?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #19 : 2015. gada 04. februāris, 18:24:30 »
Jā, tieši tā, gribas paslinkot, atpūsties, kaut neesmu pārgurusi. Doma ir varbūt ko citu pamēģināt, kaut vai kursus. Bez darba nepalikšu, darba vakances ir visu laiku(nav pārdevējam u.tml). Vienu gadu, piemēram ņēmu bezalgas atvaļinājumu un pastrādāju ārzemēs. Nav neviens jāuztur, tad jau varu tā atļauties.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #20 : 2015. gada 04. februāris, 18:40:38 »
He, gadiem no maniem nodokljiem (ne valsts darbaa- tie jau nodokljus faktiski nemaksaa) citi uztureeti, kaapeec pac ar nevar dziivi pabaudiit...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #21 : 2015. gada 05. februāris, 00:23:54 »
Pilnīgi atbalstu. Ja gribas, vajag atpūsties un galvu sakārtot.
Bezdarbnieka pabalsts pienākas jebkuram, kurš pirms tam maksājis nodokļus, un ne vienmēr jāgaida, kamēr izmetīs no darba, aiziet ir tiesības arī pašam. Un saņemt pabalstu. Tāpēc jau mūžīgi nemaksā. Tālāk jau katrs pats, ies jaunā darbā vai kā savādāk gādās ienākumus. Kas tā par diskrimināciju atkal, kuram pienākas un kuram nē, visi mēs nodokļus maksājam. Es arī varētu uzskaitīt sfēras, kuras man pofig, kurām mani nodokļi aiziet.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #22 : 2015. gada 05. februāris, 12:24:47 »
tas "man pienākas"... nē nu ok. :)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #23 : 2015. gada 05. februāris, 13:09:26 »
Nu tā jau ir-pienākas algas,pienākas atvaļinājumi un slimības naudas.Pabalsts ir pabalsts jau pēc būtības-pabalstījums tiem,kas kādā laika periodā nespēj sevi pilnvērtīgi apgādāt.Nosaukt to par alternatīvu atvaļinājumam būtu nekorekti.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #24 : 2015. gada 05. februāris, 13:27:39 »
Jā, nespēj, jo nav spēka. Arī emocionāli var nebūt spēka. Vai tiešām vajag gaidīt, kamēr piemeklē kāda kaite? Nē! Nevajag!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #25 : 2015. gada 05. februāris, 13:37:25 »
Jā, nespēj, jo nav spēka. Arī emocionāli var nebūt spēka. Vai tiešām vajag gaidīt, kamēr piemeklē kāda kaite? Nē! Nevajag!
Tad ir jāmaina darbs uz tādu, kurš neizēd ne fiziski, ne emocionāli. Nevis jāiet "atpūsties" uz gadu un tad jāatgriežas atpakaļ vecajā vietā, kur viss sāksies no gala. Autorei jau kā reiz tieši tāds plāns ir - iet atpakļ.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #26 : 2015. gada 05. februāris, 13:52:38 »
oj šitie ieteikumi "maini darbu" pilnīgi riebjas.
ir situācijas, kad darbu mainīt vienkārši nav iespējams.

P.S. mans koments neattiecas uz šo tēmu, tikai uz Piafas komentāru
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #27 : 2015. gada 05. februāris, 14:03:21 »
Uz gadu aiziet paslaistīties var, bet tā gada laikā atrast citu sakarīgu darbu nevar?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #28 : 2015. gada 05. februāris, 15:51:04 »
A ja pret savu darbu pretenziju nav, tikai nogurdinaajis kaadaa briidii?

...jeezinj, tuukstoshiem iipatnju gadiem nestraadaa, te cilveekam 9 meeneshus liedz...

...jaa, iisti jau it kaa nwv "eetiski", tik taa tuukstoshu daudzgadiigo bezdarbnieku armija, kurai no autores nodokljiem ar vislaik tiek maksaats, ir kudi neeetiskaaka, nevis zheelojamaaka...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #29 : 2015. gada 05. februāris, 16:04:08 »
Ineshuks manu domu saprot pilnībā. Paldies par atbildēm, tad jau manīs, kā viss iegrozās.