Autors Tēma: vai jūs izmetat daudz ēdiena?  (Lasīts 7503 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

Re: vai jūs izmetat daudz ēdiena?
« Atbilde #15 : 2015. gada 05. februāris, 13:56:45 »
nemetu ārā.
iepērku pārtiku uz +/- nedēļai. dārzeņus, gaļas.
visi sīkie nieki - pieni, jogurti, salāti, augļi tiek iepirkti gandrīz katru dienu, jo vakaros apēdas un izdzeras :)
vakariņas tiek taisītas 1 max. 2ām dienām, jo 3šā diena jau ir par daudz.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Camma

« Atbilde #16 : 2015. gada 05. februāris, 14:02:52 »
Ieskābis piens tikai no laukiem ir saraudzējams. Pakinieku neriskētu - tur tik baisie puņķi sanāk.
Ārā nemetu neko, kad bija Bobis. Tagad arī nemetu ārā gandrīz neko. Pērku cik apēdās. Cita lieta, ja kādam sagribās pagramstīties un pie pivčika aiziet viss siers - no rīta jāmeklē ko citu uz brokastmaizēm. Vai izčib rosolītis, jo kāc noēdis desu.
Visus sakost!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #17 : 2015. gada 05. februāris, 14:29:33 »
Šad tad sanāk, bet reti, kādu zupu, vai rosola pēdējās 5as karotes, kad saskābst, gaļas produkti tiek kustoņiem.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #18 : 2015. gada 05. februāris, 14:36:12 »
Cenšos nemest, bet gadās. Mēs arī piederam pie kategorijas "atsildītu ēdienu neēd" (nu, tas ir, tīnis neēd).
Man nav paraduma kaut ko nekontrolēti sapirkt lielā daudzumā, uz veikalu dodos bieži un pērku ar domu "šito rītdienai, to parītam" un vēl kaut ko pa virsu.
Man pārsvarā paliek pāri zaļumi - ja jūtu, ka tūlīt sāks bojāties, sagriežu un salieku trauciņos saldētavā. Apžuvušu, sakaltušu sieru laukā nemetu - sarīvēju un cepu siera cepumus.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #19 : 2015. gada 05. februāris, 14:39:46 »
Ļoti reti. Parasti kāds "noslēpies" dārzenis (burkāns vai sīpols) tiek izmests. Finansiālā situācija neļauj ne ārā mest, ne, galvenokārt, iepirkt vairāk, kā spējam apēst. Nu, jā, palīdz tas, ka nepērkam "našķus" - jogurtus, sierus, desas, gatavos ēdienus utml. produktus. Maizi tikai tad, ja tiek vārīta zupa un tad tā vien sanāk - kad katls tukšs, arī maizes klaips cauri. Piens beidzas ātrāk kā spēj saskābt. Viss "liekais" nonāk saldētavā.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #20 : 2015. gada 05. februāris, 14:43:09 »
Nu, jā, palīdz tas, ka nepērkam "našķus" - jogurtus, sierus, desas, gatavos ēdienus utml. produktus.
manā skatījumā te našķis ir tikai gatavais ēdiens, pārējais it kā nē.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #21 : 2015. gada 05. februāris, 14:57:32 »
Nu, jā, palīdz tas, ka nepērkam "našķus" - jogurtus, sierus, desas, gatavos ēdienus utml. produktus.
manā skatījumā te našķis ir tikai gatavais ēdiens, pārējais it kā nē.

Nu, jā, man nedaudz savādāk - našķis ir viss, ko var, atverot ledusskapi/pieliekamo, fiksi paņemt un apēst (panašķoties). Normālu ēdienreizi tas neaizstāj, tātad tā ir lieki iztērēta nauda produktiem, no kuru apēšanas jēgas nekādas.
Bet  tie ir mani "tarakāni" - pie mūsu mēneša pārtikas budžeta tādi produkti ir pārāk dārgs prieks (t.i., našķi, ko var atļauties reizi pāris mēnešos).

ēvele

• Viesi
« Atbilde #22 : 2015. gada 05. februāris, 15:01:51 »
Izmetu tegulāri un bieži, jo mans laulātais nekad nesaprot, cik varēs apēst un noperk par daudz, bet es viņa ēdienus neēdu. Kā arī sildītu neviens neēd. Arī, ja uztaisu, bet negsršo, tad izmetu. Nav man lielas tuvības ar ēdienu. Tā - ar vieglu roku to daru - izmetu.

Bet atkal pieķeru sevi pie domas - šī tēma arī jau bijusi TUR...Laikam viss ir bijis...jāiet uz kādu tehnisko forumu, vai :)

Atslēdzies tuure

« Atbilde #23 : 2015. gada 05. februāris, 15:12:53 »
Nemetu ārā, roka neceļas un viss!!!!

Piena produktus cenšos iepirk tik, cik patērēsim.
Sakaltušu maizi maisiņā un uz laukiem, tur vistām izbaro.
Zupas, desu galus, ēdienu pārpalikumus un citu, kas nav sabojājies, bet zinu, ka vairs netiks ēsts, tas viss tiek iepakots un saldētāvā iekšā, pēcāk uz laukiem un kustoņiem savārīts un atdots.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 05. februāris, 15:34:58 no Piafa »

Atslēdzies tuure

« Atbilde #24 : 2015. gada 05. februāris, 15:13:46 »
Nemetu ārā, roka neceļas un viss!!!!

Piena produktus cenšos iepirk tik, cik patērēsim.
Sakaltušu maizi maisiņā un uz laukiem, tur vistām izbaro.
Zupas, desu galus, ēdienu pārpalikumus un citu, kas nav sabojājies, bet zinu, ka vairs netiks ēsts, tas viss tiek iepakots un saldētāvā iekšā, pēcāk uz laukiem un kustoņiem savārīts un atdots.
Modify message

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #25 : 2015. gada 05. februāris, 15:16:27 »
Izmetu tegulāri un bieži, jo mans laulātais nekad nesaprot, cik varēs apēst un noperk par daudz, bet es viņa ēdienus neēdu. Kā arī sildītu neviens neēd. Arī, ja uztaisu, bet negsršo, tad izmetu. Nav man lielas tuvības ar ēdienu. Tā - ar vieglu roku to daru - izmetu.

Piedod, tad jau nav brīnums, ka biji pārsteigta, ka cilvēkiem mēdz nebūt, ko ēst...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Betons

« Atbilde #26 : 2015. gada 05. februāris, 15:20:20 »
Praktiski nekas netiek izmests. Retu reizi maizes atlikums, ja palicis "pūkains". Bet par to, lai nekas vecs nepaliktu, parūpējās mazākas dzīvās radībiņas, kas ir pārlaimīgi par dajebko, kas cilvēkam neliekas pietiekami labs.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #27 : 2015. gada 05. februāris, 15:26:07 »
Ar sildītu ēdienu problēmu nav - cepti vakar vārītie kartupeļi - kas var būt labāks par šo! :D Vismaz man.
Borščs un skābu kāpostu zupa vispār īsto kondīciju sasniedzot atsildīti.

Taču diemžēl nav tā, ka neko nemetu ārā. Interesantākais - riska grupa ir produkti, kam liels derīguma termiņš, piemēram, konservi, kurus iepērku ar rezervi (t.i. pāris), bet pamanos noturēt ilgāk. Tad sākas lomkas - it kā termiņš garām, bet kas tad ar to konservu ledusskapī varētu notikt...

Otra grupa - našķi, kulinārija, kas pirkta, jo tajā brīdī ļoti gribējies ēst (esmu uzskatāms piemērs, ka pārtiku pirkt vajag labi paēdušam, lai roka nestieptos pēc figviņzinkā), bet apēstspējas ir pārvērtētas.

Cenšos nemest maizi, bet ir gadījies, jo, piemēram, nevaru iedomāties, kā pārstrādāt pilnīgi sakaltušu čabatas gabalu, kas sakalst ātri un kļūst ciets kā akmens. Izmērcēt? Kur pēc tam likt? Nekādas maizes zupas netaisu... Un, lai kaut ko gatavotu, jābūt kam vairāk par galiņu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #28 : 2015. gada 05. februāris, 15:28:07 »

Cenšos nemest maizi, bet ir gadījies, jo, piemēram, nevaru iedomāties, kā pārstrādāt pilnīgi sakaltušu čabatas gabalu, kas sakalst ātri un kļūst ciets kā akmens. Izmērcēt? Kur pēc tam likt? Nekādas maizes zupas netaisu... Un, lai kaut ko gatavotu, jābūt kam vairāk par galiņu.

Apmērcēt pienā un cepeškrāsnī uz augstu temperatūru - mmmm, cik garda :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #29 : 2015. gada 05. februāris, 15:48:20 »
Evelīna = Sinepe?  :blushing: