Autors Tēma: vai jūs izmetat daudz ēdiena?  (Lasīts 7499 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ēsma

Re: vai jūs izmetat daudz ēdiena?
« Atbilde #45 : 2015. gada 05. februāris, 21:07:13 »
Esmu no nemetējām. Visi pamatēdieni  un zupas, ja otrā dienā netiek apēsti, aizceļo uz saldētavu. Turpat glabāju arī maizi: pirms tam  ilgstoši mocījos ar  ātri pelējušo, ārā metamo, kopš klaipi dus saldētavā- nekādas atliekas neveidojas. Esmu iecienījusi  to leišu pienu Marge, nezinu kas par žinēveli tur klāt, bet nekad skābs nepaliek. Ar biezpienu izrīkojos pēc tā sasmirduma pakāpes- ja drusku ož- apcepu pannā- man garšo tā 'košļene", ja nu galīgi elpu rauj ciet, tad dodas uz podu. Ļunkanus burkanus, kāpostus, kāļus bez bažām vāru vai cepu.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #46 : 2015. gada 05. februāris, 21:41:42 »
Maz sanāk izmest - par to priecājos. Visa pamatā - cik daudz naudas var atļauties pārtikas produktiem un realitātes sajūta veikalā un virtuvē, lai nepirktu to, ko neapēdīs.
Arī suņiem tiek izbarots tas, kas paliek pāri :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #47 : 2015. gada 06. februāris, 00:33:10 »
Sakaltušu čabatu (gan pelēko gan balto) mierīgi izmantoju kotletēm.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #48 : 2015. gada 06. februāris, 04:04:23 »
A ko jūs pēc tam pasākat, kad saldētava pilna ar vecu ēdienu? Es īsti neizprotu principu: ja viņu nemet ārā, tātad, galīgi vecs nav, ok. Un kas notiek, kad sasaldē? Otrā jaunība?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #49 : 2015. gada 06. februāris, 08:45:18 »
Pie vajadzības atkausē un lieto. Tieši tik vienkārši.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #50 : 2015. gada 06. februāris, 08:47:06 »
Jutu, ka zsv štovētos kāpostus ar gaļu un desiņām neapēdīsim, pīrāgos jau daļa tika iecepta, pārējo maisā iekšā un sasaldēju.
Sīkam šad tad gribās cīsiņus. Apēd kādus dažus vairāk negrib - pārējie saldētavā.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #51 : 2015. gada 06. februāris, 09:28:30 »
Es nebeidzu brīnīties par cilvēkiem, kam sapel maize. Zināt par tādu lietu kā ledusskapi? Maize tajā glabājas vienkārši lieliski, un nesapelē :) Protams, kraukšķīgu baltmaizes garoziņu ledusskapī nesaglabāt, bet tādas maizes arī ātri apēdas, savukārt, rupjmaize un saldskābmaize ledusskapī var glabāties nedēļām.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #52 : 2015. gada 06. februāris, 09:31:02 »
Kā tad viņa ir jāiepako, lai nepievelkās ar citiem aromātiem? Un ledusskapja maize kopumā liekas kā cita struktūra un pat garša..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #53 : 2015. gada 06. februāris, 09:33:50 »
Es maizi ledusskapī tikai vasarā turu. Citos gadalaikos apēdam ātrāk nekā tā paspēj sapelēt.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #54 : 2015. gada 06. februāris, 09:37:00 »
Jā, man vecāki visu savu mūžu tur ledusskapī, laikam trauma, jo ciest nevaru tādu aukstu maizi. Tad ir pirms ēšanas jātosterē, bet vienmēr jau tādu negribas. Tāpēc neturu ledusskapī, ko darīt, ka baltmaize regulāri sapelē, jo tai nav puskukuļu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #55 : 2015. gada 06. februāris, 09:41:22 »
Ir baltmaizei puskukuļi, esmu pirkusi.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #56 : 2015. gada 06. februāris, 09:58:35 »
Maizi lieku vienkārši maisiņā, ne ar kādām smakām nepievelkas. Bet mēs arī pamatā ēdam rupjmaizi, savukārt, čabata un baltmaize pazūd tik ātri, ka nekas appelēt nepaspēj :) Vecāku mājās tostermaizi glabā ledusskapī, jo tā jebkurā gadījumā tiek grauzdēta.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #57 : 2015. gada 06. februāris, 12:09:35 »
Nu ļoooti maz ko izmetu.
Ja nu vienīgi piens nevis ieskābst, bet paliek rūgts- tad gan izleju, jo tāds arī pankūkām neder.
Maizi turu ledusskapī un nemaz tik auksta un neēdama nav.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #58 : 2015. gada 06. februāris, 12:35:14 »
Nu ļoooti maz ko izmetu.
Ja nu vienīgi piens nevis ieskābst, bet paliek rūgts- tad gan izleju, jo tāds arī pankūkām neder.
Maizi turu ledusskapī un nemaz tik auksta un neēdama nav.

šejienes rūdītās kaucmindietes jau nu zinātu, ko iesākt ar sarūgušu pienu :rofl:

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #59 : 2015. gada 06. februāris, 12:39:44 »
Beton, (es redzu, ka tas esi TU). Ar rūgtu pienu toč neko nepasāksi. Ar sarūgušu gan visu ko var - redzi atšķirību?
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь