Autors Tēma: Šovinisms vai ...?  (Lasīts 15957 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Šovinisms vai ...?
« Atbilde #15 : 2015. gada 19. februāris, 10:15:16 »
Zin, man tad ir pamatots jautājiens. Kas tas par vīrieti, kurš ļauj kastrēties?
Ir ļoti ērti visu uz vājajām sievietēm novelt. Palūk, kas mēs par dzelzsbetona stervām - ij bruģi liksim, i martena cehā rubīsim, i večus kastrēsim. Nabaga nīkulīgie veči....
Moš šos patiešām fiziski kastrēt? nafig tādus vājuļus ....
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #16 : 2015. gada 19. februāris, 10:18:21 »
"nu ja es teicu, ka to plauktiņu pielikšu, tad pielikšu! nevajag man katru pusgadu atgādināt!!"

klasika :D

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #17 : 2015. gada 19. februāris, 10:31:07 »
Ne jau nu tas savs vīrietis saostīšanās laikā bija citādāks... Kaut gan, citreiz varbūt arī ir bijis citādāks, gribējis būt citādāks, bet ar savu pati visus varu, es māku labāk, es zinu kā vajag sieviete viņu ir nolikusi malā, padarījusi nevajadzīgu. Un pie zināmas devas slinkuma un mīkstuma, viņš arī to ir pieņēmis un izbauda.
Un tad var pašas kaukt un gaudot, cik nederīgi mūsdienās vīrieši - tik pie TV olas kasīt un alu dzert. Bet, ja vīrietis jau no paša sākuma tāds ir bijis un sieviete zem rozā brillēm to nav pamanījusi, vai ir iedomājusies, ka būs tā lieliskā liktenīgā un megasuperpuper, kas viņu mainīs... Nu dura karoče un neko labāku arī nav pelnījusi :laugh:

Cita lieta ir darba, biznesa vide. Tur tiešām jābūt sievietei ar olām un tanka caursistspēju, jo 1. jānoturas vienā plauktiņā ar večiem, kuriem (atzīsim to) 2. nav jāpierāda sava varēšana uz katra soļa, jo netiek vērtēti, apšaubīti kā sievietes.

Cik sievietes spēj darbā būt aukstasinīgas maitas, kas komandē parādi labi nostādītā balsī, bet mājās atdot vadības grožus sava vīrieša rokās, atslēgties no ieņemamā amata un kļūt par Sievieti - maigu, lutināmu un lolojamu?

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #18 : 2015. gada 19. februāris, 10:33:15 »
Alex demonstrēja diezgan klasisku šovinisma paraugu, vispirms apgalvojot, ka pie visa sievietes "pašas vainīgas" un vēl piemetot klāt par visvareno psiholoģiju un fizioloģiju, kas neļaujot ieņemt noteiktus amatus. Bvēē...
Cilvēka PROFESIJAI un darbu veikšanas kvalitātei ir visai pastarpināts sakars ar to, kāds cilvēks ir saskarē ar pretējo dzimumu (ja nu vienīgi konkrētas profesionālā kretīnisma izpausmes, bet tas attiecas uz abiem dzimumiem). Ja es norukāju melnu muti 10 stundas un atnesu mājās krietnu mamuta stilbu, tad tas nenozīmē, kas es vēl mājās gribu otru darba cēlienu un darboties ar stellatslēgu, tādējādi nabaga vīrieti padarot kuslu un iedzenot stūrī. Mājās ir obligātie saimniecības darbi, kas brālīgi ir jāsadala (trauki, veļa, vakariņas), un vispārējs pienākums samīļot dzīvesbiedru un laiku pavadīt saskaņā un mīlestībā. Nevis katram atķeksēties pie izdarītiem "sieviešu" un "vīriešu" darbiem.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2015. gada 19. februāris, 10:34:12 »
Un tomēr dīvaini, ka sievietes dažādu iemeslu dēļ (karš, pašapziņas celšanās, tas pats zākātais feminisms utt.) kļūst stiprākas un varošākas, taču vīrieši nevis cenšas viņas pārspēt, bet kļūst aizvien tizlāki un spēj tikai īdēt, ka būt stiprai nav sievišķīgi, ko viņas iedomājas bla bla bla... Tāds dīvains uzstādījums, - "vienalga, cik tizls es esmu, tev jābūt tizlākai par mani".

PS Krieviskot var ērti te- translit.net

Oi, doma laba, bet šitā apgrieztā loģika man ķeras. Ja krieviski, tad krieviski, citādi burti jūk. Principā to klavieri zinu, iepriekšējos tekstus tā arī rakstīju - bez burtiem priekšā -, bet pilnīgā nogurumā atslēdzas smadzene.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #20 : 2015. gada 19. februāris, 10:43:11 »
Cik sievietes spēj darbā būt aukstasinīgas maitas, kas komandē parādi labi nostādītā balsī, bet mājās atdot vadības grožus sava vīrieša rokās, atslēgties no ieņemamā amata un kļūt par Sievieti - maigu, lutināmu un lolojamu?
Skatoties uz savām kolēģēm - projektu vadītājām - kaut kā nemanu baigās problēmas ģimenē, vismaz man šķiet, ka 3-4 bērni liecina par visai stabilu laulību :) Kā arī, komandēt parādi labi nostādītā balsī ir profesionāli, nevis maitīgi.
Man nav jākomandē parādes, bet tikai profesionāli jāveic savs darbs, kas var nozīmēt gan dienām ilgu brišanu pa mežu, gan garas stundas pie datora, gan nepieciešamību izpurināt atskaites no slinkiem ekspertiem. Kad pēc smagākas darba dienas pārrodos mājās, tad saritinos uz dīvāna un činkstu, lai mani pažēlo un pienes vakariņas :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2015. gada 19. februāris, 10:44:37 »
Ne jau nu tas savs vīrietis saostīšanās laikā bija citādāks...

Bija, bija, - tāpat kā sieviete izlikās, ka ir ieinteresēta futbolā un hokejā, tā arī tēviņš visas spalvas izrieza, cik viņš tāds un šitāds. Tikai viss atduras uz to pašu pofigisma līmeni, jo visbiežāk vīrietim daudz ilgāk ir vienalga [skat klasisko citātu par plauktiņu]. Un ko tad tai sievietei darīt? Zāģēt? Darīt pašai? Vai psiholoģiski smalki nepārtraukti slavēt un glaimot, lai tas apslinkušais rumpis kustētos?
Atkal viss uz sievietes pleciem. Bet vecis ieņem ļengano pozīciju - viņa mani nostumj no darbiem.

Bļin, ja sieviete pieskrūvē krānu, tad tu saskrūvē mēbeles, ja viņa nomaina mašīnai akumulatoru, tad tu nomaini mājai jumtu! Ja viņa uzbūvē māju, tad tu atnes tajā mājā miljonu. Nu esi tak par kapeiku stiprāks, un jūs abi kopā tik daudz izdarīsiet!

Bet zarniņa par tievu...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #22 : 2015. gada 19. februāris, 10:46:15 »
Un tomēr dīvaini, ka sievietes dažādu iemeslu dēļ (karš, pašapziņas celšanās, tas pats zākātais feminisms utt.) kļūst stiprākas un varošākas, taču vīrieši nevis cenšas viņas pārspēt, bet kļūst aizvien tizlāki un spēj tikai īdēt, ka būt stiprai nav sievišķīgi, ko viņas iedomājas bla bla bla... Tāds dīvains uzstādījums, - "vienalga, cik tizls es esmu, tev jābūt tizlākai par mani".
Kā sievietes audzina topošos vīriešus, tādi viņi izaug. Tas pats pēckarš taču droši vien izaudzināja veselu kaudzi ar vientuļo māšu dēliem, kuri redzēja ka viņu māte visu var, visu māk. Kādēļ lai viņš ko mainītu, ja tā ir jau kopš pirmās dienas pierasts? Tālāk tas tiek nodots tālāk paaudzēs :) Dēlu mātēm ir stipri jāpiedomā, kādu piemēru viņas rāda saviem puikām.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #23 : 2015. gada 19. februāris, 10:48:07 »
Trix, Tev tiešām tikai tādi vīrieši ir trāpījušies?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2015. gada 19. februāris, 10:48:27 »
Kāpēc vīrieši vispirms nestrādā ar sevi, nekļūst stipri un pēc tam neaudzina stiprus topošos vīriešus? Bet visu uzgrūž sievietei - gan audzināšanu, gan atbildību?

Nevienam nav aizliegts kļūt labākam. Tikai vienas to izmanto, bet vieni šļūc pa straumi un vaino sievietes.

Principā sanāk tā - lai sieviete būtu vājāka par vīrieti un iedvesmotu viņu kaut ko darīt, viņai ir jālauž sevi un jānolaiž sava pofigisma latiņa zemāk nekā viņam.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2015. gada 19. februāris, 10:49:27 »
Piafa, draudziņ, pārej uz personālijām, kad argumenti beidzas? :D
Es te par vispārējo tendenci diskutēju, ne par sevi vai tevi.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #26 : 2015. gada 19. februāris, 10:50:29 »
Atkal jau sievietes vainīgas, šoreiz dēlu mātes... Varbūt nebūtu bijis slikti, ja pieaugošie vīrieši ņemtu piemēru no mātes, kura visu var - tātad viņš arī visu var? Vai arī sabiedrībā uzspiestās dzimumu lomas un dzimumu nodalīšana lika viņiem saprast - tas, ko dara mamma, uz mani neattiecas, jo viņa jau ir "tikai sieviete"?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #27 : 2015. gada 19. februāris, 10:54:02 »
Ne jau nu tas savs vīrietis saostīšanās laikā bija citādāks... Kaut gan, citreiz varbūt arī ir bijis citādāks, gribējis būt citādāks, bet ar savu pati visus varu, es māku labāk, es zinu kā vajag sieviete viņu ir nolikusi malā, padarījusi nevajadzīgu. Un pie zināmas devas slinkuma un mīkstuma, viņš arī to ir pieņēmis un izbauda.
Un tad var pašas kaukt un gaudot, cik nederīgi mūsdienās vīrieši - tik pie TV olas kasīt un alu dzert. Bet, ja vīrietis jau no paša sākuma tāds ir bijis un sieviete zem rozā brillēm to nav pamanījusi, vai ir iedomājusies, ka būs tā lieliskā liktenīgā un megasuperpuper, kas viņu mainīs... Nu dura karoče un neko labāku arī nav pelnījusi :laugh:

šitas, šķiet, jau ir apzelēts simtām reižu.

saostīšanās laikā tai sievietei bija
- 18 + gadu
- nebija kopīgu mājasrūpju, bērnu, pienākumu, pārsvarā jau tikai konfetna-buketnij blablabla
u.c. faktori

gribētu vaigā skatīt tādu visgudru būtni, kura jau pirms precēšanās skaidru skatu redzētu, kādas būs viņas attiecības/vīrietis pēc gada, 5, kur vēl 20 laulībā. oi, zīlnieces un ekstrasenses varētu tad atpūsties...

P.S. neesmu tāpat satikusi arī nevienu sievieti, kas labprātīgi, nevis sagaidot, kad elektrību/gāzi atslēdz, uzņemtos "pati visu varu, māku, paej malā"...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #28 : 2015. gada 19. februāris, 10:54:13 »
Redz, tur tā lieta, ka es neredzu tādas vispārīgās tendences kā Tu :) Man visapkārt ir pilnīgi pretēji varianti - darbīgi rosīgi vīrieši, kas stiepj mamutu, paši remontus taisa (vai spēj samaksāt tiem, kas māk uztaisīt), liela daļa pat māk gatavot, bērnus mīl un audzina, sievas un draudzenes tiek mīlētas, apdāvinātas un visādi citādi aptekalētas. Ak jā, lielākā daļa ar kādu sportu aizraujas vai arī ir saturīgi un tehniski (lasīt - manā izpratnē vīrišķīgi) hobiji.

Tādēļ man rodas loģisks jautājums, kāda publika ir Tev apkārt, ja redzi vienus vienīgus lūzerus un lupatas...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2015. gada 19. februāris, 10:56:40 »
P.S. neesmu tāpat satikusi arī nevienu sievieti, kas labprātīgi, nevis sagaidot, kad elektrību/gāzi atslēdz, uzņemtos "pati visu varu, māku, paej malā"...

Paskaties uz visām tām, kas sēž Maksimas kasē, lai par īri samaksātu, kamēr vecis ar viņas nopelnīto aliņu zviln pie TV vai pie korišiem "garāžās".