Autors Tēma: Atskaitos par Poliju  (Lasīts 2046 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Atskaitos par Poliju
« : 2015. gada 22. februāris, 10:10:37 »
Nebija tik traki, bet tomēr nogurdinoši. Poļiem liekas, ka, ja jau tu saproti krieviski, tad viņi var ātrā tempā runāt poliski un būs jau labi :) oi, ne vienmēr... Un tā ir, kā baaciens teica: tas, ka vārdiņš liekas pazīstams,nebūt negarantē, ka ir saprasts pareizi. Teiksim, magazyn ir noliktava, bet veikals ir sklep :)
Kas mani pārsteidza: viesnīcās, kafejnīcās vairumā gadījumu meitenes un puiši smuki runāja angliski. Nu, vai vismaz saprata. Staciju/autoostu informācijas centros- ne reizi! Mana versija: jaunieši strādā mazapmaksātos daļēja laika vai pagaidu darbos, bet tantes turās pie savām vietām tajās stacijās un nepakam neiet prom un valodas arī nemācās. Jā, bet izstādē arī ar valodām bija švaki :( Tagad apsveru iespēju meklēt poļu tulku.
Mans indiešu kolēģis, kurš ir paceļojis pa pasauli nesalīdzināmi vairāk par mani, pateica, ka šī valsts der tikai biznesam, bet nekādā gadījumā dzīvošanai, un... ka poļu meitenes nav smukas! Man gan likās, ka nav ne vainas, bet ko es saprotu no meitenēm :rofl: Jā, bet tad mēs kļūdas pēc aizkūlāmies uz kaut kādu nomali, kur bija jaunas, smukas dzīvojamās mājas un patiešām viss tīrs un sakopts, un tad viņš atzina, ka nav tik ļauni :) Jocīgi, jā, jo centrā bija pilns ar visādiem cūku rakumiem.
Viss ir lēts...atskaitot kafiju stulbajos starptautiskajos tīklos- visādos Cofee Inn un Costa Coffee...cilvēki jauki, neblenž un virsū nebāžas...dzērāju uz ielām maz. Serviss ir visai viduvējs, bet mēs nebijām izvēlīgi :)
Oi, kas tiešām nošokēja- kāpostu lauki un bišu stropi tiešā dzelzceļa tuvumā. Viņiem nav nekādi noteikumi par aizsargjoslām? Un tie jau bija pirms visiem Eiropas Savienības brīnumiem! Kāposti stāvēja nenovākti, Krievijas krīze laikam...
Rezumējot - poļi no mums atpaliek "civilizācijas" ziņā, bet, acīmredzot, viņiem pēc tā nav lielas vajadzības. Liels iedzīvotāju skaits- savi plusi, savi mīnusi.

Anete Goba

• Viesi
Re: Atskaitos par Poliju
« Atbilde #1 : 2015. gada 22. februāris, 13:27:31 »
Nu forshi tev gaajis. Pag, kaa tie kaaposti? Tagad ziemaa uz lauka?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #2 : 2015. gada 22. februāris, 14:03:35 »
Es labprāt uzzinātu, kurā Polijas vietā tu biji un kurās naktsmītnēs. Dikti noderētu, jo Poliju šķērsoju 2x gadā.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #3 : 2015. gada 22. februāris, 14:11:42 »
es nezinu par konkrētajiem kapostiem bet... var buut arī tā,ka daudzas lietas konkretajos platuma grados nav nemaz jānovac mūsu izpratnē...kaposts nesasals pie pie 0-1 grāda, pat ja uzdod bišku vairak, tad arējās lapas notīrot viņš ir smuks un frešs. Kāds savukart nebūs,ja viņu pāris mēnešus mētās un glabās noliktavaa un pagrabā.
Ukijā arī šis un tas stāv uz lauka un gaida brīdi, kad to vajadzēs pircejam..piem puravi...kad vajag, novāc un prom tirgošanai...atkrīt uzglabāšanas izmaksas un prece svaiga !

flyingcat- man Polija atgādina latgali...neko es tur nevaru padarīt, tas nav nedz labi nedz slikti  :)
pat apbūves principi, kkur sasaucas savā domas pirmsaakumā.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #4 : 2015. gada 22. februāris, 14:24:13 »
Nomade- no manas puses ieteikums par Poznaņu.. ja vajag nedārgu mītni pašā centrā Traffic hotel... tikai 2as zvaigznes , bet super. laikam ir gan hosteļa daļa, gan hoteļa. mes gulējām hostelī...super...viss jauns, svaigs, tīrs.brokastis un kafija super :yes: man pat nav ko komenteet... bijam paspējusi apskriet 5as naktsmītnes,kamer meitene citā viesnīcā ieteica šo, jo tur viņas draugs stradajot...
maz bija laika pilsētu skatīt, bet cik saprotu,tad tur viss pa rokai.
IG- mellenessniega

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #5 : 2015. gada 22. februāris, 23:43:54 »
Varšavā palikām Moon hostel: http://www.booking.com/hotel/pl/moon-hostel-warszawa.lv.html?sid=f180757e4676fc0bc94636019a4d6e3e;dcid=1;origin=disamb;srhash=3554859356;srpos=1
Jauka vieta, vēsturiska ēka...nav dārgi, bet nekas sevišķs arī nav. Nebija dvieļu! Mēs iebraucām vēlu vakarā un palikām tikai vienu nakti, un, kad es jautāju, ko tad mums tagad darīt, atbilde bija: nu, tur ir kopējie dvieļi mazgāšanās telpā, varat ņemt tos :wtf:
Bet, kā jau hosteļos, ir virtuve, var savas brokastis taisīt- nu, vismaz tēju, kas manā izpratnē ir priekšrocība. Tur var dabūt brokastis par 10 zlotiem, bet mēs nolēmām, ka jautrāk būs iet brokastot pilsētā un paēdām nedārgi turku ēstuvē.
Poznaņā viesnīca bija elles malā, ar tramvaju līdz galam un tad vēl ar autobusu- bet ļoti jauka, arī nedārga, ar dušu un tualeti numurā...jā, bet toties brokastis tur maksā 25 zloti, kas jau ir nepieklājīgi dārgi. Bet tur ir pārtikas veikals tuvumā, un tajā tramvaja galapunktā ir iepirkšanās centrs, kur arī ir liels supermārkets.
http://www.booking.com/hotel/pl/m2poznan.lv.html?sid=f180757e4676fc0bc94636019a4d6e3e;dcid=1;origin=disamb;srhash=1428189269;srpos=2

Nedārgi manā izpratnē ir ap 30 eur par nakti.
Kas vēl varētu būt noderīgi: zloti pret eur ir 4:1. Pilsētas transporta cenas ir sākot no 3 zlotiem un līdz 4.60 par reizi- atkarīgs no attāluma. Biļetes var nopirkt speciālos automātos, viņām ir magnētiskā josla, tad jāiebāž tādā iekārtiņā, kas viņas mežonīgā ātrumā ierij un atvemj atkal atpakaļ. Mums šis process izraisīja nebeidzamu jautrību :) Bet labāk nopirkt rezervē, jo tie automāti nav visur un var sanākt braukt par zaķi.
Varšavā bijām vjetnamiešu restorānā Van Binh, kurš laikam skaitās dārgs, jo bija pilnīgi tukšs :rofl: un par garderobi bija jāmaksā 2 zloti! Bet cenas ir zemākas nekā Rīgas Ganbei un kvalitāte man vismaz patika. Tā ir ķēde, un viens tāds ir arī pie Zachodnia stacijas, bet tas gan no malas izskatās pēc...nu, pēc kaut kāda ūķa. Bet var būt, ka āriene ir maldinoša. Vispār, ja autobuss iebrauc vēlu un uzturēšanās ir caurbraucot, tad turpat pie Zachodnia autoostas ir Zachodnia hostelis, kurš izskatās krimināli, bet toties nekur nav jābrauc un cena ir 30 eur par nakti.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2015. gada 23. februāris, 11:03:21 »
 trafikā brokastis bija iekļautas un par 4iem cilvēkiem samaksajam laikam ne  vairāk par 100 zlotiem :) drošvien,ka mums paveicās, bet jā, iespaids palika,ka tur visu var sarunāt :)
ja man vēl jāguļ Poznaņā, tad tikai trafikā
http://www.booking.com/hotel/pl/traffic-and-hostel.lv.html?aid=304142;sid=2719820dc7ab7429d7aacc2d8a26fb92;dcid=1;dist=0&type=total&
IG- mellenessniega

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. februāris, 14:59:48 »
Jauki palasīt. Kad būs vajadzība, informācija var noderēt.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #8 : 2015. gada 01. marts, 16:15:53 »
Paceļotu labprāt kādr.pa Poliju eksotiskos nolūkos un neesmu nu tiem, kuriem vajag maximālo komfortu vienmēr un visur! Tikai nesaprotu, kāpēc poļi nevīžo jopr.pievienoties Eirozonai, ar ko tie viņu mūžīgie zloti ar staigājošo kursu labāki?? :fubar: