Nebija tik traki, bet tomēr nogurdinoši. Poļiem liekas, ka, ja jau tu saproti krieviski, tad viņi var ātrā tempā runāt poliski un būs jau labi

oi, ne vienmēr... Un tā ir, kā baaciens teica: tas, ka vārdiņš liekas pazīstams,nebūt negarantē, ka ir saprasts pareizi. Teiksim, magazyn ir noliktava, bet veikals ir sklep
Kas mani pārsteidza: viesnīcās, kafejnīcās vairumā gadījumu meitenes un puiši smuki runāja angliski. Nu, vai vismaz saprata. Staciju/autoostu informācijas centros- ne reizi! Mana versija: jaunieši strādā mazapmaksātos daļēja laika vai pagaidu darbos, bet tantes turās pie savām vietām tajās stacijās un nepakam neiet prom un valodas arī nemācās. Jā, bet izstādē arī ar valodām bija švaki

Tagad apsveru iespēju meklēt poļu tulku.
Mans indiešu kolēģis, kurš ir paceļojis pa pasauli nesalīdzināmi vairāk par mani, pateica, ka šī valsts der tikai biznesam, bet nekādā gadījumā dzīvošanai, un... ka poļu meitenes nav smukas! Man gan likās, ka nav ne vainas, bet ko es saprotu no meitenēm

Jā, bet tad mēs kļūdas pēc aizkūlāmies uz kaut kādu nomali, kur bija jaunas, smukas dzīvojamās mājas un patiešām viss tīrs un sakopts, un tad viņš atzina, ka nav tik ļauni

Jocīgi, jā, jo centrā bija pilns ar visādiem cūku rakumiem.
Viss ir lēts...atskaitot kafiju stulbajos starptautiskajos tīklos- visādos Cofee Inn un Costa Coffee...cilvēki jauki, neblenž un virsū nebāžas...dzērāju uz ielām maz. Serviss ir visai viduvējs, bet mēs nebijām izvēlīgi
Oi, kas tiešām nošokēja- kāpostu lauki un bišu stropi tiešā dzelzceļa tuvumā. Viņiem nav nekādi noteikumi par aizsargjoslām? Un tie jau bija pirms visiem Eiropas Savienības brīnumiem! Kāposti stāvēja nenovākti, Krievijas krīze laikam...
Rezumējot - poļi no mums atpaliek "civilizācijas" ziņā, bet, acīmredzot, viņiem pēc tā nav lielas vajadzības. Liels iedzīvotāju skaits- savi plusi, savi mīnusi.